Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Gość As28
Tak jak Hehgość ja też nie bardzo mam czas pisać na tygodniu, ale w wolnych chwilach śledzę nasz temat. Dzisiaj miałam ekstremalne wieszanie i zbieranie prania. Od południa do siedemnastej przechodził przez lubelszczyznę ten front z silnym wiatrem. Po południu nawet synka nie brałam na spacer, bo wszędzie do około mam drzewa i już kiedyś przechodziła u nas mini trąba powietrzna łamiąc stare drzewa w parku, słupy telefoniczne i latarnie.

Gość gość
As28 dziś No najbardziej mi szkoda tych latarni ... Dobra zmiana potrzebuje dobrych latarni :-D x Pozdrawiam As :-) H-g

Nicky opisz coś więcej na temat domu i rodziny. Czasem się do kogoś lub do mieszkania może przyczepić "duch" a dzieci podobno mają zdolności w postrzeganiu takich zjawisk nadprzyrodzonych. To nie musi być wina lalki, ale całego domu. Modelka pewnie zaleci Ci skontaktowanie się z księdzem egzorcystą lub poproszenie księdza z parafii o poświęcenie mieszkania, a w szczególności tego pokoju. Jest na ten temat cała dyskusja w archiwum kafe, bo już się z tym tematem spotkałam.

Gość To ja od kota
Nicky nie bedziesz sama, my zaraz cos wymyslimy na ten problem. Lubimy bojowe zadania :) dalej ludziki, ja zaczynam szukac co z ta lalka nie tak :)

Gość To ja od kota
Modelka napewno sie pojawi, poczekaj tu na nia. Ona jak wraca to konkretnie ze swoimi dobrymi radami. Napewno tu wroci i tez ci pomoze :)

Modelko co do zapachów, to ja jestem nadwrażliwa na zapachy tak jak moja mama i mój synek. Wiele zapachów przytłaczających na raz zmysł węchu może powodować nieprzyjemne skutki od bólu głowy aż po wymioty, czy u niektórych osób nawet omdlenia. Jeśli chodzi o jazdę samochodem, to mogła Ci się"włączyć" choroba lokomocyjna lub powodować takie stany klimatyzacja samochodowa. Jeśli chodzi o klimę to zdarza się, że kierowca nie zdaje sobie sprawy jak poprawnie ją używać i kiedy czyścić filtry. Można się tak nieświadomie nabawić choroby legionisty. Ja mam lęk gdy wyczuwam, że kierowca przyspiesza do 100 km/h. Zaczęłam się tak bać po wypadku samochodowym, gdzie moja przyjaciółka do tej pory ma problemy z prowadzeniem samochodu, ale to historia na inny dzień.

Gość To ja od kota
O matko !!! Ujrzalam ta lale i nieciekawy ma wyglad, taki maly potwor. Nie chvialabym jej bedac dzieckiem. Zabawki musza byc ladne i sympatyczne. Najlepiej mile misie :) . Zapytaj sie corki czy jest cos w jej pokoju czego nie lubi albo czy czegos sie boi co jest w pokoju ( oprocz tego pana ktorego widzi) . Jezeli jakiejs zabawki nie lubi to wypieprz ja daleko. Co ona mysli o tej lalce? Lubi ja?

Gość gość
Popieram Kicia Z zabawkami bywa różnie. Znam historię, kiedy rodzice zakupili dziecku pocieszną pluszową zabawkę. Dziecko podrosło i powiedziało im, że ta zabawka śniła mu się po nocach i to był horror, jedno z najbardziej traumatycznych przeżyć z dzieciństwa. Więc nie kupujmy czegoś co nam się podoba a nie jest potwierdzone tradycją. Jak na razie tradycja zapewniła nam przetrwanie, czyli można uznać ją za bezpieczną dla maluchów ;-) H-g

Gość To ja od kota
As ja 100 na godzine wytrzymuje spokojnie ale jak jest 140 to juz sie buntuje. Nienawidze szybkiej jazdy , nie mam potrzeby szybko jezdzic. Nie rozumiem tego jak ktos mowi ze jezdzi 200 czy 240 na godzine. Po cholere tak zapieprzac. A motocyklistów wogole nie rozumiem.

Gość gość
As28 dziś Mnie wykańczają perfumy i dezodoranty. Nie chodzi nawet o ludzi, co o sklepy z tymi artykułami. Robi mi się słabo :-) Na inne zapachy tak nie reaguję, tylko na te H-g

Gość gość
Witaj H-G :) milo cie widziec :) Witaj As tez milo cie widziec :) I nowe ludziki witam :) Modelka utknęła gdzies :)

Gość To ja od kota
Kot sie nie podpisał ;) H-G czyli nie lubisz wyperfumowanych kobiet? a tymbardziej na słodko wyperfumowanych :) ?

Jutro poszukam tematu o tych "panach widzianych przez dzieci, a czasem przez dorosłych". Tam była dziewczyna, która na codzień mieszkała w blokowisku, które powstało niedaleko od masowych grobów z okresów epidemii gdzieś na przełomie XIX i XX wieku. x Nicky zapytaj delikatnie córci o wygląd tego pana. W wielu opisach ludzi z tamtego tematu przewijała się postać w kapeluszu i długim płaszczu. Nie chcę Cię straszyć, ale lepiej dowiedzieć się jak najwięcej od dziecka, bo nie można takich spraw bagatelizować. Jeśli ona się boi to znaczy, że na pewno coś widzi, co ją przeraża.

Gość gość
Kicia Kiedy masz do przejechania cały kraj i po drodze korzystasz z autostrad, te różnice w prędkości poruszania są bardzo istotne. Nie przekraczam 180, bo mam ogranicznik w komputerze auta, ale jest to prędkość podróżna i po pewnym czasie i oswojeniu masz wrażenie, że jedziesz 60 km/h :-) H-g

Gość gość
Kicia Nie lubię wyperfumowanych w wielkim stężeniu sklepów. Ludzie i ich zapachy, nawet te niezwykłe, już mi tak nie przeszkadzają :-) H-g

Nie wiem kto pisał o miłości. Modelki do naszego Hehgościa, ale my się tu Wszyscy "kochamy" na nasz specyficzny sposób :D Jak do tej pory nie raz się ze sobą spieraliśmy i wspieraliśmy, więc już jesteśmy zgraną ekipą, która ma ze sobą w miare regularny kontakt od kilku miesięcy ;)

Hehgość lubię takie inteligentne "kwiatki" jak konwersacja marynarzy odnośnie tej "jednostki pływającej" w porcie :D

Gość gość
Na autostradach to szybka jazda na prostej tak do 140 to jeszcze jest ok ale jak sa juz zakrety i zwezenia to juz czlowiek napięty siedzi :)

Gość gość
As28 No właśnie As Gadamy tu sobie na forum. Później idziemy spać. Opuszczamy te ciała fizyczne, spotykamy się na astralnej kawie, gadamy sobie dalej ... no tylko, że po przebudzeniu już tego nie pamiętamy. :-) Ale to chyba drobiazg ;-) H-g

Tylko czemu po astralnym serniku tak du/pa rośnie? :P

Gość To ja od kota
Przypomnial mi sie film "Duch" . Ta mala dziewczynka wlasnie w tym filmie miala problemy. As ma racje , nie mozna tego tak zostawic bo pozniej dzieci maja problemy - depresje, autoagresje i tym podobne szkodliwe rzeczy dla dziecka. Gdy chce z wami spac to musisz jej pozwolic na to i napewno musisz udać sie najpierw sama do psychologa i porozmawiac z nim o tym :)

Gość To ja od kota
As28 dziś Tylko czemu po astralnym serniku tak du/pa rośnie? Hahahahaha As rozwalilas mnie tym tekstem hahaha . Nie martw sie, nie tylko tobie rosnie ;) ja codziennie jem: Kilo czeresni Kilo truskawek Pol litra jogurtu zott ( miks z truskawkami i cukier ;) Zawsze mi latem dupa rosnie ;) Gdy wracam z pracy to jeszcze po sklepach szukam: Nektaryny brzoskwinie jablka ) i tak kazdego dnia a kazdy owoc to bomba cukrowa ;)

Gość gość
As28 A to pytanie to już kieruj do Kici :-D H-g

Czyli to Kicia nas tuczy na nocnych, nieświadomych spotkaniach? :D :D :D ;)

Kochani ja już zmykam do spania, bo moja wiercidu/pka zaczyna wędrówki po całym łóżku, czyli czeka mnie smarowanie nóżek zanim zasnę :/ Nie ma jak upały, przez które nasila się wysypka u mojego synka :| Dobrej nocy moje Misie-Pysie :) Kolorowych i spokojnych snów ;)

Gość To ja od kota
Hahahahahahahahaha zapytaj kici haha . No wlasnie. Kicia kusi neci obiecuje ..... a As teskni za serniczkiem i puchnie z tesknoty :):) hehe Dzis robilam z corka wege naleśniki ;) Bio mleko bio jaja i bio mąka . Do tego : Nadzienie z pomidorkow cebulki czosnku i soczewicy zielonej . Cebulka czosnek podsmazamy na oleju dodajemy pomidorki i ugotowana zmiksowana soczewice dodając zielona pietruszke. Corka jest wege , ja nie do konca ;) Gdy ona zje naleśniki z normalnej mąki mleka i jaj to boli ja brzuch a gdy zje ze specjalnych produktów to bardzo dobrze sie czuje. Namowilam ja na jaja bo one sa bardzo wazne a nie chciala jesc.

Gość To ja od kota
Kotka spała przy mnie ,ale tak 30 cm ode mnie a po napisaniu kilku postow zauwazylam nagle, ze juz jest pol cm ode mnie ;) coraz bliżej haha ooooooo a teraz juz cos laskocze moje mnie w reke

NickyMinaj wczoraj Witaj :) Miło mi, że mnie szukałaś :) Ostatnio rzeczywiście głównie siedzę tu, w tym temacie. To pewnie przez tego Hehgościa ;) A na poważenie. To rzeczywiście te francowate laleczki mogą sporo kłopotu zrobić. Pierwszy raz zetknęłam się z tym tematem w tym filmiku na youtub pt.: Ks. Marek Bałwas - Konferencja Wołomin Par. MBCZ 09.06.2013r. x linka niestety nie da tutaj się wkleić bo wyrzuca mi go jako spam x To co opisałaś niestety jest możliwe. Tak, takie zabawki jak laleczki monster high czy hello kitty otwierają drogę złemu. Po to zostały stworzone. Niestety. I dokładnie tak, jej obecność w domu, w pokoju może przyczyniać się do takich rzeczy. Dobrze napisała Ci As28 wczoraj Z tym, że z doświadczenia osobistego wiem, że i egzorcyści bywają różni, niestety. Możesz porozmawiać ze zwykłym księdzem na ten temat i poprosić aby Ci poświęcił mieszkanie, każde pomieszczenie osobno. A za dziewczynkę modlić się na Rozancu - to jest wspaniała ochrona przed złym. Można poprosić księdza o wodę egzorcyzmowaną (prawdziwą z solą egzorcyzmowaną) i nią skropić samemu każde pomieszczenie. Można i siebie również nią pokropić. To, że dziewczynka widziała "jakiegoś pana" i bardzo się wystraszyła to jest paradoksalnie dobry objaw bo zły w ten sposób się ujawnił i nie jest, że tak powiem głęboko zakorzeniony. I teraz wiadomo z kim ma się do czynienia.

Gość gość
Produkty ekologiczne prawdziwe to tylko te z zielonym listkiem. Inne to ściema :):) . Gdy zechce z was ktos kupic produkt bez glutenu to patrzec koniecznie czy jest ten listek :)

Gość nickgość
ty od kota hej :) nie zdąźyłem przyczytać co pisaliście. patrzę a tu NickyMintaj pisze - to ryba jakaś wiesz coś o tym? czy podpucha na koty?