Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o której zasypiają wasze 2,5 łatki i o której wstaja?

Polecane posty

Gość gość

Do przedszkola? Czy są wyspane? Ile czasu zajmuje wam położenie spać takiego malucha? I mnie to jest jakaś masakra..mały chodzi spać o 21!! Już zazwyczaj śpi..wcześniej nie ma szans żeby się polozyl☺wstaje 5.30 a 6.30 wychodzimy ją do pracy malutki do przedszkola. Czasem mąż prowadzi to na 8 (zależy jak pracuje). Jednak syn i tak wstaje około 6 w humorze średnim..moim zdaniem za mało snu..ale nie idzie tego zmienić..zimą zasypial ok 20. Całe ogarnijcie syna razem z położeniem to spać zajmuje mi 2h czasem więcej czasem mniej..kolacja zazwyczaj trwa najdłużej..kąpiel zeby i usypianie około 1h czasem krócej. próbowałam wszystko zrobić wcześniej efekt końcowy lezalam z nim nie 1h tylko 2!!!

Gość gość
Mój śpi od 22 do 7. I w dzień od ok 13 do 15.

Gość gość
Podstawowe pytanie - po co z nim lezysz??? To nie niemowlak zeby pomagac mu w ten sposob w zasypaniu. Normalne, ze przedluza to maksymalnie - chce sobie wydluzyc dzien i juz.Moja 2.5 latka chodzi spac ok 20-20:20, kolacje dostaje o 18:30, potem ma jeszcze chwile na zabawe, pozniej mycie sie, przebieranie, czytanie ksiazeczki, buziaczek i spanie. Zazwyczaj pada od razu ale czasem zdarza jej sie jeszcze gadac z lozka, natomiast o 20:45 spi juz zawsze. Wstaje jak w zegareczku o 7 rano. Podsypia jeszcze w ciagu dnia ok godziny.

Gość gość
Jak kto po coo ? Syn lubi się przytulić..więc się tulimy..co ma to do tego?

Gość gość
Bo takie nawyki to sie od malenkiego wypracowuje, rytm dnia, spanie o normalnej porze itd. Nie jest normalne zebydziecko w tym wieku chodzilo spac o 22giej :o Skoro tak pozno zasypia, ukroc mu drzemke w ciagu dnia (to do goscia wyzej). O 22giej to chodzi spac moja 12latka, a nie przedszkolak.

Gość gość
Moja 2,5 latka zasypia o 21.Wstaje między 6:30 a 7.

Gość gość
Jak to co ma do tego? :o Powaznie sie pytasz??? On nie chce sie przytulac tylko wydluzyc sobie zywotnosc zeby nie isc jeszcze spac :o :o Ale spoko, przytulaj sie z nim i 3h jesli taka jest twoja wola tylko nie zakladaj potem takich tematow :D Przytulac sie przed snem to mozna minutke albo piec. Ale nie godzine czy dwie - spanie to sanie a nie zabawa w przytulanki.

Gość gość
Autorko,godz.21 jest jak najbardziej odpowiednia.A co ty byś chciała żeby o 18 zasypiał żeby mieć dziecko z głowy? To nie jest niemowlę!

Gość gość
Mój usypia o 22-23, wstaje o 7.30, potem drzemka w przedszkolu ok.14. 3...2...1... Czekam na hejty

Gość gość
Spi 8.5h to jest ok? W przedszkolu max 1.5h spi.. za to w dzien w weekend jak go klade do odpywa w 15min czasem szybciej..a jak go nie poloze to wieczorem afera nieziemska

Gość gość
Mój.-drzemka w dzień od 11-12,potem wieczorem o 20już śpi,czasem o 19.30,wstaje o 6.30,7.00 Tyle ze ja Co kładę do łóżeczka i on sam zasypia z misiem,tak nauczylam

Gość gość
Moja corka chodzi spac o 21:30 albo 22 spi do rana ok 8 W dzien ma drzemkę ok 14-16 Musi sobie w dzien pospać bo inaczej pada na twarz i marudzi a na wcześniejsze spanie do rana sie to nie przekłada. O 18:30 kolacja...? Znaczy ze jestescie juz po kąpieli i w domu? Ja wczoraj z corka dopiero o 20 wróciłam z ogrodu botanicznego.... Kazdy zyje jak chce ale na wakacje jedziemy w sierpniu i nie wyobrażam sobie dziecka tak szybko kłaść.

Gość gość
Do tej co kladzie dziecko o 23... Normalne to to nie jest. ale ty wiesz przeciez lepiej :D

Gość gość
Nie doczytałam-kąpiel po kolacji...tragedia i Ty sie za rady bierzesz...

Gość gość
18:30 Taki mam rytm dnia, na podworku jestesmy od 15 do samej kolacji. mycie jest pozniej. Pracuje w domu i tak to sobie poukladalam , nie wyobrazam sobie miec biegajace o 22giej dziecko kiedy sama chce odpoczac juz po calym dniu. A w wakacje na wyjazdach bez problemu sie przestawia, zawsze ta bylo, w innym klimacie funkcjonuje zupelnie inaczej.

Gość gość
A ma drzemkę w dzien? Bo to stanowcza różnica

Gość gość
gość dziś Nie doczytałam-kąpiel po kolacji...tragedia i Ty sie za rady bierzesz... x No, nie doczytałaś. Faktycznie. Bo nie pisałam o kąpieli, tylko o myciu się, a konkretnie - prysznicu. Popatrz, trójkę dzieci tak wychowałąm i nigdy tematu o usypianiu dzieci zakładać nie musiałam :D :o 🖐️))

Gość gość
Do tej co kladzie dziecko o 23... Normalne to to nie jest. ale ty wiesz przeciez lepiej Czy ja wiem? Moje dziecko od urodzenia mało spalo, znacznie mniej niż podają w książkach. Nie pochlastam się. Młody ma szansę w weekend nadrobić, ale nie korzysta. Czy śpi w dzień czy nie, nie zasnie przed 22.

Gość gość
No fajnie fajnie A jak to sie ma do mnie bo nie rozumiem? Ja rownież tematu o usypianiu dziecka nigdy zakładać nie musiałam bo dla mnie godzina 21 czy 22 to nie jest szczyt późnego zasypiania. Raczej z dnia korzystamy duzo i intensywnie a spi do 8 wiec spokojnie wyspana jest i ona i my...

Gość gość
Mój syn ma 3,5 roku o 20:30 szybki prysznic,ząbki, czytam książeczkę i idzie spać. Tak 21 zasypia.jak się kapie to koło 19 i pozniej posiedzi do tej 20:30 i kładę go spac

Gość gość
A i wstaje o 8, czasem troche przed a na 9 ma do przedszkola.

Gość gość
9:16 Pytanie jest o dzieci chodzące do przedszkola i wstające wcześnie rano. Po pierwsze. Po drugie - dla autorki 21wsza jest godziną późną jak sama pisze, więc nie bardzo wiem po uj się tu wypowiadasz, skoro dla ciebie to normalna pora. Raczej liczy na rady kogoś, kto kładzie swoje dziecko spać wcześniej. Czytanie ze zrozumieniem ćwiczy się od IV klasy podstawówki, poćwicz może kiedy Twoja pociecha dobrnie do tego etapu 🖐️

Gość gość
gość dziś Nie doczytałam-kąpiel po kolacji...tragedia i Ty sie za rady bierzesz... x Co prawda to nie było do mnie ale zapytam - a co w tym dziwnego?? Mam czterolatka w domu, chodzi spać o 21 i zawsze kąpie się po kolacji (je o 19tej, a kąpiel jest chwilę po 20tej). Że niezdrowo? Nigdy nie skarżył się ani na ból brzucha ani na inne wzdęcia czy niedogodności gastrologiczne. Więc??

Gość gość
Sama poćwicz bo zbyt duzo nadinterpretacji używasz. Moja corka rownież chodzi do przedszkola (stad moja wypowiedz w temacie) wiec napisałam iz taka godzina jest normalna, podałam konkretna informacje o ktorej sie kładzie i wstaje. To Ty sie rzucasz bo ktos raczy miec odmienne zdanie niz Ty. Dla autorki to pozna godzina ale jak widac po wpisach na forum żadna tragedia jedynie Ty o 18:30 kisisz z dzieciakiem w domostwie booo poznooo Poćwicz jak Twoja pociecha dobrnie albo w sumie dla Ciebie nie przewiduje juz ratunku...

Gość gość
3-latka zasypia 21, 21:30, spi do 7:15 jak dzień przedszkolny, w przedszkolu czasami spi, czasami nie (panie nie zmuszają do leżakowania). W weekendy trochę sobie polgujemy, szczególnie teraz jak jest ciepło, siedzimy do późna w ogrodzie, więc zdarza się, że i do 23 się trzyma.

Gość gość
Mój ma 2 latka. Chodzi spać 21.00-22.00 wstaje o 7.00-8.00. Nie chodzi do żłobka/przedszkola. W ciągu dnia ma drzemkę trwającą 2-3 godziny.

Gość gość
*pofolgujemy. I dodam, że jest spiochem (w weekendy potrafi spać do 10 jak my :P), więc w tygodniu trzeba ją budzić, ale wstaje raczej w dobrym humorze, uwielbia chodzić do przedszkola...

Gość gość
U nas również jest kąpiel po kolacji (jakieś 10-15 minut po, bo wcześniej jest sprzątanie zabawek). Również nigdy nie było żadnych problemów.

Gość gość
I autorka liczy ma rady a nie na mundrosci matki która nie jest w stanie pojac odmienności zachowań roznych dzieci i ich rodzicow. Po to tu jestes zeby dowalić bo kładzie sie z dzieckiem-no kładzie sie i co? Swiat sie zawali? Dziecko potrzebuje to ona zaspokaja ta potrzebę. Ma dopiero 2,5 roku a nie 18 lat zeby to było cos chorego! Widac po co tu weszłas-zeby wszystkim udowodnić ze Twoj model jest jedyny i uniwersalny...ups! Nie wyszlo

Gość gość
9:25 To ty pierwsza rzucilaś się z komentarzem o kąpieli po jedzeniu, więc o czym ty piszesz??? :o 🖐️ Mam trójkę dzieci, jedno z nich IV klasę dawno temu skończyło. To, że ty wracasz z 2.5 latkiem o 20 do domu i zaczynasz dopiero wtedy całą ceremonię wieczornych rytuałów to twoja sprawa. Nie musisz wbijać mi szpilek tekstami z serii "do domu bo już późno", chyba, że jesteś na tyle sfrustrowana, że naprawdę poprawiasz sobie tym samopoczucie. Jeśli tak - na zdrowie, poużywaj sobie :D Bez odbioru 🖐️