Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amelina

Falszywy wynik testu?

Polecane posty

Gość Amelina

Od 6dni spóznia mi sie okres, wydawalo mi się, że to przez antybiotki,które brałam na angine oraz mocne osłabienie organizmu. Jednak nerwy robią swoje i pobiegłam do apteki po test... Zrobilam dwa testy i wyszły negatywnie,jednak mocz nie był poranny, był bardzo rozrzedzony i przeźroczysty. Znowu cała się stresuje, czy wyszedł on wiarygonie... Doradzcie i jakos uspokojcie mnie bo juz odchodze od zmyslow

Gość gość
jeżeli miesiączki masz regularne i cykle nie dłuższe niż 30 dni to raczej mało prawdopodobne, żeby po tym czasie test nie wyszedł. Zrobiłaś tak jak było na instrukcji? jak długie masz cykle?

Gość gość
a ty chcesz być w ciąży czy nie? raczej nie jestes

Gość Amelina
Generalnie regularnie wszystko działa. Zdaży się, że okres przyjdzie 1-2dni po terminie. Okresy krótkie,3dniowe. Ostatni miałam 5 kwietnia... Byłam spokojna,bo wydawalo mi sie że to przez tą angine ale teraz niczego już nie jestem pewna. Nawet wyniku tego testu.

Gość gość
wynik testu zalezy od tego kiedy było współżycie, ale raczej nie od tego ci się spóźnia. Pewnie owulacja się przesunęła.

Gość Amelina
Głownie chodzi mi o to czy ten test nie byl sfałszowany przez ten mocz. Pol godziny przed wypiłam spore ilosci wody

Gość gość
to tez wszystko zależy ile by ciąza trwała. We wczesnej ciąży to sie robi z porannego moczu żeby wogóle coś było widać a później to już wszystko jedno. Ale to sprawa indywidualna ile to "później" trwa, przy rozrzedzonym moczu test mógł nie wykryć.

Gość Amelina
No cóż zrobie jeszcze jutro rano i sie okaże.. A jak okres nie przyjdzie to trzeba bedzie isc do lekarza bo juz schizuje,wkrecam sobie juz tyle rzeczy

Gość gość
6 dni to jeszcze nie jest spóźnienie takie że trzeba z tym iśc do lekarza. Tym bardziej że brałas antybiotyki a to mogło miec wpływ na przesunięcie. Jeszcze wszystko sie może samo wyjaśnić i w zasadzie żaden lekarz nie powinien w to ingerować chyba że spóźnienie jest dłuższe niz 2, 3 tyg.

Gość Amelina
Nadal brak okresu... To juz 9 dzien. Aaa masakra! Zrovilam 3test i wyszedl negatywny. Brał ktoś moze augmentin (antybiotyk) i tak znacząco mu przesunęlo okres?

Gość gość
Zazwyczaj w tych sytuacjach jak sie bierze antybiotyki czy jakos się mocno przechodzi choroby to spóźnienia są około 2 tyg. A dlaczego tak jest? Bo organizm uznaje że pora na dziecko jest niewłaściwa i hamuje często owulację. Żeby dojrzało nowe jajeczko to trzeba przeciętnie tyle czasu ile u kobiety dojrzewa jajeczko. U kobiety miesiączkującej co 28 dni to jest mniej więcej 2 tyg, ale to nie jest jakaś reguła. może to trwać krócej albo dłużej, albo organizm znowu może zahamować owulację jeśli jest zbyt słaby. W każdym razie dobrze ktoś wcześniej napisał, że jak ten czas nie przekroczy 2 tyg to nie ma co zawracać głowy lekarzowi bo i tak pewnie odeśle i każe czekać na okres.