Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lepiej sie czuje po spirulinie a wy bierecie spiruline

Polecane posty

Gość gość

podobno jest cudowna , biore od 2 tygodni ekologiczna w proszku , moze cudow nie zauwazylam ( jeszcze) ale zniknelo u mnie takie wstretne przewlekle zmeczenie , czuje sie silniejsza bardziej wypoczeta i mam wiecej energii do zycia do pracy ktos z was bierze spiruline?

Gość gość
Spirulina jest ok i działa leczniczo, jednakże ma jedną wadę. Zawiera analogii witaminy B12, które zajmują miejsce tej prawdziwej B12, co może doprowadzić do niedoborów B12 jeśli nie będziesz sobie robiła przerw w braniu spiruliny.

Gość gość
Oki Moze cos podpowiesz jak wiesz , po jakim czasie przerwa i jak dluga

Gość gość
zniknelo u mnie takie wstretne przewlekle zmeczenie , czuje sie silniejsza bardziej wypoczeta i mam wiecej energii do zycia do pracy xxx Dla mnie to bardzo duzo i to juz by mi wystarczyło. A czego ty jeszcze oczekujesz?

Gość gość
Moze zle zrozumialas , dla mnie to fantastycznie ze czuje sie lepiej mam wiecej wigoru , kiedys w polowie dnia siedzac w pracy myslalam tylko o tym ze juz bym chcialabyc w domu juz sie polozyc na sofie bylam jak wymieta z energii , teraz nawet nie mam takich mysli , zwyczajmie dobrze sie czuje ale czytajac o spirulinie cuda to powinnam wygladac 5 lat mlodziej , wazyc 5 kg mniej , miec wlosy grube jak konski ogon i paznokcie ze stali a jak na razie dorobilam sie pryszcza na brodzie :)

Gość gość
Ja brałam w tabletkach, ale niestety czuam sie po niej gorzej, zoładek chciał wymiotowac...

Gość gość
Zazywajac spiruline bedziesz miała pryszczy coraz wiecej, bo organizm bedzie oczyszczal sie z toksyn przez skore albo odbyt przez biegunki

Gość malinoowka
Ja kiedys czytalam w necie artykul jakiejs kobiety z katedry zywienia sggw (nie jestem pewna czy to calkowita nazwa) W kazdym razie babka argument po argumencie wyluszczala teze ze spirulina to owszem zdrowy dodatek do diety ale bardzo podobne wlasciwosci ma nasza polska natka pietruszki :) Tylko oczywiscie pietruszki nikt tak reklamowal nie bedzie bo za tania, a spiruline lepiej olaca sie "naglosnic"- wykupic kilka artykulow w prasie kobiecej, na portalach internetowych itd, wtedy ludzie kupia i zaczna podswiadomie doszukiwac sie wszystkiego o czym byla mowa w artykule czy tzw "marketingu szeptanym":) Ja absolutnie nie neguje wlasciwosci spiruliny, chcialam tylko pokazac to z innej perspektywy :)

Gość gość
Mój mąż miał kiedyś pokrzywkę, lekarka kazała mu brać spirulinę i rzeczywiście to pomogło i czuł sie dużo lepiej po tym.

Gość gość
Cała masa informacji o spirulinie znajduje się na tej stronie http://www.spirulina.pl/ Warto poczytać i dopiero wygłaszać opinie...

Gość gość
ja zażywałam kiedyś spirulinę w tabletkach, poprawy żadnej nie było więcej energii też nie miałam, do tego pod koniec też miałam dolegliwości żołądka także dokończyłam opakowanie i więcej nie kupie bo do najtańszych to ona też nie należy

Gość gość
Kreci mnie dzisiaj w jelitach i zastanawiam sie czy to nie po spirulinie , dla mnie byloby super jak bym mogla porzadnie isc do kibelka bo od dluzszego czasu ( rok moze ) mam z tym duzy problem . Szlam do toalety moze z dwa razy w tygodniu i to z oplakanym skutkiem . Ulga byloby sie porzadnie wysr........

Gość gość
Przy tego typu problemach lepszy jest błonnik witalny. Warunkiem jest jednak picie 2 litrów dziennie, bo inaczej osiągnie się odwrotny efekt. Na szybko można tez zjeść na czczo łyżkę siemienia lnianego (w całości) i popić wodą.