Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Defekt anatomiczny prącia (?)

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Wczoraj byłam świadkiem kąpieli syna kumpeli. Nasze dzieci są niemal w tym samym wieku. Jej synek ma 20 miesięcy, mój 22. Do czego zmierzam, mianowicie u dziecka koleżanki siusiaczek wygląda zupełnie inaczej, niż u nas. Koniuszek żołędzi jest cały czas widoczny. Twierdzi, że miał tak od początku. Poza tym napletek schodzi u niego w całości. U nas żołędzi nie widać w ogóle, jest natomiast spory nadmiar skórki, która schodzi tylko trochę, dalej jest jeszcze przyklejona. U mojego żołądź ma jakby to ująć blady cielisty kolor, u nich jest taka jakby lekko niebieskawa. Nie drążyłam tematu, żeby sobie nie pomyślała, że jestem jakaś nienormalna. Ale męczy mnie to, czy to u nich jest coś nie tak, czy powinnam się niepokoić wyglądem u mojego synka...

Gość gość
Wg mnie nie ma powodu do niepokoju. U mojego młodego (2 lata) mniej więcej 1/4 główki też jest przez cały czas widoczna. A co do koloru - każdy jest inny. Nie boli, nic się nie dzieje - znaczy, że tak ma być.

Gość gość
Brdzo mozliwe ze tamten chlopiec byl obrzezany i dlatego widac mu zołądz. Tymczasem u Twojego dziecka siusiak jest w normie, ale mozecie miec problemy w pozniejszym okresie. Czasem sie zdaza, ze napletek nie schodzi, jest przyklejony i nie odklei sie sam, bedzie potrzebna interwencja chirurgiczna. Moj syn mial taki zabieg w wieku 2, 5 lat. Mlodszy nie mial takich problemow.

Gość gość
Odnośnie odp. poprzedniczki - wydaje mi się, że po obrzezaniu żołądź byłaby odkryta w całości, więc może po prostu ma krótki napletek. Mam córcię, więc fachowcem nie jestem, ale zdarzyło mi się widzieć chłopca po zabiegu obrzezania i żołądź była widoczna w całości, łącznie z odkrytą krawędzią.