Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

depilacje laserowa wykonuje lekarz czy kosmetyczka?

Polecane posty

Gość gość

depilacje laserowa wykonuje lekarz czy kosmetyczka?

Gość gość
Lekarz na pewno nie. Ale kosmetyczka dyplomowana lub taka po kosmetologii, na pewno nie po zawodówce.

Gość
kosmetyczka :)

Gość gość
ja tam laserówkę sobie sama kupiłam na electro.pl i nie muszę już po kosmetyczkach się szwendać. Zbierałam pół roku co prawda na ten laserowy depilator ale bez bólu, w domowym zaciszu mam zabieg ;D

Gość ajpielka
Ja robię depilację laserową sama. Mam urządzenie Braun Silk-expert IPL . Dokonałam zakupu po długim namyśle i zrobiłam bardzo dokładne, samodzielne badanie rynku, w którym ten właśnie model wypadł najlepiej. Jest bardzo prosty, wręcz intuicyjny w obsłudze więc nie boję się, że coś zrobię źle. To urządzenie oparte na technologii wykorzystywanej w profesjonalnych salonach kosmetycznych, ale dostosowanej tak, by można było bezpiecznie i skutecznie korzystać z niej w domu.

Gość Iza1981
Kochani piszecie głupotki :) Ani lekarz ani kosmetyczka jeśli nie ma uprawnień wydanych przez producenta lasera nie powinna wykonywać zabiegów depilacji laserowej :) Dlatego ja chodzę do studia Depilea bo mam pewność że osoba, która wykonuje zabiegi posiada legalne uprawnienia. Posiada certyfikat wystawiony przez producenta lasera Light Sheer. Polecam Wam wam to studio jeżeli zależy wam na profesjonalnym zabiegu bez skutków ubocznych, bez poparzeń http://www.depilea.pl/umow-sie-na-depilacje

Gość Mariana3105
zgadzam sie ;) jednak ja wolałam korzystac z usług w klinice medycyny estetycznej , jakos bardziej ufam lekarzom . bardzo dobrze przeprowadzoną depilacje laserowa miałam w klinice miracki w warszawie. swietny laser vectus , skóra jest chłodzona przed zabiegiem , w trakcie oraz po ;)

Gość gość
dobrze ktoś wyżej pisze - nie kosmetolog, lekarz, kosmetyczka tylko osoba która była odpowiednio przeszkolona, to może być nawet i weterynarz, to nie ma znaczenia. a do dziewczyn co piszą o IPL - muszę was zmartwić ale IPL to nie jest laser. powiem więcej - jeśli stosuje się IPL, to zdarza się, że włosy później bardzo słabo reagują na normalny laser. kupno takich urządzeń IPL tak naprawdę to naciąganie ludzi jest. nie polecam, chociaż sama dałam się naciągnąć.

Gość gość
Najlepiej wykonać depilację w gabinecie medycyny estetycznej. :) Ja robiłam w http://www.kn-estetic.pl/ . Efekt naprawdę super, to znacznie wygodniejsze niż inne sposoby depilacji.

Gość Majka

Ja w  zeszłym miesiącu całkowicie pozbyłam się owłosienia z okolic bikini, pach i nóg i zaczynam inne życie.  Od lat zmagałam się z nadmiernym owłosieniem i był to dla mnie duży problem i dyskomfort. Zapisałam się do  Maestria Klinika Urody w Szczecinie i skorzystałam z depilacji   laserem VECTUS.