Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile powinien dac chrzestny?

Polecane posty

Gość gość

czy 1000zl od chrzestnego to nie za malo?

Gość gość
ja dałam 500 mysle ze jak na hcrzciny to ok. pozatym bedzie komunia potem pewnie slub, to w tedy dam wiecej

Gość gość
ale tysiac zl od chrzestnego na komunie-czy to nie za malo?

Gość gość
Ja za rok będę miała ten problem i dam 500 zł około. Tysiąc to gruba przesada jak dla mnie.

Gość gość
Myślę, że 500zł to zdecydowanie wystarczająco. Komunia to nie ślub.

Gość gość
Nie za malo. Moj maz jest chrzestnym, dal 500 zl i aparat fot.

Gość gość
Jestem po dwóch komuniach w najbliżej rodzinie i dzieciaki dostały od chrzestnych: pierwszy 500 i 700, drugi 600 i 600. Od dziadków dostali po 1000 zł

Gość gość
Matko czlowiek kiedys z calej komunii uzbieral 700-1000 zl + prezenty i sie cieszyl. A teraz od chrzestnego najlepiej 1500, od dziadkow 1000.... Nigdy w zyciu nie dam na przyjecie zadnemu mojemu chrzesniakowi 1000 zl chociaz bylo y mnie stac....

Gość gość
Aż 1000 zł? Ja na swojej komunii dostawałam od niektórych po 100 zł i prezenty takie jak rower, kierownica, rolki, i w sumie z pieniędzy uzbierałam 500-600 zł... Ale skoro dziś jest tak, to 500 zł według mnie zdecydowanie wystarczy...

Gość gość
dużo, 500 zł wystarczy

Gość gość
Chrzestny nic nie powinien. Ewentualnie może dac tyle na ile to stać i uważa że stosowane. Sami dorośli nakrecacie ta spirale a później narzekanie ze jestem chrzestna. Dziecko samo z siebie nie oczekuje drogich prezentów, to dorosli tego nauczyli.

Gość gość
Kierownica jako prezent na komunie ? Taka od zuka wystatczy czy od roweru musi byc ?Hahahahah

Gość gość
Idioci. Kierownica pc.

Gość gość
Kazdy daje na tyle ile stac. Maz ma chrzesniaka i byl jeden to staraliśmy sie fajne prezenyy dawac ale teraz znow do niego przyszli prosic o chrzesnego i ma chrzesniaczke i juz dajemy jej skromne prezenty albo nic bo nie stac nas mamy wlasne dzieci w drodze wiec nie ma reguły kto ile co daje

Gość gość
Serio? miałam komunie jakies 12 lat temu, od wszystkich dostałam łącznie 300 zł i byłam szczęśliwa. Z roweru i zegarka się popłakałam ze szczęścia a o walkmanie nie wspomne. 1000 zł od jednej osoby to zdecydowanie za dużo jak dla mnie.

Gość gość
moim zdaniem 1000 to dużo, jeszcze trzeba wziąć pod uwagę ilu was idzie.. sam czy z żoną + dzieci