Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzisiejsze niektore matki to jakies glupie sa milion pytan na forum

Polecane posty

Gość gość

typu: jak ubrać dziecko, czy wyjść na spacer, czy iść do lekarza, czy jestem w ciąży, jakie mleko dać dziecko, czy dziecko może coś zjeść, co kupić na urodziny, jak dać na imię itd..czy wy na prawdę nie potraficie same podejmować takich decyzji??? :/

Gość gość
No nie potrafią, nie potrafią. Jeszcze pytania typu jaki prezent rozumiem, bo rzeczywiście ktoś może podpowiedzieć to, na co sami byśmy nie wpadlli. Ale pytania typu jak dziś ubrać dziecko to... ręce opadają :D

Gość gość
Mnie najbardziej dziwią pytania o imię dla dziecka...Mi nawet do głowy nie przyszło żeby pytać się na forum które imię jest ładniejsze a też nie mogłam się zdecydować bo mieliśmy z meżem wybrane dwa. Przecież to chore kierować sie opinią obcych ludzi...widaomo przecież że ile ludzi tyle opini wiec po co pytać. Jednemu się podoba dźesika innemu helenka

Gość gość
tak najlepsze to: jak dzisiaj ubrać dziecko? pediatra karze, a dziecko nie chce co robić? tak pediatra to Bóg i nasz Pan, mamusia wciska łyżkę dziecku, a dziecko w ryk, ALE PEDIATRA KARZE ROZSZERZAĆ DIETĘ. pierwszy ząb w wieku 5 mies czy to nie za wcześnie? no i co paluchem będzie trzymała żeby nie wyrósł. wyrośnie to wyrośnie. nie potrafią same instynktownie zdecydować co jest dobre dla dziecka i te durne tabelki w internecie, co do miesiąca wypisane co kiedy dawać do jedzenia, kiedy dziecko ma chodzić, kiedy sikać na nocnik. kiedy pokazywać palcem. Boże dzieci to nie zaprojektowane lalki- bobaski.

Gość gość
no jak pediatra KARZE to sie nie dziwie ze dziecko nie chce. Ja tez kar nie lubie :P Grono matolow na tym forum :O

Gość gość
ale wy jestescie wredne,moze to sa mlode matki maja to swoje pierwsze dziecko i sa zielone.Nie wszyscy maja pomoc rodzicow ,moze nawet nie maja sie kogo spytac.Wy naprawde wszystko wiedzieliscie o maciezynstwie pierwszego dnia?Ja np jak urodzilam pierwsze dziecko balam sie wziac dziecko na rece,nie wiedzialam nawet jak sie za to zabrac i wstyd mi bylo pytac polozna.

Gość gość
.....Nie wszyscy maja pomoc rodzicow "... x A nawet jak mają, to teksty typu "to jest moje dziecko i teściowa/mama NIE BĘDZIE MI MÓWIĆ, CO MAM ROBIĆ , JAK WYCHOWYWAĆ :)

Gość gość
Dokładnie autorko, a jak cos odpiszesz, że źle

Gość gość
No to do czego wg Was służy forum? Chyba raczej do zadawania pytań, albo dyskutowania różnych tematów. Ja też mam wiele pytań i wątpliwości, bo to moje pierwsze dziecko i nie mam doświadczenia. Dla niektórych mogą się moje pytania wydawać banalne i głupie, a ja naprawdę nie wiem co zrobić. A z tym jak ubrać dziecko mam do teraz problem, pomimo, że ma już 8 miesięcy. Co innego radzą podręczniki, co innego mi się wydaje, a co innego oglądam u innych dzieci. Zaznaczam, że to nie ja zakładałam tamte tematy, ale chętnie takie czytam bo nie mam doświadczenia i jestem ciekawa jak robią inni

Gość gość
Mnie denerwują te wszystkie tematy o teściowych - forum o ciąży i macierzyństwie, a tematy o teściowej dominują

Gość gość
gość dziś typu: jak ubrać dziecko, czy wyjść na spacer, czy iść do lekarza, czy jestem w ciąży, jakie mleko dać dziecko, czy dziecko może coś zjeść, co kupić na urodziny, jak dać na imię itd..czy wy na prawdę nie potraficie same podejmować takich decyzji??? :/ xxx Autorko, bo to jest forum Ciąża, poród, macierzyństwo. To jakie mają być pytania na forum? o polityce? ciuchach? a może o pogodzie?

Gość gość
gość dziś No to do czego wg Was służy forum? x A posłuchasz się obcego "nika", który siedzi z drugiej strony monitora ?

Gość gość
No, a jakaś "doświadczona" mamusia odpisze Ci, że jej 3mc dziecko staje na nóżkach i robi mu samolocik :)

Gość gość
Nie traktuję forum jako wyroczni. Bardziej jako miejsce wymiany doświadczeń. Aczkolwiek na wiele wypowiedzi biorę poprawkę - np. na super zdrowe dzieci chowane na mm, nie mające nawet raz katarku w żłobku

Gość gość
Proszę mi tu nie ublizac młodych mam :-) Są zagubione, nie maja wsparcia u swoich matek , dlatego szukaja tutaj. Te starsze, nie mozecie być bardziej empatyczne? :-)

Gość gość
gość dziś Proszę mi tu nie ublizac młodych mam x a kto tu ubliża ?

Gość gość
No ja rozumiem powymieniać się doświadczeniami jeśli chodzi o dzieci itd...no ale pytanie o imię dla dziecka? albo o to czy jest się w ciąży? Rozumiem, że niektóre z nas nie mają pomocy mam lub też nie mają się kogo poradzić no ale te pytania niektóre to jednak jakieś mądrzejsze powinny być a nie na poziomie gimnazjum. Ja nigdy w życiu nie miałam noworodka na rękach, nie miałam młodszego rodzeństwa praktycznie zero kontaktu z niemowlakami bo w rodzinie nikt nie miał takich małych dzieci a jak urodziłam swoje to wszystko przychodzi tak instynktownie i naturalnie i nie zadaje pytań na forum typu czy ubrać czapkę czy nie..

Gość gość
a ty autorko jeszcze głupsza, bo temat o tym zakładasz.

Gość gość
A najlepsze jest, że po większości pytań rozpętują sie burze. Ktos pyta jak ubrać dziecko i robi się kłótnia, bo "jak to u ciebie nie pada, skoro u mnie świeci słońce". Albo ktoś pyta o imię, większości się nie podoba, a autorka pytania wszystkich przekonuje, że są nienormalni, bo to piękne imię.

Gość gość
gość dziś tak najlepsze to: jak dzisiaj ubrać dziecko? pediatra karze, a dziecko nie chce co robić? tak pediatra to Bóg i nasz Pan, mamusia wciska łyżkę dziecku, a dziecko w ryk, ALE PEDIATRA KARZE ROZSZERZAĆ DIETĘ. x o jeju jakaś ty mądra i światła słownik ortograficzny sobie kup najpierw i zobacz jak się pisze 'każe' i co znaczy 'karze '

Gość gość
dziwisz się skoro wraz z płodem brajana wypłynął im mózg?

Gość gość
O, odezwały się oburzone mamuśki :D Owszem, jest to forum o macierzyństwie i można zadać jakieś pytanie, ale pytania typu "w co ubrać dziecko" itp. to już mnóstwo razy tu widziałam, bez przesady :o Najbardziej roz...la mnie jak piszą "CZY MOGĘ BYĆ W CIĄŻY?" Tak! Kafe to test ciążowy online! Powiemy Ci ze 100% pewnością czy jesteś w ciąży! :)

Gość gość
Pytania o imiona też są zaje*ste :D Brajan czy Kewin :D a potem dzieciakowi mówi, że imię wybrali mu ludzie na Kafeterii :D:D:D dobrze, że za czasow naszych matek nie było Internetu!

Gość gość
Ale o co to wielkie halo? Nie podoba Ci się temat - nie wchodź, nie czytaj, nie komentuj. Proste. Czy was ktoś zmusza do czytania tego czego na forum czytać nie chcecie?!