Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość zagranicą

Poznam ludzi mieszkających na STAŁE zagranicą minimum przez 10 lat

Polecane posty

Gość gość zagranicą

kraj zamieszkania obojętny, chętnie porozmawiam, wymienie doświadczenia itp. Najchętniej ktoś kto chce i ma ochote na dłuższą znajomość.

Gość gość
Gdzie Ty mieszkasz?

Gość gość
Szkoda, ja 6 lat...

Gość gość
Ja 11 lat w Anglii.też cie chętnie poznam.

Gość gość
Ja mieszkam w Szwecji 49 lat.

Gość gość Anabelle de France
To moze byc bardzo fajny watek! Czy mozecie dodawac w rubryczce "Twój pseudonim" jakis wlasny nick (a moze takze cos co sugeruje panstwo?)? Latwiej bedzie sie nam rozmawialo. Szwecja gora ;) Pol wieku!

Gość gość zagranicą
jestem w USA, kto chętny to podajcie kontakt to się pierwszy odezwe.

Gość gość
Ja jestem bardzo chetna . Mam ponad 30 lat i tak jak napisalam wyzej mieszkam juz tu 11 lat . I powiem szczerze , ze jestem zalamana. Zastanawiam sie wlasnie , ze chyba cos jest ze mna nie tak. Wszystkie moje znajomosci opieraly sie i opieraja na tym, ze kazdy tylko cos ode mnie chce. A to kase pozyczyc , a to cos zalatwic, a to darmowa podwozka W polsce nigdy nie mialamtakiego problemu , mialam bogate zycie towarzykie. A ci , ktorzy mi kase wisza to jeszcze maja problemy z oddaniem. moge ksiazke napisac o sytuacjach , ktore mnie tu spotkaly.

Gość gość
no to wracaj! po co tam siedzisz jak ci tak źle?

Gość gość
Do mieszkanki Stanow: przezylas najwiekszy kryzys, od 2008 roku do teraz Amerykanie przeszli horror gospodarczy, dlatego wciaz ktos pieniadze chce pozyczac. Teraz chyba wychodza na prosta...

Gość gość
Dobry pomysł. Ja proponuję kompletnie ignorować tego kłotliwego gościa :)

Gość gość
Do 18:54 nie troluj. bo to nie na temat jest.

Gość gość
W Anglii w Sam raz, od 10lat. Co teraz?

Gość gość
Ja Anglia, ponad 13 lat. Mysle ze w nastepnym roku wracam na stale do Polski.

Gość gość zagranicą
gość dziś chętnie z tobą popisze lub porozmawiam na różne tematy, tylko nie podałaś kontaktu żadnego. Niestety ludzie na wyjazdach się zmieniają, robią się jak dzikie zwierzęta, tymbardziej tacy którzy tylko wyjechali zarobić i wracać do PL. Dlatego tacy mnie nie interesują lecz bardziej zaklimatyzowani w docelowych krajach, najlepiej mieszkający na stałe przez okres np 10, 20, 30+ lat. A co do ludzi którzy tylko chcą wykorzystać lub są tylko gdy coś potrzebują to jest to stary i dobrze znany mi temat, po prostu trzeba się nauczyć rozpoznawać takich typków i ich unikać. Z czasem to rozpoznawanie tz. wampirów energii przychodzi automatycznie. Jest też sporo fajnych i przyjaznych ludzi bardzo bezinteresownych.

Gość gość zagranicą
gość dziś no to wracaj! po co tam siedzisz jak ci tak źle? >>>> ona nie pisze że jej źle, tylko że ludzie z którymi miała doczynnienia to prostackie tępe mendy któreych należy unikać lub po prostu urywać z nimi kontakt, co zagranicą jest bardzo łatwo zrobić. Troszke inna psychika potrzebna, ale to się wyrabia w miarę czasu po wielu latach pobytu w danym kraju.

Gość gość zagranicą
gość dziś W Anglii w Sam raz, od 10lat. Co teraz? >>>> jak chcesz porozmawiać o czymkolwiek czy się zaprzyjaźnić to podaj jakiś kontakt

Gość gość
Hej, moge sie do was dolaczyc? Mieszkam w Niemczech od 15 lat.

Gość gość
Anglia, 11 lat. Nie wracam, wyjezdzajac wiedzialam ze wyjezdzam na stale.

Gość gość zagranicą
wszystko fajnie, tylko chciałbym z wami się skontaktować a nie ma jak bo nie wiadomo kto jest kto. Może jakiś komunikator podajcie to w wolnych chwilach można porozmawiać czy nawet się jakoś zdzwonić. Używam gg, skype, itp

Gość gość
Ile masz lat gosc?

Gość gość
57

Gość gość
koło 40

Gość gość
W tym watku brakuje koordynacji. Chcesz autorze, zebysmy podali maila, albo namiary, ale sam tego nie chcesz zrobic. Ja np. nie za bardzo chce upubliczniac tutaj swoje dane. Poza tym czemu krytykujecie wpis gosc 18:11, ktory tylko napisal, ze zawiodl sie na Polakach. Czy to swiadczy o marnej integracji? Ja tak nie uwazam, pracowalam z Polakami w roznych firmach i niestety nie ma wsrod nas solidarnisci. Kazdy wie, ze sa tacy i tacy ludzie, jest konkurencja, szczegolnie w pracy. Kazdy orze jak moze, ale jak mam teraz do czynienia z rodakami na plaszyznie zawodowej to mam oczy i uszy szeroko otwarte.

Gość gość Anabelle de France
Dlaczego nie chcesz rozmawiac tutaj?

Gość gość zagranicą
gość dziś ja to moge i swój adres domowy podać do kontaktu, problem taki że NIKT pierwszy nie weźmie inicjatywy i się nie odezwie i NIC z tym nie zrobi, bo ludzie tacy są, czekają aż to ktoś inny zacznie coś, jakiś kontakt pierwszy. Pozatym co tu pisać i czekać na odpowiedzi godzinami czy jakieś dane wypisywać jak można w czasie rzeczywistym na spokojnego prywatnie porozmawiać na gg, skype czy nawet przez telefon ( dzwonienie nawet telefonicznie obecnie nawet za granice jest dosyć tanie jakby ktoś potem chciał, lub na skype też fajnie teraz ). Mam podać swój kontakt choć wiem że nikt się nie odezwie??? Czy lepiej pytać o kontakt gdy ja wiem że na 100% ja się odezwe? Chyba to logiczne że opcja 2 ma większą szanse na rezultat.

Gość gość
Dzwonienie telefoniczne za granice jest teraz ZA DARMO, jesli sie ma odpowiedni abonament. I w dodatku taki abonament jest juz bardzo tani. Ludzie masowo wyzbywaja sie stacjonarnych, wiec operatorzy obnizyli ceny.

Gość gość zagranicą
gość Anabelle de France dziś Dlaczego nie chcesz rozmawiac tutaj? >>>> tu to nie jest rozmowa, czy jakiś dialog tylko bardziej jak zostawianie sobie nawzajem poczty głosowej w jedną i drugą, czyli tz. phone tag. To nie jest rozmowa chyba? Co do zostawiania tu danych,,... jaki problem zrobić tymczasowy email czy użytkownika GG czy skype, podać tu i potem podać przez tamto innego użytkownika nie upubliczając go. Myślcie ludzie troche. Ja mówie że moge podać wszystko ale z autopsji wiem że abosolutnie NIKT się nie odezwie więc to jest strata czasu, bo ludzie nie biorą z reguły takiej inicjatywy, nie wiem może boją się nowych kontaktów z innymi ludźmi, albo myślą że ktoś coś od nich chce itp, trudno to określić. Podobny problem jest z jakimiś ogłoszeniami, jedni dają i czekają jak na zbawienie na odpowiedzi a inni odpowiadają, po prostu dwa inne typy ludzi, tych drugich jest znacznie mniej.

Gość gość zagranicą
gość dziś Nie za darmo ale częścią abonamentu za który ktoś i tak już płaci. Jedyny problem to strefy czasowe w różnych krajach ale to można się umówić na konkrętną pore pasującą obu stronom.

Gość gość
To ja 18:11 podaje maila pieknykwiatuszek@openmailbox.org ktos chetny? piszcie