Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jedna osoba po 40tce ustąpiła mi miejsca a reszta siedziala

Polecane posty

Gość gość

Jestem w zaawansowanej ciąży i musiałam wracać z siatkami do domu dziś o 16 metrem. Dłuższa chwile stałam aż w końcu pani pod 50tke mi ustąpiła bo byłam aż blada . Młode chłopaki i dziewczyny wiek lo/studia widzieli mnie wcześniej i patrzyli na brzuch i nic. Ludzie a jak wy kiedyś będziecie w takiej sytuacji to nie będzie wam przykro ze nie potraficie zwolnić miejsca?

Gość gość
Tzn. Jak wam nikt nie ustąpi. Blada byłam bo mam problemy z krążeniem i jest dziś b.goraco. metro było zawalone dosłownie

Gość gość
do kogo kierujesz ten apel ?

Gość gość
Trzeba było zamówić taxi, albo poprosić męża żeby zrobił zakupy. Powiem okrutnie, ale co chciałaś to masz. Też jestem w ciąży, ale nie rozumiem twojego podejścia.

Gość gość
No ale jak bylas blada itd to nie moglas na glos powiedziec "przepraszam, czy ktos mi ustapi miejsca, jestem w ciazy i sie zle poczulam" Jesli chcesz czegos od inych ludzi to o tym mow. Niektorzy sa niedomyslni a inna sprawa czasami sie mozna niaciac, bo kobiety wygladaja jakby byly w ciazy a sa po prostu troche grubsze - bylam swiadkiem takich sytuacji.

Gość gość
Mam to gdzieś, mi też nikt nie ustąpił, gdy miałam złamaną nogę i tak musiałam stać z kulami i na jednej nodze.

Gość gość
Tu autorka. Takich właśnie wypowiedzi jak wasze, spodziewałam się. Ale myślałam że choć ze dwie osoby zrozumieją. Wybacz osobo powyżej ale ja jestem szczupła w ciąży i wyraźnie odznacza się tylko brzuch i jeśli ktoś ma wątpliwości to ja nie mam pytań. Mam prosić o łaskę? Dla mnie normalne jest ze zawsze ustepowalam ciężarnym i starszym.

Gość gość
Ale masz problemy...

Gość gość
tez mam gdzies te baby w ciazy

Gość gość
Kobieto a czego ty się po gnojach z pokolenia lat 90 spodziewalas? To sam roszczeniowiec i rozpieszczeniec bez zasad.

Gość gość
16:54 sama jesteś baba. Ty nie masz pewnie dzieci wiec co robisz na wątkach z działu ciąża? Z jakichś powodów nurtują was te tematy :)

Gość gość
W metrze? Bo warszawka nikomu nie ustępuje . Najechało się słoi ze wsi i nikomu nie ustąpia :)

Gość gość
A ja cię autorko rozumiem. Jeżdżę trolejbusem na zajęcia, jestem w 7 miesiącu. Brzucha dużego nie mam ale ewidentnie widać że jestem w ciąży. Też miałam taką sytuację jak ty, kobieta trochę ponad 40 ustąpiła mi miejsce a młodzież tylko gapiła się na brzuch.

Gość gość
dzięki za zrozumienie, miło, że są jeszcze ludzie empatyczni, na poziomie, którzy zrozumieją drugiego. Młodzież dzisiaj to porażka niestety...sama do niedawna miałam te 20 lat, teraz mam o x więcej ;) ale nie musiałam zachodzić w ciążę by wiedzieć, że takiej kobiecie wypada ustąpić.