Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sądzicie o kobiecie która spała z żonatym a teraz pracuje na plebanii

Polecane posty

Gość gość
przeczytalam temat i wpisy i autorko stwierdzam że polski katolicyzm ma sie dobrze. poslki katolicyzm czyli co innego robią a co innego mówią że robią. tez znam taką jedna co na mszy co dnia jest i krzywo patrzy na tych co nie chodza, a sprzedaje w internecie podróby drogich marek i bierze za to grubą kasę. Czyli polski katolicyzm wersja high byc swietym na pokaz i przygadywac ludziom od bezboznikow co na msze nie pojda, a w domu za drzwiami oszukiwac, krasc i zdradzac. POLSZA.

Gość gość
zgubiłam się to jesteś katoliczką czy nie?? Z tego wychodzi, że tak ale lubisz się bzykać bez ślubu :P No mniejsza z tym, ale obrabianie d**y innym to też grzech a szczególnie oszczerstwa które kościół nakazuje odszczekać

Gość gość
NIE uważam się za katoliczkę, nie praktykuję, wierzę natomiast w istnienie Boga. śmieszą mnie jednak katoliczki i katolicy którzy grzeszą jak najęci a mają się za lepszych ode mniei chcą mnie "nawracać" a za lepszych się mają tylko dlatego, że chodzą na mszę i biorą świętokradzką komunię św.

autorka zdaje się być katoliczką ale tylko wtedy kiedy jest jej to wygodne . Masz się za lepszą od kobiety którą obgadujesz ale sama jesteś taka sama - tyle że młodsza . A to czy chłop z którym sypiasz jest żonaty czy nie zmienia faktu że sypiasz z nim bez ślubu . Obwiniesz ją o hipokryzję bo zgrzeszyła ale teraz prowadzi inne życie natomiast ty sama nadal żyjesz tak jak żyłaś ale masz sie za lepszą . To nie jest obłuda i hipokryzja ?

wierzysz w istnienie Boga .. ale jakiego boga bo chyba nie chrześcijańskiego . Bo jakkolwiek naciągniesz swoją mizerną teorię Bóg - Jahwe - przeciwny jest rozwiązłości .

Gość gość
Nigdy nie byłam rozwiązła, chyba że dla Ciebie bycie rozwiązłą to jest sypianie z jednym facetem, z którym jest się w związku. Zresztą jestem już w związku małżeńskim. I tak, uważam za hipokryzję, jak ktoś mi mówi, że za rzadko chodzę do kościoła, że mój mąż też za rzadko, a ona chodzi, ale za to: uważa, że córcia może się bzykać i żyć sobie bez ślubu (przy czym mamusia pracuje na plebanii pod nosem proboszcza), uważa, że może jej braciszek proboszcz robić przekręty podatkowe na grube tysiące i wiele by wiemieniać.

Gość gość
bo kosciol jest zakłamany, proste, a im bardziej ktos ultra katolicki tym predzej go spotkasz w burdelu jak zone zdradza. taka prawda

Nigdy nie byłam rozwiązła, chyba że dla Ciebie bycie rozwiązłą to jest sypianie z jednym facetem, z którym jest się w związku. X nie ja tak uważam ale Biblia . na swój użytek możesz tworzyć rozmaite " prawdy " nie zmienia to jednak faktu ,ze jesteś podobna kobiecie , która z takim zapałem obgadujesz .

a skoro uwązsz ,że proboszcz " robi przekręty " to czemu tego nie zgłosisz na kurię lub policję ? bo musiałabyś to udowodnić a to juz mogłoby sie rożnie skończyć dla ciebie ? lepiej i bezpieczniej po prostu kogoś obgadywać ?:)

Gość gość
15:40 bo w papiery mu nie zaglądałam, ale powiedz mi, jakim cudem proboszcz może mieć tyle kasy, by w nieruchomościach mieć już 3 mieszkania o łącznej wartości 2 mln złotych, kilka samochodów, stać go na wycieczki za grubą kasę na inne kontynenty? Wszystko to z tacy? A może z religii w szkole? Nie rozśmieszajcie mnie. Zwykły Kowalski musi nieraz żyły sobie wypruć by mieć choć 1/100 z tego co ma dobrodziej, który upasie tłusty brzuch i z ambony ich grzechy będzie wyklinać, a jego rodzinka nielepsza. Najgorszy ateista mniej grzeszy od takich jak oni. Biblia mówi że życie bez ślubu to grzech, powiadasz :) A czytałaś Stary Testament gdzie mieli po kilka żon, a któryś z proroków spał z własnymi córkami? Nie,? to poczytaj a potem gadaj. Bo cały ten KK (kościół katolicki) zakłamaniem stoi

Gość gość
o wartości mieszkań wiem, bo się ciotce mojej już jego siostrzyczka zdążyła pochwalić. Nie jest możliwe by ksiądz uczciwie miał to wszystko. Wiem że nabył jakieś mieszkanie bo coś było, jakieś pranie kasy, omijanie podatków z czego napawde mozna odłożyć.Taka kasa? Skąd? Z tacy od ludzi co zarabiają we wsi po 1500 i mają po troje dzieci najczesciej? Tajemnica wiary? AUTA I DOLLARY :) i jeszcze nawracać mnie będą, no proszę cię

a tobie chodzi bardziej o moralność czy o to ,ze sie do tej forsy dobrać nie możesz a widać , że byś chciała ?:) Ciebie jako wierząca w Boga obowiązuje NT , nie Stary - nie wiedziałaś o tym ?:) A jeśli już sięgasz do ST to czemu twoimi idolami są ludzie żyjący w związkach poligamicznych - co miało swoje uzasadnienie - a nie ludzi pokroju Józefa kuszonego przez zonę Potyfara ?

czyli o forsę :D no i mamy prawdzie źródło twojego zaniepokojenia :D

Gość gość
15:54 g)))wno wiesz na temat tego o co mi chodzi. Forsy mi nie potrzeba, bo mieszkanie już mam, a kasy z wypłaty mojej i męża mi nie brakuje. Chodzi mi o to, że nienawidzę jak ktoś mnie poucza co mam zrobić, że za rzadko chodze do kosciola itd a prawda jest taka że sam chodzi ale robi coś odwrotnego niż naucza Biblia. \Nie nie usprawiedliwiam związków poligamicznych. widzę, że pomimo tych 4 czy 5 dych na karku, nie rozumiesz prostych tekstów z kafe.

Allium, reasumujac pani wierzy w Boga, obgaduje d**y na lewo i prawo bzyka sie ale z jednym facetem i zal jej bo nie przeleciala tego goscia co fuknal tamta babke ktora na dodatek ma dziecko. I jakby tego bylo malo ksiadz ma kase :-) :-D :-P Niech zyje wies

właśnie dlatego że mam te 40 albo 50 dych na karku wiem jak ważne jest wybaczanie sobie i innym , jaką wartość ma dostrzeżenie swoich błędów i grzechów . I odwrót od nich . Sama sobie wydajesz sie idealna , to cecha ludzi próżnych , żeby nie powiedzieć pysznych .A takie zapatrzenie w siebie powoduje ,że nie widzisz jak jesteś podobna do tych których obgadujesz .

zawsze powtarzam ,ze jak chcesz mieć tyle kasy co ksiądz - trzeba sie było uczyć na księdza :D

Gość gość
Ze milosierdzie Boga jest wielkie i ze jej grzechy chocby byly jak szkarlat nad sniej wybieleja i ze Kosciol daje szanse kazdemu a Pan Bog wybacza i czyni cuda w zyciu najwiekszych grzesznikow, jesli sie nawroca. Uwazam, ze ta historia jest piekna, dziewczynq sie pogubila, ale znalazlam swoje miejsce przy kosciele i moze godnie zyc. À Kosciol jej nie potepil. Niestety ludziom przebaczenie w oczy kole... Autorko zmow 10 rozanca za nia i za siebie i pistaraj sie zajac czyms konstruktywnym.

Gość gość
17.56 skad ten pomysł, zeby autorka zmówiła 10x rózaniec? A Tobie co mam zalecić? :-)

Gość gość
Moze roznaniec jej pomoze bo po wpisach sadzac jest bardzo rozgoryczona. To modlitwa ktora czyni cuda.