Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzozmartwiona1985

Czy to nie za niska beta?

Polecane posty

Cześć dziewczyny, Dziś mam pierwszy dzień szóstego tygodnia ciąży. Wczoraj zrobiłam betę i właśnie odczytałam wynik- 1100. I zaczęłam się martwić, bo wydaje mi się, że to mało? Z pierwszym dzieckiem robiłam bętę 3 dni później, ale była 3500. Martwi mnie to, że nie mam żadnych objawów ciąży, nawet nie czuję jakbym w ciąży była, a teraz jeszcze ten wynik. Co o tym myśleć? Jutro idę na powtórkę badania..

Gość gość
up

Gość gość
jednorazowy wynik nic nie powie, normy są bardzo szerokie więc skoro się łapie w zakres to jest ok. więcej ci powie przyrost bety więc poczekaj na powtórkę.

No wiem, boję się strasznie :( Tym bardziej, że naprawdę objawów zero i to mnie martwi :(

Gość gość
A jakie objawy chciałabyś mieć tak wcześnie? Okresu nie masz i to jest na tym etapie najważniejszy objaw. nie wkręcaj się.

Właśnie w pierwszej ciąży miałam objawy kłucie jajników i ogólnie czułam się inaczej,a teraz nie. Na forach laski piszą że miały betę po 35000 to mi słabo normalnie :/

Już sobie wkręcam pozamaciczną albo puste jajo :(

Nie wkrecaj sie niepotrzebnie...ja w zeszlym tygodniu mialam 1800 przy 5 tygodniu.Nie wiem czy to duzo czy malo. Przedzial jest dosyc szeroki. Umow sie na wizyte tak jak ja to zrobilam. Co do objawow to kompletnie nic nie odczuwasz? Nie ma co zbyt mocno sugerowac sie tym co mowi dr google. Sytuacja kazdej pacjentki jest inna...ja tez na forach czytalam ze przy TSH jakie mam zajscie w ciaze jest niemozliwe a jednak okazalo sie inaczej.

Roksolala właśnie nic nie odczuwam. No może tyle że gromadzą mi się gazy i trudniej zrobić kupę i to tyle. Jutro idę na powtórkę bety, ale wyniki dopiero pojutrze, chyba padnę ze stresu.

Jedyne co mnie podtrzymuje na duchu to myśl, że może owulacja mi się przesunęła. Test wyszedł delikatnie pozytywny 28dc czyli 7 dni temu, więc może to wczesna ciąża. Bardzo bym tego chciała.. Temperatura w pochwie cały czas 37,2, dużo biało-żółtego śluzu i ogólnie temperatura ciała wyższa normalnie mam 35,5 a teraz 36,4.

Kochana to juz jest jakis objaw :-) ja mam identyczny problem gdy odwiedzam toalete :-D naprawde,nie martw sie na zapas bo tylko szkodzisz malenstwu. Masz juz wyznaczona wizyte,czy moze bylas juz u gina?

Do gina idę 25.05. Stwierdziłam, że pójdę w 7 tygodniu żeby się nie denerwować że serduszko jeszcze nie bije czy coś. Oj bardzo się martwię o tą betę, czy przyrost będzie prawidłowy. Zobaczymy, na pewno dam znać. Dzięki za podtrzymanie na duchu. Szkoda że wyniki nie mogą być tego samego dnia :/

Gość gość
wyniki mogą być tego samego dnia, tylko trzeba wybrać takie laboratorium i iść raniutko w 6 tygodniu ja też nie miała objawów, nawet piersi mnie nie bolały raz tylko zakłuło mnie w brzuchu i tyle

Niestety,musimy cierpliwie czekac . Tak sie sklada,ze wizyte mam akurat jutro,mam nadzieje ,ze wszystko bedzie w porzadku. To moja pierwsza ciaza i tez duzo rzeczy mnie niepokoi...wciaz chce mi sie spac i czuje takie "ciagniecie" w podbrzuszu.. Zamorduje jutro lekarza pytaniami i dam znac tutaj co i jak :-)

Gość gość
niestety nie jestem szczęściara, bo nie dopisałam ze w tym tygodniu ciąży objawów nie miałam, za to za tydzień czy dwa już nie pamiętam lawina złego samopoczucia mdłości najgorsze w życiu, trwały 2 miesiące, do pracy ledwo chodziłam, senność straszna, spałam całymi dniami, piersi zaczęły też w końcu boleć, ale na samym początku zero ww. objawów

Gość gość
omija, naprawę, siostra mojego meża miała tylko lekką senność, tak jej zazdrościłam, ale ona ledwo donosiła dziecko i urodziła w 8 miesiącu może organizm sam nas wycisza, a mdłości sa efektem produkcji dużej ilości hormonu, który ma za zadanie podtrzymać ciążę naturalnie bez wspomagaczy, a my to odczuwamy jako mdłości tak to rozumuję chociaż na pewno sa mamy, które mdłości nie miały, a urodziły bez wspomagaczy

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Staram się uspokoić i myśleć pozytywnie. Zobaczymy.

Gość bardzoniezmartwiona1985
Właśnie odebrałam wynik bety- wzrosła o ponad 100% :) :) :) Także w przyszłym tygodniu wizyta u gina i mam nadzieję duuuuża radość :) :)

Gość gość
no wzorowa ciąża jak nic, gratulacje

Gość gość
widzisz i było sie tak nakręcać?

Gość jużniezmartwiona1985
Dzięki :) Teraz pewnie będę się nakręcać przed wizytą u gina haha :D A swoją drogą z tą betą to babka w laboratorium mi mówiła że: 1) jak słabo przyrasta to może być ciąża pozamaciczna lub wady zarodka= poronienie 2) jak jest za wysoki wynik to jest to jakiś zaśniad czyli puste jajo Baaardzo się cieszę, że już mogę odetchnąć z ulgą :)

Gość gość
wysoki przyrost to moze być też ciąza bliźniacza.