Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateiści łączmy sie

Polecane posty

Gość gość

To co robią katolicy żeby obrzydzić ateistów, przedstawiają ich jako marksistow, bolszewików i najgorszych morderców bez zasad moralnych to gruba prowokacja i oszczerstwa. Ateiści i niewierzący w gusła na pierwszy plan wysuwają naukę i racjonalizm, niezależność w myśleniu, samodzielnosc, odpowiedzialność za swoje sumienie. Ateista wie doskonale że żaden Bóg mu nie odpuści grzechów tak jak zalgany katolik który najpierw grzeszy a potem odmawia zdrowaski. Ta tluszcza podporządkowana klechom śmie dyskryminować ludzi rozumu

Gość gość
Nie zamierzam sie z nikim laczyc ani nikt mnie nie traktuje jak zwyrodnialca bo jestem ateistka.

Gość gość
To w*********j

Gość gość
Ta... a potem i tak lądujecie wszyscy na jednym cmentarzu, pod tymi samymi nagrobkami z http://nagrobki-granitex.pl/ i tam już nikt wam na etykietkę patrzyć nie będzie. Czy katolik, czy ateista, cyz buddysta, czy żyd...

Gość gość
spie/rdalaj z ta nieudolna reklama, pajacu :O

Gość gość
Po co w ogóle coś piszesz , wsadź sobie gebe do wiadra i pobulgotaj. Widzę że jesteś bardziej solidarna z katolami niż z ateistami, po chuj się odzywasz

Gość rereferadjas
Nieudolna reklama to Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona" :D

Gość gość
Ateista melduje się. To prawda - katolik dużo krzywdy wyrzadza drugiej osobie a później się usprawiedliwia idąc do owczarni jak baran na godzinę, postać, posiedzieć, nazrec się, dać 1zl. Jestem na NIE jeśli chodzi o katolicyzm - to źli ludzie!!!

Gość gość
Bo zobaczylam temat i wiedzialam, ze zalozyl go jakis zberwicowany idiota ktoremu pojdzie piana jak wytkne mu paranoje. I mialam racje :)

Gość gość
Ksiądz zgwałcił dziecko a później mszę odprawia i wszyscy mu to wybaczaja. Ja nigdy nie wybacze!!!!!!!!!

Gość gość
Śmieszą mnie ludzie którzy się deklarują jako ateiści a następnie podlizuja katolikom, twierdząc że nie istnieje dyskryminacja ateistów. Tak samo postępują te schizofreniczne baby które korzystają z osiągnięć feministek a pote plują na nie

Gość gość
14:16 rację to masz tylko w wc - należy po sobie splukiwac!!! Ale też mogę podejrzewać, że jesteś jedną z tych osób, która zostawia po sobie smierdzace ob....brązowione muszle.

Gość gość
Ktos ci kaze wybaczac? Zli ludzie sa wszedzie, podlych ateistow tez nie brakuje

Gość gość
powiesz cos na te zydowska bajeczke i cie do sadu powolaja za obraze uczuc religijnych i jeszcze przegrasz, ale ze ktos w bajki wierzy i nie tylko nimi w swoim zyciu sie kieruje ale jeszcze innych do tego zmusza i obraza to twoj rozsadny, racjonalny ludzki umysl to juz nikogo nie obchodzi. i tylko sprawdza sie stary wytarty banal: madry glupiemu zawsze musi ustapic :O

Gość gość
Przykladem p*****lnietego ateisty jest autor :)

Gość gość
Do czasu, nie można się dać zaszczuc. Mój kolega ze Szwecji stwierdził że w Polsce strasznie dyskryminuje się ludzi za byle co, za poglądy a nawet za ubóstwo

Gość gość
A przyznajcie się katolicy - w piątek macie zakaz jedzenia mięsa. I co????? Co jecie???? :d mięsko, kebab, szynusie na kanapce. Ładnie to tak żyć pod zaklamanym parasolem katolicyzmu? Oszukujecie siebie.

Gość gość
Czujesz sie dyskryminowany? Naprawde? Troche to zalozne, na co dzien ludzie nawet nie rozmawiaja o wierze, a ciebie dyskryminuja?

Gość gość
Taktowny człowiek nie wytyka innym paranoi na podstawie swojego punktu odniesienia i swoich niklych doświadczeń zyciowych

Gość województwo opolskie Namysłów
W powiecie namysłowskim na Opolszczyźnie ksiądz okradł parafie i powiedział do wiernych szkoda że tak mało ukradłem on trafił do psychiatryka

Gość gość
Ladna zmiana tonu, ale po tych bluzgach za pozno. Temat jest kiepska prowokacja i juz

Gość gość
Brak szczerej rozmowy to wystarczający dowód na dyskryminację. To że ludzie nie chcą poruszać takich tematów świadczy o ich strachu i uprzedzeniach. Tylko w Polsce omija się istotne kwestie a potem hipokryzja kwitnie jak grzyb na scianach

Gość gość
Cenna lekcja z kafeterii jest taka żeby strzelać do rozmówcy z takiej samej amunicji.

Gość gość
W tym wątku udzielają się ateiści i... oszołomy :D

Gość gość
Czujesz sie dyskryminowany? Naprawde? Troche to zalozne, na co dzien ludzie nawet nie rozmawiaja o wierze, a ciebie dyskryminuja? X Wiesz co się dzieje kiedy człowieka się uczy od dziecka wytrzymywać wszelkie dyskomfortowe sytuacje? Traci wrażliwość i obojetnieje. Nie reaguje na bodzce kiedy powinien.

Gość gość
Odpowiedź sobie na pytanie, skąd się wzięło twoje sumienie i jego wrażliwość. Dlaczego kradzież uznajesz za zbrodnie, albo pożądanie żony bliźniego? Chcąc tego czy nie, jesteś "skażony" kręgosłupem moralnym i wzorcem wyniesionym wprost z nauczania chrześcijańskiego.Nasze prawo zostało także skonstruowane w oparciu o nie, np: czym jest sprawiedliwość.

Gość gość
Z tego że inspirowały mnie zachowania które mi imponowały, moja moralność kształtowała się stopniowo w oparciu o książki, a przede wszystkim osobę Buddy. Był to człowiek który nie uważał się za Boga i potrafił dać cenne, życiowe wskazówki mające zastosowanie praktyczne, ponieważ jego nauki rozwijają autentyczna wrażliwość i współczucie a nie nakazują imitować zachowań które często mają niewiele wspólnego z wnętrzem . Budda nigdy nie uczył że należy przed kimś się płaszczyc i kleczeć, wręcz na odwrót skupiał cała uwagę na budowaniu człowieka pozytywnego, kochającego siebie i innych.

Gość gość
Czego nauczył mnie katolicyzm? Niczego. Że nie ma stałych zasad moralnych, że człowiek to istota zła i plugawa pełna nienawiści czego dowodem było masakrowanie Jezusa tylko za to że wierzył w dobro. Że katolicyzm od samego początku pietnowal i hamował rozwój naukowy a każdy badacz był na kościelnym indeksie tak jak Kartezjusz czy Darwin. Kościółek w końcu przełknął postep techniczny i naukowy ale tylko dlatego że w przeciwnym razie musiałby utracić władze. Więc poszedł na kompromis z nauka