Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina_maturzystka

Wyjazd w ciemno za granicę

Polecane posty

Planuję wyjazd "w ciemno" za granicę w te wakacje. Tutaj po prostu nie mam za co się utrzymać, pochodzę z patologicznej rodziny, nie mogę dłużej w domu zostać, po maturze zamierzam wyjechać. Nie mam żadnych znajomości, ani rodziny za granicą. Podajcie jakieś rady, na co uważać itp.

Gość gość
ile masz lat? mieszkam w londynie, mowisz cos po ang? moglabym pomoc z praca

Gość ŚW przemysław
żebyś nie trafiła do burdelu

Gość gość
no tak. dziewczyna pyta o rade a tu odrazu do burdelu...zaaaal polaczki

Mam 18 lat, angielski znam tak pobieżnie- rozumiem piąte przez dziesiąte, w szkole uczono mnie francuskiego i ten język znam na poziomie podstawowym.

Gość gość
ja bym w ciemno si enie odwazyla, wyjezdzalam juz do niemiec ale zawsze przez agencje, EJ JOB jest bardzo dobre, szukaja opiekunek dla osob starszych

Gość gość
Wyjazd w ciemno to GLUPOTA. Poszukaj w googlach sprawdzonej agencji posrednictwa pracy, ktora ma siedziby w Polsce, adres, przeprowadza rekrutacje tez w Polsce i pomaga takze w znalezieniu mieszkania. Wyjedz z nimi na rok lub na szesc miesiecy. Zwykle to praca typu opieka nad starszymi ludzmi lub w spozywce. Z ludzmi nauczysz sie jezyka, wiec to lepsze niz praca na tasmie czy w polu z Polakami. Potem bedziesz juz troche znala realia, miala troche pieniedzy i jakos sobie poradzisz. Jazda w ciemno ze slaba znajomoscia jezyka to glupota. Narobisz sobie problemow.

Gość gość
no wlasnie bez sensu w ciemno...agencja zdeydowanie. Jeszcze jak znasz jezyk to tym barziejdobra prace znjdziesz, fajne oferty do niemiec sa na http://www.link2usedom.eu/

Gość gość
W Londynie ? Po co ? Zeby biede klepac za 6.70?!?!