Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samochodem do Warszawy...

Polecane posty

Gość gość

W sobote wieczorem musze sama jechać do wawy samochodem (mam ponad 300km) samej jazdy jako tako sie nie boje, ale juz tego jak dojade do Warszawy i bede musiała ja przejechać cała aż do Ursusa...tak ten wyjazd jest konieczny ponieważ sie wyprowadzam i misze zabrać wszystkie swoje rzeczy i opuścić mieszkanie, a przez następne 3dni i tak nikt Nie miałby jak ze mna pojechać. Prawko mam od 2lat, ale mimo wszystko nie mam jakiegos mega doświadczenia we większych miastach. Boje sie zeby nie spowodować zadnej stłuczki czy cos...Ehh poradzcie cos:(

Gość gość
jechac nie wiecej jak 50/h i wyznaczyc sobie wczesniej trase po miescie tylko ze skretami w prawo :)

Gość gość
Hmm, a co sadzisz o ruchu jak wyjadę Z domu o 3 w nocy w niedziele?

Gość gaajowy
20.50. Żartow sobie robisz? Autorko. Z kąd będziesz wjeżdżać do wawy?

Gość gość
tez ci mialam to radzic, zeby bladym switem wyjechac. ale czy nie usniesz sama za kierownica? nie wiem czy sie w nocy wyspisz, bo pewnie bedziesz przezywac wyjazd.. kawa do auta, radio. nie ma nikogo kto moglby robic za pasazera i potem wrocic do domu autobusem itp/?

Gość gość
nie robie sobie zartów. polecam ksiazke M.Niedzwiedzkiego "Radiota". tam jest anegdota o tym jak bal sie jezdzic samochodem do pracy i specjalnie wyznaczył trase tylko z prawoskretami. nie wspominajac o ile sobie wydluzyl droge dojazdu. no, to wyszlo, ze to nie byl moj pomysl, nie blysnelam :P

Gość gość
No wlasnie nie...nie bede brała koleżanki zeby mnie rozpraszała...zza dzialdowa.

Gość gaajowy
ja anegdot nie słucham. Tylko tąż kiedyś, kiedyś pierwszy raz jechałem do Międzylesia. Teraz po tysiącach godzin za kółkiem raczej anegdoty to niemoje wskazówki. Dlatego pytam autorkę. Z jakiego kierunku będzie wjeżdżać do wawy. ?

Gość gość
hoho jakis ty maaadry. ja anegdot nie slucham :D zadufany bubek

Gość gość
Chciałam jechać autostrada a2 i wjechać od grodziska bo potrzebuje sie dostac na ursus.

Gość gość
Mieszkam na regulskiej...

Gość gaajowy
gość dziś hoho jakis ty maaadry. ja anegdot nie slucham zadufany bubek xxxx zadufany? Brałeś pod uwagę że jak będzie rano wjeżdżać do wawy to będzie jechała pod słońce?

Gość gość
Możecie mi pomoc zamiast sie klocic miedzy soba? Naprawde sie boje...

Gość gość
Ustaw nawigacje, podjedź na Orlen- napij się kawy i w drogę. Żadna 3 rano, wyjedź jak się wyśpisz.

Gość gaajowy
moja propozycja. Jak wjedziesz na 3 pasy, to trymaj się środkowego. Wbrew temu co o warszawiakach mówią to na drodze są super. Niebędziesz miała problemu ze zmianą pasa na prawy lub lewy. Pozdrawiam mobilów z wawy.

Gość gość
mobile z Wawy pozdrawiają gajowego

Gość gość
łał. Jestem z wawy i pierwszy raz widzę taki komplement

Gość gość
"Trzymaj sie srodkowego" to najglupsza rada rodem z PRLu. Tak jezdza ostatnie mlotki, blokujac jezdnie i narazaca wszstkich na kolizje (inni zaczynaja jezdzic z obu stron). Najwieksze ciumcie "trzymaja sie srodkowego" na obwodnicach Warszawy. Za to mozna dostac mandat!!!

Gość gość
Do autorki: napisz gdzie wjezdzasz do Warszawy i dokad musisz dojechac, pomoge konkretniej, podam Ci spokojna trase, tak zebys jak najwiecej miasta ominela na luzie. Czy umiesz jezdzic po drogach szybkiego ruchu i autrostradach w duzym ruchu? O ktorej chcesz wjechac do Warszawy? I

Gość gość
gaajowy wczoraj moja propozycja. Jak wjedziesz na 3 pasy, to trymaj się środkowego. Wbrew temu co o warszawiakach mówią to na drodze są super. Niebędziesz miała problemu ze zmianą pasa na prawy lub lewy. Pozdrawiam mobilów z wawy. x A jak będziesz miała pecha to stłuczka. Ja tam krawatom nie wierzę.

Gość gość
Dziekuje...wjeżdżam do Warszawy zapewne od strony Grodzisk/Piastów, bo musze sie dostac na ursus a dokładnie Regulska, tak potrafię.

Gość gość
jak wyjedziesz o 3 nad ranem to w warszawie będziesz 9-10 rano. Co do ruchu w warszawie, to ustaw sobie nawigację która Cię pokieruje, nie ma się czego bać, na skrzyżowaniach są światła wszystkie pasy wyraźnie są zaznaczone, będziesz stała trochę w korkach to może się uspokoisz :)

Gość gość
Wg mnie czekają Cię dosłownie 2 skrety i jedne światła. To jest przy samym zjeździe z autostrady.

Gość gość
A autostrada a2 jest w remoncie aktualnie? I ile zapłacę mniej wiecej

Gość gość
Witam ponownie. Wczoraj pytalam skad wjezszasz. Skoro od Piastowa, to nie masz sie czego bac, bo Ursus przylega do Piastowa, to jeszcze NIE jest Warszawa, tylko jej odlegle przedmiescia. Ruch jest tam zwyczajny, jak wszedzie w Polsce. Mozesz zjechac z autostrady na wezle Konotopa. Ruch miejski (nie autostrada) jest tam zwykle bardzo maly. Jesli mozesz wjechac na te przedmiescia po 10-tej, to lepiej, bo bedziesz po szczycie (8:00-10:00 - najwiekszy ruch). Od 11:00 bedzie pustawo. Regulska jest dosc dluga, wiec sprawdz ktora przecznica jest najblizej i na tej podstawie ustal sobie trase. Nie wjezdzasz do Warszawy, tylko zjezdzasz na przedmiescia. Najtrudnieszy etap: wezel Konotopa, bo jest tam czasami po 4 lub 5 pasow w jedna strone i trzeba dobrze wybrac pas, tam radze zwolnic do 80 na godz i czytac tabice, zebys nie przejechala. Poza tym luzik. Powodzenia.

Gość gość
I jeszcze jedno: jedziesz gdzies z polnocy czy ze wschodu, ze napisalas "musze przjechac cala Warszawe"? Jesli od Poznania, to do Warszawy wlasciwie nie wjezdzasz. Pozdro. Pamietaj: nie przekraczaj predkosci na obwodnicach Warszawy, bo jest tam pelno policji w nieoznakowanych samochodach.

Ja jeździłam bokiem do Ursusa. Jechałam przez Brwinów i odbijają na jakąś drogę przez pola i tymi bocznymi dojeżdżam do Pruszkowa ale też nie do centrum i tam jest mały przejazd kolejowy i juz byłam w Ursusie. Ja tak objezdzalam bo były korki jak jeździłam do pracy. Niestety nie jestem w stanie napisać dokładnie gdzie i jak masz skręcać bo od kilkunastu lat nie mieszkam w Polsce i nie pamietam. Ale ta moja droga by Ci było najlepiej, nawet byś przez żadne miasto nie jechala. Ale poza tym to nawet jak główna pojedziesz to te obszary do Ursusa i sam Ursus to nie jakiś skomplikowany. Co innego jakbyś do centrum jechala. Nie denerwuj się to jeszcze spokojne rejony

Gość gość
Ojej dziekuj***ardzo!!! :) odezwe sie jak dojade. Aha i ta autostrada jest czynna? I ile mniej wiecej zapłacę za przejazd?

Gość gość
Hej, Autorko, nie podalas skad jedzesz, a tylko od jakiej strony wjezdzasz do miasta, wiec jak mozna Ci powiedzec ile zaplacisz? ;) W Warszawie autostrada jest czynna :) A nawet jesli gdzies po drodze np. od Poznania do Warszawy sa roboty drogowe, to autostrada zawsze zostaje przejezdna, tylko ze np. na jednym pasie w kazda strone. Tylko jesli sa POWAZNE wypadki drogowe, to autostrada bywa zamykana.

Gość gość
Bardzo przyjemnie się jeździ. Jednak mój chłopak dopiero będzie robił prawi jazdy, na razie jest posiadaczem kolekcjonerskiego, które zakupił sobie kiedyś na http://clubcard.com.pl/.