Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja mama nie gotuje ,ciagle leży w łózku

Polecane posty

Gość gość

nie pracuje,ciągle śpi i mówi ze zle się czuje, w domu jest bałagan ,ona chodzi jakas taka zakrecona,obiad gotuje raz ,dwa razy w tygodniu. Po szkole żywie sie kanapkami. Tata nic nie robi,zresztą pracuje zagranica i przyjezdza tylko co drugi weekend,wtedy on sprząta,gotuje,naprawia a ona śpi. Denerwuje mnie ta sytuacja

Gość gość
moze chora jest ma depresje

Gość gość
zamiast jeczec to jej pomoz,zmobilizuj,idz z nia do lekarza,bo na bank to deprecha.Sam/a obiadu ugotowac nie umiesz?

Gość gość
Depresja.

Gość gość
ja mam 15 lat jestem chłopakiem ,nie umiem gotować !

Gość gość
Wygląda, że ty nie lepsza skoro tata sprząta po was obydwóch co dwa tygodnie:-o chyba nie masz 10 lat?

Gość gość
te mlodzi teraz to jakies niedorobience.Ja mialam 9l i umialam ugotowac obiad,pilnowalam rodzenstwa,bo matka chlala.Naucz sie samodzielnosci.Ja sobie w zyciu poradzilam ale ty watpie,bo zamiast sie uzalac,zrob cos sam/a

Gość gość
jak nie umiesz gotować to się naucz, internet masz

Gość gość
szkoda że jeszcze nie jesteś rycerzem , a to już najwyższy czas

Gość gość
Pewnie pije...

Gość gość
Ja mam podobnie. Tylko że jeszcze czasami pójdę do pracy :/

Gość gość
To pójdź jeszcze do lekarza.

Gość gość
marzy mi się by mama znalazła wujka , który by mi dawał pieniądze na obiady i na wakacje może też...

Gość JacekB
Nie jestem lekarzem ale to wygląda na depresje i to dość silną. Dziwne, że ojciec również nie reaguje na takie zachowanie. Możliwe, że jest coś złego między nimi samymi o czym potomek nie wie. Ciężka sytuacja. Najlepiej skorzystać z pomocy specjalistów. Znajomego z ciężkiej depresji (praca daleko od rodziny o dużej odpowiedzialności) wyciągneli z Pomarańczowe Ja z Poznania (http://www.terapiapoznan.pl). Zgodzę się też z tym, że jako 15-to latek to spokojnie sam byś ogarnął temat sprzątania i gotowania. To nie jest aż tak trudne, a można wszystko znaleźć w necie. Proste potrawy na początek wystarczą.

Gość Ami

Moja mama pracowala sama, my jako jej dzieci gotowalismy jej obiadek zeby mogla cos po pracy cieplego zjesc i przy okazji my! a ja mialam wtedy z 10 lat, juz wtedy umialam zrobic zupe, placki ziemniaczane itp... to ze masz 15 lat i jestes chlopakiem nie jest wytlumaczeniem!

Gość Doc.

Ludzie dajcie spokój temu chłopakowi, on się na świat nie prosił, to rodzice go chcieli i maja OBOWIAZEK się nim zajmowac. Nie wiecie co robi, ja wiem jedynie, że jest bystry, widzi co się dzieje i martwi się o mamę, a nie powinien mieć takich zmartwień. Autorze, twoja mama ma depresję, jest poważnie chora. Trzeba jej pomóc, ale sam nie dasz rady. Musisz porozmawiać z tata. Jeśli czujesz się na siłach, fajnie byłoby gdybyście razem porozmawiali z mama o tym co się dzieje, powiedz ze ja kochasz, że jej potrzebujesz i musi dla Was pójść do psychologa a on już ze wszystkim pomoże. Chłopaku pamiętaj, że masz prawo zgłosić się do szkolnego psychologa a on o niczego co mu powiesz nie może rozgadac. Jeśli jesteś w stanie spróbuj jakkolwiek pomoc z domem, tak jak umiesz. Jesteś bardzo dzielny i bardzo mądry.

Gość Doc.

Choléra nie spojrzałam na datę...jesteście ...ami, że mu takie rzeczy pisalicie. Wstydzcie się. 

Gość Ksiondz Robag

Rodzice maja 500 plus wiec pp co maja pracowac . Wszystkp jest w porządku dziecko idz z Bogiem...najlepiej do mnoe na plebanię 🙏😊

Gość Asia

Zglosic do mopsu. Do twojej 18 ma jakieś obowiązki oprócz leżenia w wyrze.