Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wytrzymac te 2 lata....

Polecane posty

Gość gość

Juz poprostu wysiadam psychicznie, mieszkam z rodzicami i nie jest idealnie, w pracy tez nie uklada sie tak jakbym tego chciala i jeszcze to... Jestem z facetem kilka lat z różnych powodów nie możemy wziąść ślubu w nast roku ale nie chce o tym pisac, jednym z powodow jest tez brak terminow na tej sali ktora chcemy. Ślub planujemy na czerwiec 2018 roku tylko nie wiem jak ja mam wytrzymac te 2 lata:( marzę o tym ślubie a gdy tylko pojawi się jakiś problem czuje że nie mam nikogo na kogo moglabym liczyc, facet w pracy czasem do pozna , zdarzaja sie dni ze nie rozmawiamy ze soba wcale, widujemy sie glownie w weekendy, ogolnie masakra;/ nie wiem jak wytrzymac te 2 lata... czy ktos z was moze planowal wesele 2 lata wczesniej?? jak wytrzymac???

Gość gość
A po co ci ślub ? Jak weźmiesz ślub, to później będziesz musiała zakładać sprawę w sądzie o rozwód.

Gość gość
Gdyby kazdy tak odrazu zakladal to ludzie wogole nie braliby slubu;/ bez przesady , poki co uklada nam sie dobrze. Mysle ze slub miedzy nami tego nie zmieni. Jedyne co sie zmieni to ze zamieszkamy razem i wkoncu bedziemy tworzyc rodzine, mam dosc takiego zycia tylko nie potrafie przestac o tym myslec ze to az 2 lata....

Gość gość
no ale jakieś chore parcie ma na ten ślub myślisz ze jak to już sie stanie to co ? to nagle sie wyprowadzisz od rodziców, nagle poprawi ci się w pracy i nagle twój facet zacznie mniej pracować i przychodzić wcześniej z pracy? nadal bedziesz miała to samo bagno tyle że z papierkiem od ślubu

Gość gość
Nie nie bedzie tak samo bo teraz nie mieszkamy razem a w tyg czasem nie mamy czasu do siebie przyjechac. Tak bedziemy miec siebie codziennie chocby na chwile. Jesli chodzi o slub to nie znam kobiety ktora nie marzy o slubie i bialej sukni...

Gość gość
a gdzie zamieszkacie jak teraz mieszkacie u rodziców? kredycik we frankach i jedziemy tak? wtedy to dopiero ten twój facet z roboty nie będzie wychodził i ty także...

Gość gość
Nie potrzebujemy kredytu stać nas na mieszkanie ale mamy gdzie mieszkac, on ma caly duzy dom dla siebie, jest tylko mama ktora zajmuje 1 pokoj. Nie w tym jest problem tylko jak sie ustala date slubu, podpisuje umowe z sala i orkiestra to mozna sfiksowac przez ten czas, a tak ludzie zalatwiaja czasem niestety jak sie nie chce miec byle czaego. Wyobrazcie sobie ze na tej sali juz nie ma terminow na soboty nast roku a na 2018 tez juz sa chetni;/ to jest jakas masakra... a raczej nie zamieszkamy razem przed slubem, no moze na troche przed;/

Gość gość
czekać 2 lata bo w wymarzonej sali nie ma miejsca - jesteś kompletną idiotką

Gość gość
napisalam ze to nie jest jedyny powod o reszczie nie chce mowic. Zreszta jak widac nie tylko my tak zalatwiamy

Gość gość
nikt z was nie zalatwial wesela 2 lata do przodu?? nie wierze w to

Gość gość
Ja załatwiłam salę w tym samym roku, w którym ślub wzięłam. Robiliśmy skromne przyjęcie, właśnie dlatego, że uznaliśmy czekanie dwa lata na salę za głupotę. Też niedługo przed ślubem w domu rodzinnym nie mogłam wytrzymać, po prostu to był najwyższy czas, żeby się usamodzielnić i zamieszkać bez rodziców. Jeszcze przed ślubem się wyprowadziłam i tobie autorko też polecam wyprowadzkę, zwłaszcza że piszesz, że macie kasę, będziecie mieli gdzie mieszkać. To czemu już nie teraz? To o wiele fajniejsze, nawet jak masz tego faceta w robocie, ale wiesz, że już żyjecie razem.