Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość zagranicą

Poznam ludzi mieszkających na STAŁE zagranicą minimum przez 10 lat

Polecane posty

Gość gość
Szwinie trzeba było sie uczyc jak matka wam mówiła w polsce. Imprezki wam w głowach były szwinie i rzucanie kamieniami to teraz szorujcie zabryzgane przez niemiaszków i ciapatych kible. Lafiryndy za/je/bioza jestescie buhehehehheee. Ja jestem u siebie w PL.

Gość gość
Ha ha .ja wlasnie sie uzylam po to aby wyjechac. nie tylko zawodu , ale i jezyka obcego. ciebie matka nawet polskiego nie nauczyla.

Gość gość
gość wczoraj Szwinie trzeba było sie uczyc jak matka wam mówiła w polsce. Imprezki wam w głowach były szwinie i rzucanie kamieniami to teraz szorujcie zabryzgane przez niemiaszków i ciapatych kible. Lafiryndy za/je/bioza jestescie buhehehehheee. Ja jestem u siebie w PL. 0000 pomyliłeś oddział forum bingol, tu jest oddział dla ludzi POZA granicami PL, a jak ty jesteś w PL to nie temat dla ciebie, marnujesz tu tylko swój czas

Gość gość zagranicą
gość wczoraj To ja 18:11 podaje maila pieknykwiatuszek@openmailbox.org ktos chetny? piszcie >>> mail wysłany z kontaktem, jak nie widać w inbox to sprawdź foldery spam/junk bo nieraz tam idą maile od ludzi nie w książce adresowej

Gość gość
Hej , juz odpisalam. Fajnie , ze cos sie rozkreca.

Gość gość
Witam, Czy moge sie przylaczyc ? Zaliczylam juz 35 lat zagranica.

Gość gość zagranicą
gość wczoraj podaj jakiś kontakt to się odezwe, masz GG??

Gość gośćZNiemiec
Ciekawe czy topik przezyje pare miesiecy. Mieszkam w Niemczech ponad 10 lat. Wczesniej mieszkalam w innym kraju. W sumie ponad 20 lat zagranica. Do Polski nie tesknie, nic mi stamtad nie brakuje, na wakacje jezdze w inne kraje. Mimo to czuje sie Polka, lubie Polskie popczucie humoru i spontanicznosc.

Gość gośćZNiemiec
Dodam, ze uwazam iz dyskusja moze sie rowneiz tutaj toczyc, przynajmniej poczatkowo. To naprawde nie jest dobry pomysl udostepniac swoje dane w takich miejscach. Wrog nie spi :D

Gość gość zagranicą
gośćZNiemiec dziś Robisz jakiś lewy email czy drugiego usera na skype czy GG i tyle, nikt nie każe ci podawac adresu czy nic innego personalnego.

Gość gość
A czemu nie chcecie pisac tutaj? Jaki jest autorze cel tego watku?

Gość gość zagranicą
możemy tu pisać tylko oczywiście nikt tego nie robi. Mam sam z sobą pisać? Cel jest dialog z osobami mieszkającymi na stałe w różnych krajach już wiele lat.

Gość gość
mieszkam 20 lat w Szwecji i nie czuje potrzeby kontaktowania sie z kims z kafe Mvh gosc :)

Gość gość
Autorze to ty zalozyles ten watek i powinienes go moderowac, chocby w sensie zaczecia jakiegos tematu. Napisz kilka slow o sobie, np. dlaczego zalezy ci na kontakcie z rodakami, jakie sa twoje wrazenia/spostrzezenia co do dlugiego pobytu za granica. Im wiecej ludzi dolaczy sie do tego watku tym lepiej. Rownie dobrze moge wejsc na czat i odrazu dodac przypadkowa osoba do skype :D Wole jednak najpierw troche poznac ta osobe, jej swiatopoglad, zainteresowania, spostrzezenia, zeby stwierdzic czy w ogole mamy wspolny jezyk :D Fajnie by bylo gdyby udalo nam sie stworzyc fajna dyskusje, a nie cos w stylu " mieszkam x lat za granica i mam pl w d..ie :D Wedug mnie szczegolnie interesujace sa nastepujace aspekty: - czy po dlugim pobycie za granica nadala osyculujecie pomiedzy 2 kulturami, czy mielicie kiedys problemy z wlasna tozsamoscia - co dla was oznacza integracja - czy zauwazyliscie wplyw akcentu/pochodzenia na wasz profil zawodowy - czy wyjechaliscie za granice na studia, w poszukiwaniu pracy, czy z rodzina, czy moze z przyczyn osobistych (zwiazek, chec zmiany itp.) - czy nadal macie dobry kontakt z rodzina/ znajomymi w pl. Czesto jest tak, ze ludzie po dlugim pobycie za granica maja bogaty zapas doswiadczen i juz nie za bardzo potrafia znalezc wspolnego jezyka z ludzmi, ktorzy pewnych rzeczy nie przezyli i nie potrafia tego zrozumiec - czy macie wsrod znajomych duzo rodakow, czy moze wiecej cudoziemcow/tubylcow -czy nadal czytacie polska prase, ksiazki, interesujecie sie polska polityka i wydarzeniami kuluralnymi. Czy chodzicie na polskie wystawy za granica, czy jestescie w jakis polskich stowarzyszeniach? - itp., itd..

Gość Miłka34
Widzę, że sporo tutaj chętnych osób się znalazło do zawierania znajomości, nie wiem, czy akurat na takim forum znajdziecie swoje drugie połówki, dlatego polecam raczej zaglądać na tego typu portale http://sweden.polishhearts.com/pl/a/pani_szuka_pana_se , tam jest dużo większa szansa na poznanie kogoś wartościowego :)