Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkola

Intymny zapach

Polecane posty

Gość kkola

Piszę, bo przeszukałam pół internetu a jednak nie znalazłam odpowiedzi na mój problem. A jest nim jak w tytule, intymny zapach, który jest bardzo intensywny. Może się to wydawać śmieszne/obleśne, ale piszę zupełnie poważnie. Od razu zaznaczę, że jest to zapach zdrowy - nie rybi, ani drożdżowy, nie mam upławów. Jest taki bardziej... piżmowaty/kwaskowaty... no i bardzo intensywny. Wcześniej nie miałam z tym problemu, to pojawiło się jakiś czas temu. Od zawsze używam wkładek higienicznych, do mycia używałam mydła, naprzemiennie z żelami do higieny intymnej i to wystarczyło. Dbam o higienę, zawsze wieczorem i rano, przed wyjściem do pracy biorę prysznic, noszę bawełnianą bieliznę, no i dżinsy, dość niestety obcisłe. Mam też problem z poceniem się w okolicy krocza, ale zawsze go miałam, a wcześniej nie dokuczał mi taki intensywny zapach. Do tego stopnia, że jestem w stanie go poczuć, gdy np. dłużej siedzę, paraliżuje mnie lęk, że inni też go czują :// jest to dla mnie ogormnie krępujące i wstydliwe, obecnie nawet jak go nie czuję to obawiam się że ode mnie "czuć"... Wkładki nie pomagają, bo ich zapach miesza się z moim i jest jeszcze intensywniejszy, ale nie mam odwagi zaprzestać ich używania, dają mi jakieś poczucie ochrony. Co robić, czy spotkałyście się z podobnym problemem? Czy zdarzyło wam się poczuć od jakiejś kobiety "ten" zapach,c zy jest to raczej niemożliwe w przypadku zdrowej pochwy? Proszę o pwoażne odpowiedzi, na pewno ten temat będzie pożywką dla trolli i oblechów ale chciałabym uzyskać choć trochę informacji, bo "intensywny" zapach w necie od razu kojarzony jest z zapachem infekcji, a ja, podkreślam infekcji nie mam i dbam o higienę :/

Gość gość
A byłaś z tym u ginekologa ? Czasem kobiety mają infekcje i nawet o tym nie wiedzą bo nie mają objawów typu pieczenie swędzenie ale są różne typy infekcji na twoim miejscu zrobilabym wymaz z pochwy ale najpierw zasiegnela opini ginekologa

Gość gość
Wywąchałbym cie z przyjemnością skarbie

Gość gość
Wg mnie bez ginekologa się nie obejdzie! Idź koniecznie

Gość gość
oczywiście powinnas udac się z tym do ginekologa on dopiero oceni czy wszystko jest okej

Gość gość
Św. Przemysław czy twoja matkę wyjebał pies na zakręcie ze jesteś tak uwsteczniony w rozwoju ? Musisz być strasznie oleśnym i hujowym palantem ze zamiast chodzić na randki komentujesz jak nieudacznik życiowy kobiece tematy burhehehehe żal mi takich frajerów jak ty

Gość kkola
Dziękuje za odpowiedzi, wymaz jest ok, pH w porządku, Pani ginekolog stwierdziła, że widocznie taka moja "uroda" co mnie dobiło. Myślałam nawet o braniu prysznica w pracy, mam teoretycznie taką mozliwość, ale nie starcza czasu, poza tym to kłopotliwe, albo noszeniu grubszych majtek, ale teraz to jakaś masakra, ugotowałabym się. Są jakieś wkładki, które dobrze powstrzymują zapach? jakies płyny do higieny intymnej? biorę lacibios femina, lactovaginal, używam dwóch róznych, tych lepszych płynów do hig inrtymnej, jak mówię, zapach jest sam w sobie ok, tylko, przeraża mnie, że go czuję przez spodnie i że inni mogą go też czuć://

Gość prawictwo pospolie 152
czujesz go przez spodnie ? O kurde .. JAk ja umyje ptaka to nie czuć nic .... Jak go wąchasz to tak jakbys wąchał umytą rękę Zero zapachu . Wy kobiety macie gorzej

Gość gość
To bardzo dziwne . Z reguły takiemu zapachowi towarzyszy infekcja ale skoro masz wyniki ok to sama nie wiem . A próbowałas najpierw myć się mydłem ale w kostce np palmolive albo arco spłukać się i dopiero użyć płynu do higieny intymnej ? Ja tak robię i cały dzień jestem świeżutka

Gość gość
Przemek zajepisty jesteś hehe :D

Gość gość
16.26 tobie proponuje zakleic SE mordę. Bo jeśli jest taka jak na twoim zdjęciu to teraz rozumiem czemu siedzisz od rana do nocy na kafeteri i dyskutujesz jak pissssda z kobietami

Gość gość
A co na to twój partner ? Pytam w sensie intymnych relacji ? Bo jeśli jemu nie przeszkadza to może jesteś zbyt przeczulona?

Gość kkola
Tak, sposób z mydłem i potem płynem mam opatentowany, pomaga, ale nie zawsze.. to nie tak, że czuje "się" codziennie, ale zdarzyło się kilka razy i to wystarczyło, żeby mnie uczulić na ten temat , nigdy nie wiem, czy kiedy ja niczego nie czuje, to nie czuje ktoś obok, to naprawdę paraliżujące i krępujące. Może ten pomysł z podpaskami, ale boję się , że wtedy wszystko zaparzę i rozwinie się infekcja, a wtedy to już chyba tylko pieluchomajtki xD

Gość gość
Ja nic nie używam. Myje się tylko mydlem i ode mnie nie śmierdzi.

Gość amatorkobiecychzapachow
Moze cos z dieta?czegos za duzo a czegos za malo?brak sportu zeby pozbywac sie toksyn.

Gość gość
Pomysł z podpaskami jest zły . Lubią się wtedy rozwijać bakterie. Skóra musi oddychać . Nie wiem co Ci poradzić . Nie spotkałam się z czymś podobnym . To znaczy spotkałam ale to raczej z brakiem higieny. A w twoim wypadku dziwne . Na wszelki wypadek zasięgnij opinii innego lekarza

Gość gość
a uprawiałaś kiedykolwiek seks może cie jakimś syfem zaraził

Gość gość
A może zmieniłaś dietę, jesz więcej czosnku, cebuli, albo generalnie jesz coś albo pijesz (zioła też zmieniaja zapach potu i wydzielin) czego nie jadłaś i nie piłaś wcześniej ?

Gość gość
Ja spróbowałabym pozmywać sie sama letnia woda, bez mydła i zrezygnowała z wkładek. Możesz cześciej zmieniać bieliznę, jeśli wydaje ci sie, ze jest zabrudzona. Bieliznę, która masz wypierz w temp. 90 stopni, lub całkiem wymień. Miałam podobny problem, zastosowałam "rady babuni" powyżej i przeszło.

Gość kkola
Jednak wybiorę się do innego ginekologa, lepiej się upewnić, szczególnie że to faktycznie dziwne. Na dietę uważam, czytałam że są produkty, które intensyfikują zapach. Spróbuje pić więcej wody, może jakieś oczyszczanie od wewnątrz, Co do mycia samą letnią wodą, może spróbuję na urlopie, jednak teraz nie starczyło by mi odwagi.dziękuje za wypowiedzi!

Gość gość
To nie wymaga odwagi

Gość gość
Ten przemysław to stary po/je/bany dziad i zboczek dlatego tu przesiaduje całymi dniami, obleśny psychol zdziwaczały na emeryturze. Nie staje mu i dlatego ciągle tu wypisuje o ci/pach, du/pach itd, wali mu na mózg poprostu.:D

Gość gość
Przemysław to zwykły leszcz i c****o