Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskanamamaantosia

wysoka waga niemowlaka..poradzcie prosze

Polecane posty

Gość zatroskanamamaantosia

Proszę o poradę bo już załamałam się.. karmię mojego synka mlekiem bebilon 1 ( nie karmię piersia poniewaz nie miałam wystarczająco pokarmu i mały był ciągle głodny) lekarz twierdzi ze przekarmiłam dziecko i zrobiłam mu krzywdę.. brakowało tylko słów jaka zła ze mnie matka :( mój maluszek urodził się z wagą 3630 g mierzył 55 cm, dzisiaj byłam na badaniu z synkiem(w poniedziałek skończył 5 tyg.), został zważony wyszło 5035g czyli przybrał 1400g. Stwierdzili że wygląda na 3 miesiąc a nie na 1,5 miesiąca. Wzrostu nie zmierzono ale nosi już rozmiar 62/68. Synek jest długi, ma bardzo dlugie nóżki. Dodam że karmię małego porcją 90-120 ml co 3 lub 4 godziny. Martwię się bo lekarz twierdzi że powinien przybrać na tydzień max 250 g.. Powiedźcie mi ile przybierały na początku wasze pociechy ?

Gość gość
nie pamiętam ile ale głupi ten lekarz to raz dwa, ze dziecku zabierać nie będziesz trzy moje dziecie w wieku 2, 3 miesięcy wyglądało na 5 co najmniej, pulchne nie było, ale ogólnie duże tez urodzony syn z wagą 3720 i 56 cm ma w tej chwili 2 lata, wazy 15 kg, ubrania na 92 i w sumie jest szczupły, tylko z ciałkiem fajnym,. spodnie na dupinie wiszą, buty rozmiar 26 wiec sama sobie odpowiedz jestem w parcy i zajrzę w domu do badań w tym wieku i podam wagę jaką miał wtedy nikt o nadwadze ani zaprzestaniu karmienia nie mówił, wręcz odwrotnie, był po ciężkiej chorobie jako noworodek, i podobno dobrze jak po tej chorobie ważył, a to było ważne dla jego dalszego zdrowia

Gość gość
Bzdura. Moja urodzona z wagą 3650 i 56cm na miesiąc i jeden dzień 5100g i 59,5cm. Wyglądała normalnie. Pani mnie pochwaliła wrecz że tak ładnie przybiera! Była na piersi. Teraz ma 2,5 roku 15kg 98cm i stopa 26. Bardzo wysoka i normalna, szczupła ale nie chuda. Jakaś walnieta ta twoja pediatra.

Gość gość
Do pierwszych pięciu miesięcy niemowlę powinno przybierać od 800 g do 1.200 kg na miesiąc tak mi pediatra powiedziała. Potem około pół kg na miesiąc Głupi ten twój lekarz. Co masz dziecko glodzic? Spróbuj też wodę podawać pomiędzy karmienien

Gość gość
spokojnie kochana-karm tyle ile jest na opakowaniu i sie nie przejmuj, po prostu nie dawaj dodatkowych porcji