Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pogrzeb ateisty buahahahahaha

Polecane posty

Gość gość
ja mam w d***e sakramenty one są niebiblijne jak cała nauka KK Jezusek i Bozia nas kocha a reszta może się ........... (nie piszę bo i tak gwiazdki będą :P )

Gość gość
Przekonasz się, że to prawda po śmierci i mam nadzieję, że nie będzie dla Ciebie za późno. Autorze nie wiem z czego się cieszysz. Nie wiesz nawet dlaczego ta osoba nie wierzyła w Boga.

Gość gość
ludzie ale nie każdy kto nie chodzi do KK jest ateistą i nie wierzy w Boga ludzie czasami mają tą religię gdzieś a KK i rodzina przeważnie nie akceptują tego że ktoś nie chce kościelnego pogrzebu

Gość gość
Trzeba w coś wierzyć, tak ze strachu przed śmiercią, bo wtedy jest łatwiej umierać, a po cholerę pogrzeb? Można kogoś po cichu pochować, na nie robić cyrk ku uciesze prymitywnej gawiedzi :-)

Gość gość
Kościół katolicki to sekta, nie mająca nic wspólnego z bogiem. Ja pogrzebu katolickiego nie chcę, bo jestem agnostykiem. A wszystkie religie są oszustwami dla czerpania pieniędzy i robienia z ludzi idiotów.

Gość gość
"21 Ktoś inny spośród uczniów rzekł do Niego: «Panie, pozwól mi najpierw pójść i pogrzebać mojego ojca!». 22 Lecz Jezus mu odpowiedział: «Pójdź za Mną, a zostaw umarłym grzebanie ich umarłych!»8" x x podsumowanie tematu :D

Gość gość
Pogrzeby to główna rozrywka i atrakcja starych bab w naszej parafii. Jak się spotkają zawsze gadają kto umarł, z nudów chodzą na wszystkie pogrzeby, a potem jest temat, kto płakał, kto nie, a kiedy mu pomnik na cmentarzu postawią i za ile. Jak ktoś owdowiał też jest o czym pogadać, czy jeszcze dorwie kogoś do związku i czy nieboszczyk miał fajną stypę :-)

Gość gość
Religie to opium dla ludu

Gość gość
"słowianin fnw dziś " x wiara to dar Boga a ty masz wolną wole możesz poprosić Boga, szukać prawdy lub siedzieć na tyłku i narzekać

Gość gość
Nie rozumiecie j****i katole, że macie swojego Boga i Jezusa, zaprogramowanego w podświadomości ? To w co wierzycie, to wam się śni i wytwarza przez różne wizje. Dlatego też fanatyczni święci kościoła, doznawali objawień Jezusa, Maryi i diabłów, bo tak mieli to mocno zakorzenione w swoje podświadomości, że zaczęli to widzieć i uznawać za prawdę niepodważalną. Islamiście się Jezus nie objawi, jak o nim nie wiem, bo nie ma zaprogramowenego tego w mózgu.

Gość gość
a wierzta se w co chceta, jest w czym wybierać :-)

Gość gość
Ludzie, którzy pieprzą o wolnej woli i piekle po śmierci, to ludzie również zaprogramowani, zmanipulowanie od dzieciństwa. nie myślący samodzielnie. Chrzest to programowanie ludzi.

Gość gość
Bóg jest miłością a wy miłości w sobie nie macie tylko nienawiść, złość i g****o w sercu

Gość gość
Niewielu tam mędrców według oceny ludzkiej14, niewielu możnych, niewielu szlachetnie urodzonych. 27 Bóg wybrał właśnie to, co głupie w oczach świata, aby zawstydzić mędrców, wybrał to, co niemocne, aby mocnych poniżyć; 28 i to, co nie jest szlachetnie urodzone według świata i wzgardzone, i to, co nie jest, wyróżnił Bóg, by to co jest, unicestwić, 29 tak by się żadne stworzenie nie chełpiło wobec Boga.

Gość gość
To, że wierzący mają fiksację na punkcie niewiary, to jest zrozumiałe. Ale, że niewierzący, ateiści tak często mają dosłownie piertolaca na punkcie religii, wiary, osób wierzących, to już zakrawa na jakiś całkowicie zlaicyzowaną obsesję :D

Gość gość
Słowianin, zgadzam się z tobą. Zresztą Bóg o ile istnieje, to energia, boska część mądrości, nieograniczona.

Gość gość
1 Kierownikowi chóru. Dawidowy. Mówi głupi2 w swoim sercu: «Nie ma Boga». Oni są zepsuci, ohydne rzeczy popełniają, nikt nie czyni dobrze. 2 3 Pan spogląda z nieba na synów ludzkich, badając, czy jest wśród nich rozumny, który szukałby Boga. 3 Wszyscy razem zbłądzili, stali się nikczemni: nie ma takiego, co dobrze czyni, nie ma ani jednego.

Gość gość
" słowianin fnw dziś Przede wszystkim każdy ateista powinien mieć w obrzydzeniu wszelką religię i szukać siły wyższej na własną rękę. " x x jak ateista ma szukać siły wyższej jak w nią nie wierzy i zakłada że jej nie ma? albo nie znacz pojęcia ateista albo jesteś hipokrytą

Gość gość
Heheszki super podsumowanie życia ateuchów :) Powinni się wstydzić swojego istnienia.

Gość gość
akurat Natanek do mnie nie przemawia, kiepski przyklad dales, tacy sobie moga gadac a to po mnie splywa jak po kaczce

Gość gość
słowianin fnw x zrozum głupi pruku żeś nie jest ateista boś wierzysz w gadzią siłę wyższą matołku :D jak nie rozumiesz to przeczytaj sobie w słowniku definicje słowa ateista

Gość gość
no to teraz widać jaki mądry jesteś :D "ateizm «pogląd zaprzeczający istnieniu Boga» " z PWN jak coś

Gość gość
Ten Ksiądz ma rację.

Gość konserwatywny NR
No i ojciec Natanek ma rację. Jak się żyje jak psiur, to się kończy jak psiur pod płotem. Co w tym dziwnego?

Gość gość
Hłe śmiechłem ; ] ] ] ateisty to takie mocne w twarzy ale jak do pogrzebu lecą do proboszcza. Ksiądz z tego filmiku bardzo true

Gość gość
W sumie... Ks Natanek może dość dosadnie ale prawde rzecze. Mimo wszystko.

Gość gość
Lubię ks Natanka

Gość gość
ateizm = zło i zezwierzecenie. nie wierzyc to byc jak hitler

Gość gość
Lepiej wierzyć i mordować ludzi, jak robią to policjanci.