Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile śpią wasze 10 MC dzieci

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o długość drzemek q dzień i spanie w nocy. Moja w dzień ma dwie drzemki po 1-1,5 godz. A w nocy jeszcze do niedawna spała 11 godz bez przerwy, a teraz śpi 10. I czy wasze dzieci chętnie idą do kogoś na ręce?

Gość gość
Moj ma 11 mies. Idzie spać na noc o 20 / 20.30. Wstaje o 5 . Potem ma drzemkę o 8.30 i trwa 2 godziny. Potem 14/ 15 znowu śpi kolo 2 godziny. A na ręce chętnie chodzi. To dziecko wogole nikogo się nie boi. Może dlatego że od małego wszędzie go zabieramy ze sobą bo nie mamy z kim zostawić.

Gość gość
Myślałam, że tylko nasza ma taką Mode wstawania o 5-tej :) my też ją bierzemy wszędzie od urodzenia ale ona do nikogo innego nie chce iść

Gość gość
Moja ma 9 miesięcy. W nocy śpi 10-11 godzin. Zasypia po 19 i wstaje ok 5:30. W dzień ma dwie drzemki jedna ok 9:30 i trwa 2-2,5 h i druga ok 15:30 kròtrsza taka 40 minutowa. Z pòjściem do kogoś ròżnie bywa bo ma tersz etap "tylko mamusia" i jak mnie widzi to tylko do mnie chce. Jak wyjdę z domu albo mąż sam z nią pojedzie do dziadkòw tpo jest ok wtedy.

Gość gość
Ludzie jak ja wam zazdroszczę. Moja w nocy idzie spać koło 21 w nocy budzi się raz na karmienie i jeszcze z kilkanaście razy po smoczka :/ wstaje o 5-6 rano. W dzień śpi godzinę czasami dwie :/.

Gość gość
Mój 9-msc idzie spać około 21.30 a wstaje ok. 6. Potem ma drzemkę od 10-12 a drugą od 16-17.30.

Potrzeby dziecka w zakresie ilości i pory snu zmieniają się dość dynamicznie wraz z wiekiem. Wraz z wiekiem ten czas się też skraca - niemowlę w pierwszych tygodniach życia przesypia ok. 18 h dziennie, natomiast później wyregulowaniu ulega zegar biologiczny, dziecko zaczyna rozpoznawać dzień i noc. Sen 10 h dziennie i drzemki 1-1,5 h w okolicach 10 miesiąca życia to jak najbardziej normalny i prawidłowy czas. Jeżeli chodzi o branie dziecka na ręce - wiele zależy od tego czy dziecko jest do tego przyzwyczajone, jeśli do tej pory zajmowała się nim tylko mama, to trudno oczekiwać, że będzie zadowolone z faktu, że zajmuje się nim ktoś “obcy”.

Gość gość
Mój Syn 9 miesięcy. Idzie spac o 19 wstaje 4:30-5. Zjadła mleko i o 6 idzie spac znowu na godzinę. O 9 spi ok. 30-40 minut. Potem koło 13 idzie spac tez na godzinkę i o 16 znow na godzinkę. Chciałam go przestawić na dwie drzemki dziennie zeby pospal chociaż do tej 6 ale nie da sie. W domu cisza jak makiem zasiał a on i tak sie budzi po 30 minutach i ja równe nogi i wariuje. Potem znow jest senny dlatego tak często spi. Próbowałam go tez przeciągać do 20-21 ale rezultat jest taki ze jest wściekły zmeczony senny a i tak wstaje przed 5.

nie martw sie potwierdzam, dzieciaki z wiekiem sypiaja coraz mniej i to jest najzupelniej normalne :)

Gość gość
10 mc, nocny sen 21.30 do 7.30-8.30 bez pobudek. W dzien dwa razy po godzinie, pierwsza drzemka kolo 11, druga kolo 17.