Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z koleżanką

Polecane posty

Gość gość

Hej :) jak wyżej: mam problem z koleżanką. Obie studiujemy i tak się złożyło, że wynajmujemy razem mieszkanie. Problemy zaczęły się już na samym początku, gdyż moja koleżanka wyjechała na wakacje do Anglii, żeby pracować i cały obowiązek znalezienia dla nas mieszkania spadł na mnie. Wszędzie musiałam dzwonić, jeździć sama. Kiedy wróciła wszystko jej się nie podobało (dojazd, mieszkanie itd)- było mi trochę przykro,ale cóż, jakoś to przeżyłam.Jednakże mieszkanie z nią staje się coraz bardziej uciążliwe- koleżanka ma chłopaka, Turka, który jest teraz na erazmusie w Niemczech, ale gdyby mógł przyjeżdżałby tu jak najczęściej. Wcześniej odwiedzał ją tylko w weekendy. Starałam się wtedy wyjeżdżać,w zasadzie dla własnego komfortu bo jakoś nie wyobrażam sobie spać z nimi w jednym pokoju. To zbyt krępujące. Teraz jednak on chciał przyjechać w środku tygodnia. Powiedziałam nie, a ona się obraziła. Nie odzywa się do mnie. Nie wiem, czy to ja zachowałam się chamsko? Powinnam się zgodzić?

Gość gość
Tak wygląda życie na wynajmie z obcymi, którzy zowią się koleżankami lub kolegami. Współczuję, musisz to przeżyć, każdy obcy będzie miał jakieś wady. Możesz próbować ją wymienić na "mniejsze zło" czyli inną współlokatorkę.

Gość gość
Tzn ona nie jest obcą osobą. W liceum naprawdę bardzo dobrze się dogadywałyśmy. Już prędzej ten chłopak jest problemem. Czasem ona mu mówiła, żeby nie przyjeżdżał, bo nie mieszka sama i to może być denerwujące dla mnie, ale on nic sobie z tego nie robił.

Gość gość
On sobie z tego nic nie robi dlatego ze dla nich jest co kobieta mowi to nie ma wcale znaczenia.Ale on pochodzi z turkow tych zacofanych. Tam jest tak ze dziewczyny tez nie przyprowadzaja chlopakow z rodzin co maja ich kobiety chusty na glowie.Oni tez sie nie mieszaja.Jest duza roznica w nich tez.