Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy noworodek może spać w wózku zamiast w łóżeczku?

Polecane posty

Gość gość

Obecnie nie stać mnie na łóżeczko, wszystkie pieniądze poszły już na wyprawkę i to nie całą. Ale dostałam wózek, czy mogę go użyć jako łóżeczka czy zrobie wielką krzywdę dziecku?

Gość gość
Początkowo do póki nie podrośnie tak.

Gość gość
Moze, ale stosowalabym to tylko w razie wyjatkowych sytuacji. Rozejrzyj sie na olx, czasem mozna wypatrzec łóżeczko za darmo lub za grosze. Napisz tez ogłoszenia na lokalnych grupach na fb, ze przyjmiesz lozeczko. Moze w Twojej okolicy sa targi, tam tez mozna.kupic bardzo tanio lozeczko.

Gość gość
Pewnie że możesz. A może poszukaj czy ktoś nie oddaje za darmo gdzieś na olx?

Gość gość
Daj nawet tu ogloszenie czy ktos nie ma na zbyciu lozeczka, moze ktos ci pomoze.

Gość gość
Może spać w wózku! Powodzenia z maluszkiem:)

Gość gość
Tak a potem się przyzwyczai i będzie płakać na forum ze w łóżeczku nie chce spać. Mało tu takich postów ? :O

Gość gość
Oczywiście że może. Moje tak spało pierwsze trzy tygodnie po wyjściu ze szpitala wolałam ją mieć blisko a nie koniecznie zaraz u siebie w łóżku. Miała miesiąc jak zaczęła spać w łóżeczku i żadnych problemów nie było z przestawieniem.

Gość gość
Dla dziecięcych plecków byłoby lepiej, gdyby spało w łóżeczku na PORZĄDNYM materacyku. Nie za miękkim, nie za twardym. Jeśli góra ten pierwszy miesiąc poleży w wózku, to raczej się to nie odbije na późniejszym życiu, ale nie wiem, czy to dla niego będzie wygodne. Ja bym poszukała czegoś z używek w ogłoszeniach lub sama dała ogłoszenie, że przyjmę. Wolałabym zdecydowanie byle jakie łóżeczko, ale za to lepszy materac, na którym noworodek spędza większość czasu a i jak podrośnie, to też dobrze, żeby dziecko miało wygodnie i zdrowo podczas spania. No i jeśli chodzi o materacyk, to tu bym nie brała używanego albo jak najszybciej bym kupiła nowy.

Gość gość
Mój starszy syn spał w gondoli (położonej na prostokątnych poduchach od kanapy, ułożonych pod skosem, obok naszego łóżka). Po prostu moje dziecko było małe, drobne, do tego bardzo dużo ulewało. Zdarzało się nawet do 2 godzin po posiłku. I tak przez ok-3 tygodnie synek spał albo w gondoli (wtedy miałam go "pod kontrolą" gdy się obudziłam, nie musiałam wstawać), albo na mnie- przyjmowałam pozycję półleżączą, on spał na mnie, na brzuszku.. wtedy nie ulewał. Po tym czasie spał normalnie w łóżeczku. Swoją drogą- polecam Ci kupić najtańsze łóżeczko na olx ze swojego miasta, a zainwestować w dobry materac. To jest podstawa.

Gość gość
Moj synek np. nie chciał spac wogóle w łóżeczku. Strasznie płakał i się wiercił. Kiedy wkładałam go do wózka odrazu sie uspokajał. Wózek mam Anex Sport ktory ma ortopedyczny kokosowy materacyk dlatego nie obawiałam sie że coś się stanie z kręgosłupem synka jak tu nie które mamy opisujà. Powiem więcej syn tak spał do 6 mies az do momętu kiedy nie wyrósł z gondoli. Poźnij musiałam kupić łóżeczko ale takie już normalne i przesypia całe noce.