Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca polek w niemieckich hotelach,traktuje sie ich jak szmaty

Polecane posty

Gość gość

to jest ponizajace i własnie zamierzam jawnie naopisac 2 zdania ,zwyczajnie wystawić publiczna opnię do zarzadcy ,prosz o pomoc w tłumaczeniu "Prosze poprawić warunki pracy personelowi sprzatającemu,nie ma szatni ,nie ma prysznica!obsługa hotelu podkrada im sie napiwki, technik jest strasznie niemiłym człowiekiem bez kultury,nie potrafi dzien dobry powiedziećprosze polepszyć warunki inaczej zgłoszę do odpowiednich służb.

Gość gość
Skoro nie znacie języka niemieckiego nawet na poziomie podstawowym, i nie potraficie przetłumaczyć kilku zdań, to nic dziwnego że was nie szanują. Moja rada jest prosta: naucz się języka niemieckiego chociaż w stopniu podstawowym i poszukaj lepszej pracy.

Gość gość
ty to nawet polskiego nie znasz... nie "ich" tylko "je" jak już, geniuszu

Gość gość
Ja bym powiedział krótko: "Ich wille mehr das geld, denn arbeit ist schwierig. Mehr das geld oder kaputt".

Gość gość
Zmień hotel, skoro nie ma szatni i prysznica, to przecież wam go specjalnie nie wybudują. I, doprawdy, znam gorsze rzeczy niż to, że mi technik rano dzień dobry nie powiedział. On się może na was poskarżyłam, że o niczym nie można z wami pogadać, bo nie znacie języka!

Gość gość
wystarczy poszukać sobie innej pracy, czy to takie trudne?

Gość gość
Przetłumacze wam juz teraz co odpowie wam manager, bo od niego bezpośrednio nie zrozumiecie. Hotel nie ma pomieszczeń na dodatkowe szatnie i prysznice. Z personelem i technikiem porozmawiamy. Jeśli jednak tak bardzo są panie niezadowolony, to proszę poszukać innej pracy, hoteli jest dużo. I co? Umiecie znaleźć w necie lub gazecie odpoeiednie ogłoszenie, zadzwonić żeby umówić się na rozmowę kwalifikacyjną, napisać CV i podanie w języku niemieckim, a później odpowiedzieć na wszystkie pytania na rozmowie kwalifikacyjnej?

Gość gość
moj bożż idioto jeden z drugim podstawy jezyka kazdy tam zna ! ale nie znamy biegle jezyka :) ja jestem po pedagogice i pojechałąm pomóc kolezance na 2 tyg a poza tym nie ma takiej mozliwości zeby podejść do zarzadu -dyrektora ,,ktoż by sie odwazył,tam nie ma odwaznych ! rozumiesz,?chce publicznie wystawić opinię poniewaz hotel ma super otoczke " a tak naprawde to te kobiety przebieraja sie w syfiacym pomieszczeniu 1,5 m x 2 maja 5 min a jest ich 8 :D i w dodatku nie ma okien , a hotel ma raptem 2065 pomieszczen !!!!

Gość gość
ja prace mam :)) i to świetną ..na pewno lepszą od was cwaniaki :) ale są tacy w zachodniej polsce którzy jej nie maja i musza zapieprzac 3 godz pociagiem na zachód do niemiec ,pracują i tyraja wy tego nie znacie ..ja to doswiadczyłam i mma dosyć

Gość gość
hee jaka rozmowa kwalifikacyjna !?:D nie ma takich rozmów! tutaj sa rece potrzebne do pracy , biorą wszystkich bez jezyka z jezykiem ,ale ja osobiscie nie pozwoliłam sobie włazić na głowe i być wykorzystywana jak za czasów uitlera bo taki system tam panuje ,ale nik z zewnatrz tego nie wie.Na tyle znam podstawy ze nie bede miałaproblemów ze zrozumieniem,ale to ma być ze składem i łądem oto mi chodzi ,jejej ok pozdrawiam ,nie potrzebuje pomocy od was bo jestescie wiekszymi głąbami niż ci z nizszyhc poziomów !

Gość gość
Widzicie. Ukraińcy przyjeżdżają pracować do wschodniej Polski, Polacy ze wschodniej Polski wyjeżdżają do Polski zachodniej, a Polacy z Polski zachodniej do Niemiec... i niech ktoś powie że nie ma kryzysu imigracyjnego. Sami uchodźcy, od lewej do prawej.

Gość gość
napisałam ich poniewaz zdanie miało inaczej brzemieć,lecz nie zauwazyłam "ich " i poszło ! sorry !

Gość gość
s********j ty czerwony smieciu