Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zadanie domowe pierwszaka, proszę o pomoc, kto ma rację?

Polecane posty

Gość gość

Zadanie- ile głosek ma wyraz : 1. Dzięcioł? (syn napisał: 7) 2. Dziecko? (syn napisał: 6) W obydwu przypadkach nauczycielka napisała, że zła odpowiedz i wystawiła ocenę: Nieźle, bo pisał jeszcze inne wyrazy, jako poprawną odpowiedź. Uważam, że nauczycielka się myśli i syn napisał prawidłowo w/w zadanie. Kto ma rację?

Gość gość
W dzieciol jest 6 głosek tepaku.. "ci" to jedna głoska. Nie uważało się w szkole. I jeszcze się z nauczycielem chcesz kłócić???

Gość gość
Źle napisał. Oba wyrazy mają po 5 głosek.

Gość gość
Dzięcioł -5 : dzi-ę-ci-o-ł Dziecko - 5 : dzi-e-c-k-o O ludzie. Aż strach pomyśleć o co zapytasz w klasie drugiej, autorko :D 🖐️

Gość gość
Tematu?! Tak się w domu do siebie zwracanie?! Nie kłóce się z nikim i nie zamierzam, grzecznie zapytałam, jak nie potrafisz kulturalnie odpowiedzieć to nie odpowiadaj

Gość gość
Ona wyrazy mają po 5 głosek. Gdzie wy się uczyliscie? dzi.ę. ci. o. ł dzi. e. c. k. o

Gość gość
W necie wyskakiwalo tyle ile wpisałam w pytaniu

Gość gość
A ty co od tempakow wyzywasz, to lepiej się dotycz najpierw, bo blysnelas wiedzą że hoho. Swoją droga, dziw, że nauczycielka nie poprawila

Gość gość
tępaków, jeśli już;))

Gość gość
gość dziś W dzieciol jest 6 głosek tepaku.. x nastepna mądra inaczej :o

Gość gość
Ja wielokrotnie zwracałam uwagę mamusiom na ich pisownie, kiepską ortografię, zero interpunkcji, ładu, składu i oto mamy przykład mamusi, która wykłada się na zadaniu pierwszoklasisty, wstyd..

Gość gość
20:24 Kto pyta nie błądzi, a nauczycielka jest od tego żeby wytłumaczyć.

Gość gość
tak szczerze to ja mam 30 lat i juz nawet nie pamietam jak sie liczylo te gloski :) ale czy tak na co dzien jest to komus potrzebne?? NIE. No wiec ludzie zapominają. Tak samo te rozklady zdan i nazywanie czesci mowy/zdania, kto to pamieta??? a i tak w zyciu codziennym nikomu to nie jest potrzebne.

Gość gość
20:32 Wstyd to kraść, a nie pytać. Nie pamiętam głosek, sylab, bo do niczego mi to nie jest potrzebne, a i do podstawówki chodziłam dawno temu. Wpisałam w neta i odczytywalam różne odpowiedzi, wiec zgupialam i zapytałam tutaj. Jestem umysłem ścisłym, mogę ci o medianie i dominancie napisać, a nie o głoskach. Ty wiesz zapewne wszystko, a każdy inny to głupek.

Gość gość
Poczekaj na zadania tekstowe z matematyki w drugiej klasie. 15 lat temu zdawałam maturę z matmy, na 4 więc coś tak umiem, ale te zadania mnie przygniatają..... Porażka.

Gość gość
a i do podstawówki chodziłam dawno temu x Nie to, co my mamy, dopiero co zdałyśmy egzamin szóstoklasistów.

Gość gość
gość dziś Mów za siebie :-D

Gość gość
Cha cha, pastowalam dzis samochod pasta TEMPO i mi sie udzielilo :-D

Gość gość
gość dziś Mów za siebie smiech.gif x A Ty to pewnie już w gimnazjum jesteś ;)

Gość gość
gość dziś Pudło, jak chodziłam do szkoły to jeszcze gimnazjum nie było :-D jestem tak stara, że w szkole miałam j.rosyjski :-D Piszcie, piszcie, idę do martini, ubaw po pachy :-D

Gość gość
gość dziś Pudło, jak chodziłam do szkoły to jeszcze gimnazjum nie było smiech.gif jestem tak stara, że w szkole miałam j.rosyjski smiech.gif Piszcie, piszcie, idę do martini, ubaw po pachy x To już pewnie lecytynę przyjmujesz ;) Za moich zamierzchłych czasów też nie było gimnazjum, a ja jestem pierwszym rocznikiem (80), który miał angielski.

Gość gość
Lecytyny jeszcze nie, rocznik 78 ;-)

Gość gość
No to pogratulowac. Kobiety przed 40 a sloma z butow wystaje. Klocicie sie dalej o gloski i wyzywajcie od tepakow. Krzykaczki z kafe

Gość gość
Nikogo nie wyzwalam, ubaw miałam z tego co piszecie droga pani przed 30 stką :-)

Gość gość
Ja tez dawno temu chodzilam do szkoly i tez mam umysl scisly, a potrafie prawidlowo policzyc te gloski. Tez niby nie pamietam, ale trzeba uzyc mozgu i pomyslec, a mozna wydedukowac co to sa gloski. Zreszta sama nazwa na to wskazuje. Takze tepa jestes autorko :)

Gość gość
Lecytyny jeszcze nie, rocznik 78 x A masz już jakąś na oku? Taka, która poprawia pamięć?

Gość gość
No to pogratulowac. Kobiety przed 40 a sloma z butow wystaje. Klocicie sie dalej o gloski i wyzywajcie od tepakow. Krzykaczki z kafe x Wiesz, w jakim przypadku mówi się, że komuś słoma z butów wystaje? Bo dla ludzi z miasta, to są inne przytyki.

Gość gość
Dajcie spokój. Nasi rodzice też co mogli to nam w dzieciństwie pomagali ale czasami pewne rzeczy umykały z głowy po 25 latach, a nawet wiele rzeczy i tak jakby uczyli się razem z dziećmi od nowa. Do tego wszyscy się przyznają i moi rodzice i ciotki od kuzynostwa. Wiem że mnie to też będzie czekało jak moje dziecko pójdzie do szkoły. Nie róbcie z siebie nie wiadomo jakich lepszych. Ja te głoski to też teraz sobie musiałam na kafe przypomnieć. Możecie coś przypomnieć ale z kulturą, a nie wywyższając sie i poniżając drugiego człowieka. Co z tego że macie lepszą pamięć jak prymitywnie sie zachowujecie do drugiego człowieka. Wy tez sie czegoś powinniście nauczyć. Pokory więcej

Gość gość
Autorko, jedna osoba nazwała Cię tępakiem, a Ty wszystkie wrzuciłaś do jednego worka, naucz się rozróżniania i pamiętaj, że to nie szkoła-nie ma odpowiedzialności zbiorowej.