Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taritakum

Czy test ciążowy moze sie mylic?

Polecane posty

Gość Taritakum

Witam, mam pytanie czy test moze sie pomylić i wyjsc dodatni? Miesiac temu jeszcze chciałam dzidzie ale teraz wiem że to jeszcze nie jest ten czas, miesiączka mi sie spóźnia wczoraj troche pilam bo miałam urodziny, w nocy bardzo bolało mnie podbrzusze i wzielam silna tabletke przeciwbólową bo myslalam ze w koncu bedzie miesiączka, ale dzisiaj zrobiłam test i wyszla delikatna druga kreska (czyli dodatni test) poszlam od razu na ostry dyżur ale nic nie mogl stwierdzic bo mowi ze nic nie widzi albo nic po prostu nie ma podczas usg dopochwowego ,powiedzial ze dopiero za dwa tyg. Mozemy stwierdzic czy cos bedzie, ale to zbyt dlugo, a wy sadzicie ze test sie mogl pomylić?

Gość gość
Zrób jeszcze jeden dla pewności, ale mało prawdopodobne żeby się pomylił, no chyba że torbiel , rąk itp. (Chociaż mi przy torbieli wychodził negatywny, ale słyszałam historię ze komuś z tego powodu wyszedł dodatni)

Gość Taritakum
Dziękuje za odpowiedz

Gość gość
Test się nie myli tym bardziej zrobiony w dniu spodziewanej miesiączki ,zrób drugi test dla pewności i zacznij brać kwas foliowy...

Gość gość
Raczej się nie myli, poza jakimiś szczególnymi przypadkami typu torbiele. Wiadomo że dwie kreski to nie od razu perspektywa dzidziusia, zdarzają się ciąże pozamaciczne, puste pęcherzyki, ale to jednak poszczególne przypadki. Autorko, tak z ciekawości- po co pojechałaś na ostry dyżur? Żeby potwierdzić ciążę? Nie mówiąc już o tym że to ciut niepoważne (jakby nie patrzeć, generalnie ciąża zagrożeniem życia i zdrowia nie jest), to nawet gdyby ktoś tam ciążę chciał potwierdzać, to ledwie termin miesiączki to zdecydowanie za wcześnie na usg. Ginekolog też wcześniej nie potwierdzi, co najwyżej badania z krwi możesz zrobić.

Gość gość
idź na beta hcg -2 razy w odstępie 48 godzin.