Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy z Radomia, gdzie rodzić?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie z Radomia i okolic. Powiedzcie mi gdzie rodziłyście i czy polecacie czy nie? I przy okazji polećcie mi jakiegoś dobrego ginekologa, który ewentualnie byłby potem na oddziale. Przybyłam tu ,,za mężem" i nie znam terenu. Ale kilka zasłyszanych opowiastek o radomskich porodówkach nie napawają optymizmem... może gdzieś dalej się wybrać???

Gość gość
Ja też mam podobny problem. Rozmawiałam na ten temat z kilkoma osobami i każdy radzi co innego. Jestem spod Radomia. Wiem, że dużo matek decyduje się na małe szpitale, a co za tym idzie kameralny poród, nie "taśmowy" jak w Radomiu.

Gość gość
Jozefow.

Gość gość
wszystko co slyszalam o radomskich porodowkach to patologia! Ja rodzilam w Kozienicach o jestem bardzo zadowolona. Normalne ludzkie podejscie. Ja chodzilam do Kupidury. Przyjmuje w Radomiu a pracuje w szpitalu w Kozienicach. Jeszcze Jozwiak tez tam pracuje- jest ordynatorem a przyjmuje w Radomiu.

Gość gość
Polecam Pionki. Super personel. Jedynie wygląd szpitala odstrasza na pierwszy rzut oka. Ale w środku oddział i sama porodowka jest już ok. Rodziłam tam i wiele moich koleżanek z okolic.

Gość gość
Pionki porodówka oddział czynny ale porodów tam nie ma,ponoć z braku pediatry, poza tym poszłam na izbę kilka dni temu i oddział był nieczynny aż do odwołania, wiec nawet na oddział z innymi problemami ginekologicznymi nie przyjmowali. Pojechałam do Kozienic ze względu na mniejsze miasto i nadzieje na szybsze przyjęcie. A tam niby pusty oddział ( długi weekend) lekarze gbury, pielęgniarki prócz jednej pani, puszczają teksty niedopuszczalne do kobiet w zagrożonej ciąży "chyba pani nie chce tego dziecka" na wypis zapytałam Pana doktora czy mnie zbada, gdyż byłam przyjęta z krwawieniem z powodu krwiaka i odklejajcego się łożyska, burkną na mnie NIE! Jedzenie jak jedzenie wszędzie bez komentarza ale po jednej parowce na kolacje byłyśmy po prostu głodne, koleżanka jadła serek a ja banana... Pan doktor darł się na nas, że dlaczego się obzeramy!!! :-) miły pan doktor. Odechciało mi się tam rodzic. Pozdrawiam

Gość gość
Polecam ilze 30 km od radomia. A z lekarzy dr ciecierrski i ordynator maruszynski sa swietni. Jastalska tez dobry lekarz choc czasem troche niemila. Wojcika z ilzy nie polecam. Ale szpital jak nakbardziej. Jak rodzilam dwa lata temu bylo mnostwo kobiet z radomia i okolic. Dr ciecierski przyjmuje tez prywatnie w eadomiu z tego co wiem