Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu większość matek spi z dziecmi?

Polecane posty

Gość gość

Tak się zastanawiam...Większość znajomych mi mam śpi z dziećmi i mężami/parnerami w jednym łóżku...to po co kupujecie łóżeczka skoro potem targacie te dzieci do siebie i późnej tylko problem jest żeby je tego oduczyć

Gość gość
Też tego nie rozumiem. Moja córka.od urodzenia śpi w swoim łóżeczku, jak skończyła 3 MC to przenieślismy ja do swojego pokoju i tak jest dla wszystkich lepiej. Kuzynka śpi z dzieckiem a męża przeniosła do innego pokoju

Gość gość
Skąd stwierdzenie że wszystkie? Twoi znajomi to nie wszyscy I nikt normalny nie śpi z bahorami

Gość gość
Ja chcę odkładać, ale mój mąż nie. Wydaje mi się, że z lenistwa. Jego robota oprócz przygotowania mleka i utulenia po karmieniu to właśnie przynoszenie dziecka, ja przewijam i karmię. Więc to on idzie na skróty i z wygody zostawia dziecko w łóżku. Także u nas na odwrót, to mąż chce żeby małą z nami spała.

Gość gość
Nie napisałam, że wszystkie tylko, że większość tych które ja znam i się zastanawiam skąd ten ,,fenomen" spania razem. Moja córka ma 7 miesięcy i od urodzenia śpi w łózeczku. Przyznam szczerze, że nawet bałabym, że ją przygniotę czy coś takiego. A już wyrzucanie męża do drugiego pokoju żeby dziecko spało w łóżku to już chore na maksa.

Gość gość
Po to żeby mieć pretekst żeby nie uprawiać seksu- proste. Teraz trzeba pielęgnować bliskość z dzieckiem, a nie z mężem. Niektóre piszą, że KP powoduje u nich przyjemne doznania- więc po co chłop w łóżku? Od tego jest pokój gościnny, ewentualnie materac. I tak do następnego razu ;)

Gość gość
Ja kp, wiec po nocnym karmieniu na lezaco (inaczej mala sie krztusila, bo mialam duzo pokarmu) zazwyczaj zasypialysmy obie i nie mialam sily i ochoty wstawac, zeby odniesc ja do lozka. Gdy przeszlam na mm, mala spala w lozeczku do 5 rano i dopiero wtedy do nas. Potem byl okres, ze ok polnocy pobudka i juz do rana z nami, bo jak tylko ja odnioslam, to za 5 minut byla pobudka. Nie widzialam sensu walki z tym, nikomu to nie przeszkadzalo. Teraz ma poltora roku i rzadko zdarza sie, ze w srodku nocy przychodzi do nas. Nie wyganiamy jej.

Gość gość
My bo lubimy :) Wróciłam do pracy (z wyboru) jak syn miał 6 mcy, tęskniłam za nim szalenie, uwielbiam nasze wspólne zasypianie, jak się przytula w nocy, budzi mnie rano. Kocham to. Seks uprawiam. Spoko.

Gość gość
Ponieważ to lubimy, ponieważ jest to naturalne, ponieważ jest to wygodne. Nie rozumiem dlaczego matki najpierw 9 miesięcy noszą pod sercem a potem jak tylko wyjdzie z brzucha skazują na samotność podczas gdy same się tulą z facetami, bo to bliskość, czułość itd. Dla dziecka jakoś jej nie mają :(

Gość gość
Tez nie rozumiem tego wywalania z lozka "dla zasady". Owszem, jesli ktos boi sie obezpieczenstwo, gdy dziecko jest malutkie, to tak. Ale wyrzucac z lozka, bo lozko jest dla zony i meza lub z powodu jakichs innych zasad typu "zeby nie przyzwyczaic" jest dla mnie chore. Nie zdazycie pokochac i poprzytulac sie z mezem, zanim dziecko trafi do waszego lozka? To tylko etap, ludzie. Tez czas szybko minie i bedziecie jeszcze wspominac te chwile bkiskosci

Gość gość
Ja moje dziecko tulę jak nie śpi wiec argument o utraceniu bliskości bo dziecko spi w łózeczku jest bez sensu. Jest sto tysięcy innych sposobów na okazanie bliskości...idąc tym tokiem myślenia to 6, 7 10, 14 17 latki dalej powinny spać z wami żeby czuć bliskość rodzica

Gość gość
Bo człowiek to jedyny ssak który wyrzuca swoje młode z gniazda zaraz po urodzeniu

Gość gość
Ja moje dziecko tulę jak nie śpi wiec argument o utraceniu bliskości bo dziecko spi w łózeczku jest bez sensu. Jest sto tysięcy innych sposobów na okazanie bliskości...idąc tym tokiem myślenia to 6, 7 10, 14 17 latki dalej powinny spać z wami żeby czuć bliskość rodzica x Tak, nasza 6-latka nadal do nas w nocy przychodzi jak ma jakieś koszmary, co w tym złego? Mówi:" mama, bo mi się śniło...." i wtedy jej odpowiadam, ze bardzo dobrze zrobiła, jak się człowiekowi śnią koszmary to najlepiej się wtedy wtulić do mamy i taty :) a jak będzie miała 14 lat i będzie miała potrzebę w nocy przyjść to jej nie wyrzucę. Trudno. Czasem tak bywa. Idąc Twoim tokiem rozumowania powinno się zadać pytanie" po co spać z mężem?? między Bogiem a prawdą to nie jest jakieś super wygodne, prawda? Nie chodzi więc ani o to, że nie ma miejsca w mieszkaniu na 2 łózka ani o seks bo bez do tego spanie nie jest akurat potrzebne. Po co wiec śpicie z mężami i czego odmawiacie swoim maluchom?

Gość gość
I jak się śpi z dzieckiem w łóżku to się jest niemodnym, nienowoczesnym rodzicem, bez autorytetu. Bo nowocześni rodzice mają dzieci tak wychowane, że śpią same, same się przewijają i nie marudzą kiedy rodzice chcą spędzić romantyczny wieczór

Gość gość
A czemu nie mam spac z dzieckiem? Zeby jakas frustratka z forum nie zakładała o mnie tematu zeby sie dowartościować jaka to wspaniała i cudowna jest bo tego nie robi? Moje zycie, moje lozko i moja rodzina! Kazdy ssak (prócz nawiedzonych kretynek z Kafe) spi ze swoimi młodymi. Jakos całe zycie ten mały ssak nie spi ze swoja matka wiec skąd pogląd iz człowiek bedzie? Przyjdzie etap ze samo zdecyduje o opuszczeniu gniazda. Nie bede na sile czegos robiła zeby komus obcemu ulżyło. Nosiłam 9mc pod sercem i nosiłam po urodzeniu jakos nie umarłam od tego a skoro dziecko potrzebowało to spełniałam jego potrzeby. To jedynie etap w zyciu! Warto dla tych chwil troche sie pogniezdzic w jednym łóżku. A seks uprawiam :D spokojna wasza głowa...jakie wy troskliwe jestescie heheh!

Gość gość
Mój młody tez spał na początku z nami w łóżku bo było mi łatwiej go w nocy karmić jak co chwile wołał. Odstawiłam go od piersi jak miał pół roku i od tego czasu śpi w łóżeczku. Już nawet nie zaśnie z nami w łóżku tylko u siebie. A łóżeczko mamy w sypialni bo czasami się jeszcze w nocy przebudza i płacze więc uspokaja się jak go głaskam po plecach albo chwycę za rączkę. To czy ktoś śpi z dzieckiem czy nie to już raczej indywidualna sprawa. Jeśli później ma się problem z oduczeniem to przecież nie nasza sprawa więc czym się przejmować i przeżywać "o laaa Bogaaa a ta matka tak, a inne siak, a jak tak można". Niech się każda zajmie swoim dzieckiem i robi wg swoich upodobań. Czy dobrze czy źle to juz nie powinno nikogo obchodzić.

Gość gość
Fenomenem to jest kwaterowanie noworodka w osobnym pokoju. Kiedyś kobiety spaly z dziecmi i nikt nie robil z tego problemu. Teraz nagle to takie "nieodpowiednie". My spimy w trójkę na naszym wielkim lozku i całą trójką to uwielbiamy. Jesli ktos ma z tym problem to jego sprawa :) najwidoczniej autorce przeszkadza ta sytuacja, mimo ze, sama spi osobno.