Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzień matki a teściowa

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Czy składacie życzenia swoim teściowym w dniu matki?

Gość gość
Nie

Gość gość
ja złożyłam, ale ona mi nie na dzień dziecka, więc teraz już nie składam :)

Gość gość
Odpowiedz sobie na pytanie: czy teściowa to MOJA matka? Nie. Niech mąż jej złoży życzenia i ewentualnie reszta jej dzieci. To dla nich jest matką. Nie dla Ciebie. Od męża też wymagałabyś, żeby składał życzenia Twojej matce? Poza tym jak już tak koniecznie chcesz się teściowej przymilić, to sprawdź sobie w kalendarzu, kiedy jest dzień teściowej i wtedy możesz jej złożyć życzenia, czy nawet kwiatka dać.

Gość gość
Dzien tesciowej jest w marcu.

W zyciu! Ale moja szwagierka to sklada tzn od roku sa po slubie imowido niej "mamo"! Bo jej tesciowa sama to zaproponowala a mi nie! I mąż uważa ze sama powinnam wyjść z inicjatywa i zapytać jak mam mówić na nia ale to jest jyz dwa lata pkslubie

A od niej razmajtkiz rynkudostalam a raz redsa

Gość gość
1:48 nie chodzi o przymilanie się, mieszkam za granicą będę wysyłać kartki z życzeniami i się zastanawiałam czy skoro już mowie do niej "mama" to czy wypadaloby czy nie i to w obu przypadkach ja do teściowej mąż do mojej.chciałam wiedzieć czy inni składają czy nie.

Gość gość
Ja nie skladam, a pozatym zwracam sie do niej po imieniu, a nie per "mamo". Lubie moja tesciowa, ale skladanie zyczen na dzien matki to lekka przesada.

Gość gość
My zawsze kupujemy dwa prezenty, dla mojej mamy i mamy meza. Idziemy razem i razem dajemy prezent i zyczenia skladamy. Przeciez co w tym zlego, nie rozumiem choc mam srednie relacje z tesciowa, w sumie to ona sie mnie boi bo potrafie byc pyskata i zawsze prosto z mostu mowie a czasem krzycze jak mnie w****i. No jest dzien mamy i tyle.

Gość gość
gość dziś u nas też tak jest, ja składam życzenia mamie i teściowej, mąż swojej mamie i teściowej ;)

Gość gość
Ja będę wysyłać kartki bo obie je lubią dostawać i zastanawiałam się jak podpisać. A później kazde będzie dzwonić do swojej i tak.

Gość gość
Ja skladam, mily gest, przyjemnie jej a to to chodzi.

Gość gość
Dodatkowo skladam zyczenia mojej bezdzietnej matce chrzestnej, widze, jak jej milo z tego powodu,

Gość gość
09:32 I czym się chwalisz prostaczko? ze masz duży ryj? z duż duupą wejdziesz wszędzie a z dużym ryjem nie bardzo.To ze jesteś pyskata to świadczy o twojej prostocie i braku wychiwania,ludzie inteligentni nie krzyczą a rozmawiają. Żałuj że nie jestes mohą synoa choć dotesciowej mi daleko,fruwałabyś jak gołebica.Nie znoszę chamstwa.

Gość gość
Nie składam. Mąż składa swojej mamie życzenia, a ja swojej.

Gość fioletowy widelec
Oczywiście, co roku nawet wysyłamy z mężem kartkę na której podpisani jesteśmy OBOJE plus jakiś upominek (mieszkamy dość daleko). Nic mi nie szkodzi a jej jest miło.

Gość gość
Do tej co pyskuje - tobie się wydaje że teściowa się ciebie boi a tak naprawdę pewnie szkoda jej komentować twoje prostackie zachowanie hehe.

Gość gość teściowa
Ja dostaję życzenia i jakiś drobiazg na dzień teściowej i dzień matki ;) od jeden synowej ;). Druga synowa aczkolwiek zwraca sie do mnie "mamo" to nie składa wcale życzeń,ani na dzień teściowej ani dzień matki,przychodzi sam mój syn.

Gość gość
Nie skladam. Jedyne co moge zrobic temu babsztylowi to kopnąć w tłuste dupsko. Ale nie musze, bo nie mamy z tym potworem kontaktu a ona skomle w samotności.

Gość gość
Mój mąż olewa swoją rodzinę, nawet na telefon z jakiejs okazji go musze namawiać. A wszystko przez to ze całe życie jego rodzice faworyzowali corkę i jej dzieci.. i myślę że teraz mąż ma żal do nich nie tyle o siebie a o to ze nasz syn nie jest dla nich tak ważny jak tamte wnuki. Wysłałam jej kartkę w jego imieniu ale siebie nie podpisałam mimo że mamy nawet dobre relacje.

Gość gość
Ja swoją traktuje jak mame i składam jej a nawet kupimy prezent

Gość gość
Ja skladam teściowej życzenia i kupuje upominek typu kwiatki i bombonierke.Tesciowa mi tez składa na dzien dzieckai daje upominek.

Gość gość
Dzień matki to dzień matki, dzień teściowej jest kiedy indziej

Gość gość
wczoraj ty też będziesz skomleć może nawet w bólach,kto wie:)

Gość gość
same bedziecie kiedys tesciowymi wiec pomyslcie czy chcialbyscie takie zyczenia na dzien matki czy nie?

Gość gość
dzień matki to nie dzień teściowej ale wszystko zależy od relacji mieczy teściową a synową. Jak teściowa traktuje synową jak córkę, i są ze sobą żyte to jak najbardziej można złożyć życzenia bo to taka przyszywana mama, coś jak rodzic adopcyjny, ale jak teściowa jest wredna to z jakiej racji.

Gość gość
Nie będę chcieć życzeń z żadnej okazji i zaznaczę wprost, bo dobrze wszystkie wiemy że wasz życzenia są nieszczere a często interesowne. Nie muszę nie lubić synowej ale nigdy nie będę chciała być z nią blisko,raczej na odległość bez spoufałości i na per pani. Wszystkim wyjdzie to na zdrowie.

Gość gośćop
Na dzień matki kupuję zawsze dwa jednakowe prezenty czyli dla mamy i teściowej. Razem z mężem jedziemy je wręczyć i przy okazji składamy życzenia.