Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alona27

Plażowe lekkie fale?

Polecane posty

Hejjoo ostatnio strasznie spodobała mi się u mnie stylizacja włosów na tak zwane beach waves czyli efekt lekko zakręconych naturalnych fal beż użycia gorąca, szkoda mi włosów na lokowki i termoloki no i nie mam też tyle czasu i chęci na zabawę :) . Próbowałam kręcić włoski na papiloty ale efekt jest za mocny. I tu moje pytanie, słyszałam że można kupić taki spray i psikać po myciu żeby osiągnąć taki efekt ale nie wiem jakiej firmy jest dobry? Polecacie coś?

Gość Gosiaczek553
A próbowałaś robić na mokre husteczki, takie nawilżane dla dzieci? Fajnie to wychodzi

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

albo koczek ślimaczek? ja mam taki efekt jak zawinę jeszcze lekko wilgotne włosy w koczek ślimaczek i psiknę obficie mgiełką hair resort i wyglądają super przez cały dzień

Gość gość
Ten spray to pewnie sól morska. W rossmanie jest z firmy Toni&Guy. Miałam go kiedyś i niestety po nim przynajmniej włosy z pięknych fal i tak robią proste. Po ok. pół godziny efekt powoli schodzi. Może z jakiś innych firm sól morska byłaby dobra, ale nie wiem gdzie można kupic i z jakiej firmy tą sól.

toni& guy strasznie przesusza miałam po nim niezły puch i wcale tak jak i u ciebie nie utrzymało się nic. Ta moja teraz nie ma soli bo sprawdzałam na opakowaniu i też w internecie skład, jedynie to substancje kondycjonujące, wygładzające i utrwalające, wyciągi różne

wiadomo że super skręt ala loczek to nie będzie ale autorce chyba właśnie chodzi o taki naturalny efekt objętości i uniesienia i przy okazji puszystej fali jak po wyjściu z morza, zgadza się? :D

Sól morska oprócz tego że powoduje fale to przy dłuższym stosowaniu podsusza mocno włosy, raz na jakiś czas ok. Lepiej wybrać coś innego z jakąś inną substancją co nie wysusza z jakimiś emolientami może olejkiem.

Myślisz że nie będzie potem przyklapu i obciążenia? Bo tego się obawiam po takich produktach do stylizacji.

Ja uwielbiam Ocean Spritz od Welli <3 Używanie tego produktu nie odbija się w żaden negatywny sposób na włosach ^^

Gość gość
ten z welli jest do bani, używałam go i miałam potem straszne siano

Kupiłam sobie w końcu z hair2go ten lotion anti gravity, robię tak że wmasowuję po myciu we włoski, układam na szczotce obrotowej i na koniec związuje w koczek, potem rano rozplątując ukłądają się w super falki takie meeega naturalne. Dzięki temu lotionowi są dłużej odbite od nasady, mają większą objętość i zachowują przede wszystkim kształt jaki im nadam a przy okazji ładnie się błyszczą ;) Do tego jest mega wydajny bo biorę na swoje włosy za ramiona trochę dosłownie większą kroplę i nie da się z nim przesadzić bo nie tłuści jak wezmiesz za dużo ;) generalnie bardzo polecam bo to taki mega uniwersalny produkt, do każdej stylizacji się przyda by ją ujarzmić ;D