Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkola

Intymny zapach

Polecane posty

Gość gość
To zwykły menel

Gość kkola
Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale moje stolce intensywnie cuchną jakby smarem czy zuzytym olejem silnikowym..

Gość kkola
^ tego wyżej nie skomentuje, ale śmiechłam. No więc byłam u innego ginekologa, nic nie komentował na temat nietypowego zapachu, zrobiłam badania, wymaz - wszystko ok!!! a ja wpadam w paranoję, kiedy ktoś obok mnie pociągnie nosem, popatrzy na mnie lub na okolicę mojego krocza aż pocę się z nerwów, już nie mogę!! używam pachnących wkładek, czasem czuję ich zapach, ale nic więcej, czy to możliwe żebym nie czuła swojego zapachu sama, a inni tak? również kiedy ściągnę bieliznę wszystko jest ok, a jednak mam wrażenie że inni coś ode mnie czują :/ czy zrobiłam się przewrażliwiona? nie wiem co jeszcze mogę zrobić... na punkcie higieny dostaję już pi*****ca, żrę jogurty jak opętana xD serio, czy to możliwe że ode mnie wania? Najlepsze jest to, że gdybym poczuła zapaszek od innej kobiety, choćby smrodliwy, nie oceniałabym jej, ale sama mam paranoję, nie chcę żeby ludzie się do mnie zrazili przez mój zapach :/ szczególnie, że NAPRAWDĘ dbam o higienę ! moja paranoja sięga już poziomu tego, że boję się jechać swoim samochodem z pasażerem na przednim siedzeniu, lubb stać obok kogoś, gdy moje dolne okolice są blisko poziomu twarzy tej osoby, może powinnam odpuścić, ale nie potrafię ;( kobitki poradźcie coś :(

Gość gość
spróbuj wkładać sobie kubeczki menstruacyjne, nie zaburza ci flory a jednak zbiorą nadmiar wydzielin. Sprawdzisz wtedy czy to są wydzieliny, czy to pot tak pachnie. Zrezygnuj z wkładek, jak ich używam też mam wrażenie, że mnie czuć, skóra nie oddycha. Jeśli mocno musisz coś mieć zrób sobie wkładki z lnianej tkaniny lub bawełnianej jeśli len będzie podrażniał. Len neutralizuje zapach potu.

Gość gość
mam podobny problem ale nie wiem czy w takim samym stopniu też u mnie wszystko w porządku a po myciu gdy chodzę np. w samych majtkach pod domu czuje od siebie zapach intymny świeży bo świeży ale na tyle intensywny że czuje, czasami prosto z pracy lubię iść na siłownie i np. siedzę i jadę na rowerze stacjonarnym i czuje siebie zapaszek i tez mi głupio bo zastanawiam się czy tyko ja to czuje, też szybko się pocę w tych miejscach, wkładki trochę pomagają ale na krótko, może zamiast prysznica w pracy spróbuj używać nawożonych chusteczek go higieny intymnej przynajmniej odświeżają a tobie dadzą komfort psychiczny

Gość gość
Czasem tak mam ale myślę, że to właśnie od jakiegoś jedzenia. Jesteśmy tym, co jemy :D Weź sobie kup chusteczki nawilżane jak dla dziecka i noś w torebce, zawsze możesz w toalecie się przemyć nimi i już. Myślę też, że trochę przesadzasz, bo pewnie się sfiksowałaś na ten temat:)

Gość kkola
Bardzo Wam dziękuje :*** lniane wkładki mnie zaintrygowały, na pewno spróbuje z chusteczkami, i tak jestem pewna że nadmiernie na tym fiksuje swoją uwagę.. jak dotąd przy dobrej higienie nic od siebie nie czułam, nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi. Dopiero ostatnio to co tu opisałam plus obecnie lęk, że coś ode mnie czuć mimo że w tym momencie nic sama nie czuję. Ale podobno nie czujemy swojego zapachu bo nos się przyzwyczaja, stąd paranoja. Plus, spotkałam się z sytuacją, kiedy od babeczki mocno czuć było wiadomo czym, a ona była kompletnie nieświadoma - podejrzewam infekcję, bo kobita zadbana itd. Więc boję się, że sama mogę teraz chodzić nic nie czując i rozsiewać obłok zapaszku, choćby to nie był zapach jak przy infekcji, to jednak wolałabym nie pachnieć niczym ;)) spróbuję zmienić dietę na zdrowszą, dbać o higienę i mieć nadzieję, że pachnę neutralnie

Gość gość
Radzę zaprzestać używania wszelkich wkładek, itp. skóra musi oddychać! Zwykły żel intymny [ najlepiej bez sls, np. Soraya], chusteczki nawilżane dla dzieci lub papier toaletowy nawilżany oraz noszenie częściej sukienek, spódniczek oprócz obcisłych spodni, legginsów; dezynfekcja pralki [ można zrobić samemu, porady w Googlach], bawełniana bielizna prana w temp. 60 lub 90 stopni [ zapomnij o praniu w niskich temperaturach]. Będzie dobrze!

Gość gość
Zgadzam się z moją poprzedniczką żadnych obcisłych spodni, wkładek, zapachowych podpasek, pranie tylko w wysokiej temperaturze i najlepiej w płatkach mydlanych, do tego warto zastosować probiotyk np. dopochwowy lactovaginal z żywymi bakteriami kwasu mlekowego, ponieważ tylko prawidłowa równowaga mikrobiologiczna chroni przed patogenami.

Gość gość
polecam ci Electro Antiperspirant. Zatrzymuje pocenie gdzie tylko chcesz na ciele. Pozbawi też takiego zapachu.

Gość gość
Podnoszę bo też mam taki problem jak autorka :-(