Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Doprawiam wegetą zupki dla 10m. dziecka i szwagierka mnie zwyzywała od mordercą!

Polecane posty

Gość gość

Bez doprawiania moje dziecko nie zje, wszystko wypluwa, a szwagierka do mnie z ryjem , ze jestem morderczynią, bo zabijam dziecko glutaminanem sodu. Jakoś tyle lat jem potrawy z wegetą i zyję i wyniki też mam dobre, więc nie wierze, ze dziecku tez cos bedzie. A szwagierka taka mądra a przyuważyłam jak robi jarzynową na kostkach, ale idiotka tempa! a do mnie się czepia łajza przebrzydła. Czym przyprawiacie dzieciom zupki ? bo mi bez doprawiania nie smakuje, to i dziecku tez nie bedzie.

Gość gość
0/10

Gość gość
na kostkach są lepsze zupki :D

Gość gość
Nie uzywam tego szajsu w ogole i dla nikogo. Wegety, kostki i inne podobne dziadostwa wstepu do mojej kuchni nie maja. Naucz sie gotowac.

Gość gość
O bosze ziolami sie przyprawia i ew. odrobina soli a nie tym szitem

Gość gość
13:33 popieram, nie mam nawet w kuchni zadnych awaryjnych kostek czy wegety bo kategorycznie nie uzywam. Dziecku tym bardziej bym nie zaserwowala a juz na pewno nie niemowlakowi

Gość gość
Szwagierka ma rację, a ty jesteś głupia. Dziecko inaczej nie zje, bo ma już wyżarte kubki smakowe. Poczytaj sobie o szkodliwości gs, chyba że chcesz dalej hodować dziecku nowotwór.

Gość gość
jak nie umiesz gotowac i wypalilas sobie tym glutaminianem kubki smakowe (to uzaleznia i to cholernie!!!!) to nic dziwnego, ze " niesmakuje" :o :o

Gość gość
szwagierka miała rację twoje dziecko juz w tym wieku ma spaczone kubki smakowe, bedzie tylko gorzej, organizm bedzie chciał więcej glutaminianu sodu (uzależnia) i soli.

Gość gość
bez wegety na samej soli wam smakują zupy??

Gość gość
wegeta nie uzależnia, bo ja odstawiłam ją z dnia na dzień, a wcześniej wszytko tym goownem doprawiałam, dopóki nie poczytałam co to za szmelc, także da się

Gość gość
Nie na samej soli tylko na innych ziolach moze nie slyszalas lisc laurowy, ziele angielskie, tymianek, rozmaryn, koperek itd.

Gość malinoowka
Ja polecam do doprawiania sol i ziola. Jakis czas temu wywalilam vegete z kuchni. Kostek nigdy nie uzywalam. Polecam tez kupic susz warzywny (marchewka, pietruszka,pasternak,por,seler,cebula)- to jest smiesznie tanie, chyba jakies 3-4zl za torebke. Ja zawsze to jeszcze miele na troche drobniej (ale nie na proszek tylko malutkie kawalki) i dodaje do zup i sosow. Daj***ardzo dobry smak, troszke zblizony do vegety.

Gość gość
Nie na soli. Na warzywach, masle, oliwie, ziolach, miesie... Ty naprawde nie umiesz gotowac???

Gość gość
W masle jest sol

Gość gość
No cóż, znam osobę, która dolewa niemowlakowi maggi:-) Bo inaczej nie smakuje... Nie powiem, ja tak przed roczkiem też zaczęłam dawać normalne zupy, ale nie używam takich pseudo przypraw. Nie smakuje mi to, nie dlatego, że jestem jakaś eko:-p

Gość gość
Powiedz jej ze jest nie normalna

Gość gość
mój mąż nie lubi wegety, więc wszystko doprawia ziołami, solą ew sosem sojowym. Mi smakuje.

Gość gość
a te matki które tracą dzieci tak do 6 mies życia bo dziecko chore na raka to jak tego raka dziecku hodują ?

Gość gość
Przecież sos sojowy to też glutaminian sodu :)

Gość gość
tu autorka - doprawiałam pieprzem ziołowym ale nikt tego nie chciał jeść, dziwne żebym jak piszecie do zupy jarzynowej dawała ziele angielskie, tymianek, majeranek i inne zielska, bo bełt jakich mało , jeszcze koperek się zgodze, ale nie reszta ziół jakie piszecie

Gość gość
14.13 to na pewno przez karmienie mlekiem modyfikowanum to ono wywołuje raka

Gość gość
Tylko pisowski zafajdany wpatrzony w reklamy tv i kłamstwa w tv nieudacznik kupuje wegete, rozpakowuje ja i kieruje ja do otoru gebowego swojego lub swojej rodziny.

Gość gość
gość dziś , potwierdzilas ostatecznie, ze o gotowaniu nie masz ZIELONEGO pojecia; Wspolczuje twojej rodzinie... :O

Gość gość
No oczywiscie ze tak ja do kazdej zupy daje ziele angielskie i lisc laurowy plus cebule i inne ziola ani razu nie wymiotowalam pozniej.

Gość gość
gość dziś , potwierdzilas ostatecznie, ze o gotowaniu nie masz ZIELONEGO pojecia; Wspolczuje twojej rodzinie... pechowiec.gif x A może to naturalna selekcja głupich? W końcu na co nam kolejni? Niech zostaną mądrzy i świadomi, a nie zahukani i ciemni.

Gość gość
Sos sojowy to nie jest glutaminian, tylko trzeba znaleźć taki, który go nie zawiera. Dobry zamiennik dla maggi właśnie. Zupa jarzynowa ma smak z jarzyn, mięsa, ewentualnie wywar z samych warzyw na maśle. Fakt, że te obecne plastikowe warzywa pędzone na nie wiadomo czym za bardzo smaku nie mają i tu jest problem.

Gość gość
Ale idiotki a warzywa to niby ekologiczne jecie? Taaa jasne :-D marketów jak i bazarowe to hemioza! Czepiają się wegety ale same szamaja hemioze z bazaru!

Gość gość
wszystkie mają swoje ego warzywa na własnych goownach nawożone, zioła rzecz jasna w doniczkach na parapecie, a mięso z świńskie z własnej hodowli balkonowej, sól własnoręcznie wkopują w Wieliczce :classic_cool: :D takie mamy mundre kafeterianki łekologiczne