Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kaszki bobovita, nestle itp

Polecane posty

Gość gość

Chcialam zapytac o radę, która kaszkę mleczno ryżową polecacie jakos pierwsza na spróbuje? Chcę nauczyć moje dziecko jeść mm ale za chiny nie chce i tak mysle ze sa juz kaszki od 4 msc a ona ma akurat 4 a nie tylko samą pierś. Głównie tylko dlatego żeby zaczęła sobie pojadać a nie co prawie 1h je. A o nocy już nie będę wspominać.

Gość gość
I czy zrobić ta kaszke na wodzie czy lepiej na swoim mleku? I wtedy jaka wybrac? Ryzowa czy mleczno ryzowa? To moje 1 dziecko i dlatego wole zapytac o rade i pomoc

Gość gość
Tak naprawdę mają bardzo zbliżone składy. Oczywiście jeśli chodzi o zwykłą kaszkę na MM, wiem b porównywałam. Jeśli chodzi o kaszkę+MM+ maliny/biszkopty/jabłka itd. itp. To już trzeba uważać bo niektóre mają słabszy (bardziej sztuczny) skład. Moim zdaniem: najlepsza kaszka jest Bio HIPP (feine hirse, czy jakoś tak), ma najlepszy skład, 100% kaszka i to bio+ jeśli chcesz możesz dodawać MM, minusem jest to że jest odrobinę droższa

Gość gość
I czy zrobić ta kaszke na wodzie czy lepiej na swoim mleku? I wtedy jaka wybrac? Ryzowa czy mleczno ryzowa? To moje 1 dziecko i dlatego wole zapytac o rade i pomoc Mam znajome które robią na swoim mleku i mówią że jest ok- tylko wtedy nie kupuj kaszki mlecznej tylko zwykłą (bez MM). Moim zdaniem na wodzie jest mało smaczna ale to tylko moja opinia, może i tam niektórzy stosują. Ja zawsze dodawałam MM jeśli nie była to kaszka mleczna.

Gość gość
A czy sa kaszki hipp od 4 miesiaca? Ciekawe czy te kaszki bedzie jesc skoro zwyklego mm nie chce

Gość gość
tak, wlasnie tafeine hirse jest od 4. moja wlasnie ja jadla+MM, które i tak piła.

Gość gość
Tylko co gorsze mieszkam w malej miejscowości i z niektorymi kaszkami moze byc problem. Ale bede szukac w Rossmannie,biedronce albo tesco moze tam cos znajdę.

Gość gość
Ja polecam kupic normalna kaszke 100%w jakims sklepie eko i zrobic ja na mleku z piersi. Po pierwsze dziecko zna smak mleka, po drugie bez dodatkow np cukier (ma go nawet hipp), po trzecie taniej

Gość gość
Ten hipp co piszecie zawiera make. Po co dziecku maka?? Ja bym dawala zwykla kaszke jaglana, albo ryzowa

Gość gość
Jest jeszcze taki maly problem ze dopiero uczy sie jesc z butelki i nie za bardzo chetnie chce jesc z niej. I dlatego probuje cos znalezc zeby jej zasmakowalo i chciala zjesc to i przy okazji pojesc

Gość gość
Ja kaszke podaje lyzeczka

Gość gość
Ja też stosuję bezmleczną kaszkę Hipp Heine Hirse i robię ją na własnym mleku, które codziennie odciągam tyle, co do tej kaszki. Skoro już kupuję kaszkę bio, to bez sensu byłoby sztuczne mleko dodawać. Dla mnie to trochę jakby kupić ekologicznego kurczaka i zalać go wywarem z kostek rosołowych i uznać to za ekologiczny rosół. Ostatnio też w Lidlu kupiłam również bezmleczną kaszkę Hipp z dynią i marchewką. W Rossmanie, gdzie się zaopatruję w żarcie dla małego jeszcze jej nie było. Ona jest od 8. miesiąca dopiero. Jeszcze nie próbowałam, więc nie wiem, czy dobra i czy małemu zasmakuje, także póki co jeszcze nie polecam, bo nie znam. Z Nestle kupiłam niedawno kaszkę 5 zbóż z lipą z serii Zdrowy Brzuszek. Też bezmleczna, niestety nie eko, od 6. miesiąca. Bardzo mojemu dziecku zasmakowała. Je ją nawet chętniej niż Hippa. Zdarza mi się ją robić na wodzie, jak nie mam ściągniętego mleka. Też lubi. Z kleikami ryżowymi to chyba jest podobnie w każdej firmie, bo co tu można wycudować. Miałam Bobovitę, teraz kupiłam Nestle dla odmiany. Jeśli chodzi o podawanie dziecku kaszek, jeśli nie lubi ono butelki, to ja robiłam kaszkę na gęsto i zaczynałam od łyżeczki. Po 6. miesiącu robiłam kaszkę rzadszą i uczyłam malucha pić z kubeczka. Szkoda mi było nerwów i moich, i dziecka na wmuszanie butli.

Gość gość
Ja podaje z bobovity te bezcukrowe "porcja zbóż". Kupuje te mleczne najczesciej i robie z woda :)

Gość gość
Ja dawałam sinlack czy snilacka jakos tak to się pisze. To jadla jakiś miesiąc bo jest bez mleka. Zaczelam na 4 miesiące i często dawałam. A jak miała jelitowke to i na 2 latka to kupiłam i życie ratowali nam bo mleka przy jelitowce nie wolno.

Gość gość
Porownojecir mleko modyfikowane do kostki rosolowej? Ja p*****le idiotki !!

Gość gość
Bardzo trafne porownanie:) oba takie same syfy