Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjuia

czy kierowca autobusu ma do tego prawo?

Polecane posty

Gość gośćjuia

Dziś siedziałam w autobusie, wsiadła dziewczyna i chciała kupić bilet, dała kierowcy 10 zł a ten zaczął się na nią drzeć, że jak mu nie da drobnych to on ją zaraz wyprosi z autobusu. Dziewczyna zaczęła szukać jakiś drobnych i mówi mu że nie ma tyle ile on chce, więc ten zatrzymał się w połowie drogi otworzył drzwi i kazał jej wysiąść i jeszcze chamsko dodał że następnym razem niech weźmie odliczone bo on nie będzie się użerał z wydawaniem reszty. Czy kierowca ma prawo wyprosić pasażera jeśli ten nie ma odliczonych drobnych na bilet?

Gość gość
upup

Gość gość
Tak

Gość gość
Pasazer powinien miec wyliczone pieniadze. Kierowca nie ma obowiazku sprzedawac biletu gdy nie masz wyliczonej kwoty ale zdecydowanie przesadzil. Ja kiedys mialam wyliczone a kierowca i tak po zlosci nie sprzedal mi biletu i gdy chcialam wysiasc zatrzasnal mi drzwi. Innym razem inny kierowca mial wylaczone kasowniki i gdy przyszlam zwrocic mu uwage oburzony wydarl sie,ze nie sprzeda mi biletu a ja mu mowie,ze bilet mam a kasowniki nie dzialaja ,a on i tak sie wku**ił na mnie zamiast na siebie.