Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy trzymacie sie sztywno schematow zywieniowych czy bardziej kierujecie sie

Polecane posty

Gość gość

wlasna intuicja?

Gość gość
na początku wspomagałam się schematami, ale szybko zaczęłam kierować się intuicją i jak na razie dobrze się to sprawdza

Gość gość
intuicja, moje dziecko to nie maskotka z instrukcją, nie panikuję jak wcześniej wychodzi ząb, albo później zaczyna chodzić. żywność też podawałam wtedy kiedy twierdziłam że można spróbować. nigdy nie zaglądałam ze te tabelki.

Gość gość
Ja do tabelek zaglądałam, słuchałam też pediatry, słuchałam intuicji. Dużo produktów mogących wywoływać alergie podawałam wcześniej niż tabelki przewidują, bo jadłam je też karmiąc piersią, a mały nigdy najmniejszych oznak żadnych uczuleń nie miał. Pediatra uspokoiła mnie w kwestii miodu (panuje jakaś ogólna panika, a nie ma powodu żeby nie podawać sprawdzonego, polskiego miodu niemowlętom które nie mają alergii na pyłki). Z kolei mięso np. podawałam dopiero po 10. mcu, bo nie miałam wcześniej dostępu do sprawdzonego (oprócz ryb, te miałam wcześniej). Wiem, w końcu dziecko, jak nie w domu, to u babci, w restauracji czy chociaż w przedszkolu zje jakieś mom czy kurczaka na antybiotykach, po prostu nie uważałam żeby to było wskazane dla niemowlaka dla którego to pierwszy kontakt z takim produktem.

Gość gość
Rozsądkiem - schematy i zalecenia wciąż się zmieniają.

Gość gość
Ciekawe skąd ty to sprawdzone mięso bierzesz. ..na czym te zwierzęta hodowane?

Gość gość
Od zaprzyjaznionego rolnika :D (place mu w naturze)

Gość gość
Przestancie opowiadać innym ludziom o srakach waszych bachórów macie pieluchowe zapalenie mózgu prostytutkooszoLomy

Gość gość
żadnych schematów i tabelek.