Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

teściowa najpierw jest zazdrosna o wnuka,potem odmawia się nim zająć. Poradźcie

Polecane posty

Gość gość

Może zacznę od ważnego szczegółu. Byłam z dzieckiem w domu rok z kawałkiem, po czym moja mama, która ma tzw. wolny zawód, w którym może np.rok nie pracować, wybiła nam z głowy zatrudnianie niani i ponieważ zawsze od dziecka mi powtarzała, że pomoże mi z dziećmi, tak też zdecydowała się robić. "Bawi" nasze dziecko od pon.do pt. Teściowa ma z tym duży problem, jest bardzo zazdrosna, w kółko pyta małego czyj Ty jesteś, czy kochasz babcię. Rywalizuje kto kupi lepszą zabawkę, wydzwania kiedy wreszcie ona będzie mogła się nim pozajmować. A ma tę możliwość co tydzień minimum na parę godzin. Chodzi o to, że teściowa pracuje zawodowo i zostały jej dwa lata do emerytury. Teściowa nienawidzi swojej pracy, mówi, że przez nią nie  śpi po nocach, wariuje, ma dość. Żałuje, że zostasły jej dwa lata. Dlatego z mężem zaproponowaliśmy jej, że skoro tak tęskni za naszym dzieckiem i chciałaby się nim częściej zajmować, to niech odejdzie z zakładu pracy, założy działalność, my jej pomożemy, będziemy jej przez te dwa lata płacili więcej niż zarobi w pracy, więc będzie miała też lepiej jeśli chodzi później o emeryturę. Wszystko chcieliśmy jej odprowadzać, składkę emerytalną itd. Stać nas by płacić jej za opiekę nad dzieckiem spore pieniądze. A ona na to że nie chce i jednak zostanie w pracy.. a potem jęczy że w pracy ją gnębią... To pomóżcie mi o co chodzi :/ bo zazdrosna jest że moja mama nam dziecko bawi, wydzwania codziennie i potrafi wydrzec czasem mojej mamie małego z rąk... a naszej pomocy nie chce. Czyli o co jej chodzi?

Gość gość
o to zeby byc w roli ofiary, miec na co ponarzekac, ogólnie fajnie ze chciałas pomóc ale ona absolutnie nie chce rozwiazania swoich problemów-chce byc toksyczna osoba i narzekac ze jest jej zle i byc w centrumuwagi cokolwiek nie zrobisz nie pomozesz:)

Gość gość
gość dziś Dokładnie. Twoja teściowa lubi zgrywać ofiarę.

Gość gość
to, że zaproponowaliście jej rozwiązanie w jej trudnej rzekomo sytuacji, chcieliście pomóc, płacąc jej normalnie, a ona tę propozycję odrzuciła a potem zazdrości że mały ma częstszy kontakt z Twoją mamą jest hpokryzją w czystej postaci,. dodkładnie tak jak osoby powyżej uważam że ona wcale nie chce pomocy tylk chciałaby zjeść ciastko i mieć ciastko, czyli najlepiej nie pomagać, nie przebywac z dzieckiem, chodzic do swojej pracy, a jednoczesnie byc babcią na pełnych obrotach, nie pracować w swoim miejcscu pracy itd. sama nie wie czego chce, i zgadzam sie ze chce zgrywac cierpietnice i zwracać na siebie uwagę