Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dostalyscie okresu? KP

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z Was dostała okresu gdy zaczela Rzadziej karmic piersią? Córka ma 7m, kp czesto bo nadal co 2-3h. Je jeden posilek lyzeczka-zupke z mieskiem i jeden jakis owoc. Nadal nie miesiaczkuje i dlatego planuje odstawic ja od piersi bo chcemy starac sie o 2gie dziecko. Gdyby nie to to bym jej nie odatawiala... Zastanawiam sie czy jesli zamiast ja odstawic zupelnie wprowadziłabym kamienie mieszane to moglabym zacZac miesiacZkowac? Jakie sa Wasze doświadczenia?

Gość gość
Wybaczcie brak polskich znakow i literowki, pisze z tel.

Gość gość
Aha i czy takie dZiecko nie powinno miec już wiekszej ilosci innych posiłków niz mleko?

Gość gość
Ja karmie piersia.corka skonczyla 9 miesiecy i w tamtym miesiacu dostalam znowu okres

Gość gość
A często karmisz? Co mala je poza piersia?

Gość gość
Ja przy dwójce dzieci dostałam tak po 6 miesiącach, jak rozszerzałam dietę. Wprowadzaj więcej nowych posiłków, ograniczaj karmienia i pewnie miesiączka się pojawi. Karmienie mieszane to według mnie gorsze rozwiązanie, chyba że chcesz już odstawiać.

Gość gość
Karmilam 2,lata, dziecko jadlo juz wszystko inne i z duzym apetytem, ale mleko mamy bylo najlepsze. Okres dostalam 5 dni po odstawieniu, w ciaze zaszlam w 3 kolejnym cyklu.

Gość gość
Moje dziecko ma 8 miesiący i karmię b. Często, bo nie za bardzo chce jeść inne rzeczy poza owocami i jogurtami i okres dostałam pòł roku po porodzie, mimo że wtedy jeszcze karmiłam tylko piersią, nie dając nic innego do jedzenia.

Gość gość
Dostałam po 9 miesiącach kp, ciągle karmię. Usłyszałam dziś w telewizji ciekawą rzecz, że do drugiego roku życia dziecko powinno jak najwięcej poznać smaków, bo potem się zamknie na nowości:)

Gość gość
Spróbuję jeszcze w takim razie karmić rzadziej na rzecz innych posiłków i moze okres się pojawi choć póki co się nie zapowiada. Jakie propozycje, co mogę wprowadzić jako posiłek? Myślałam o sniadaniu - jakieś płatki jaglane z owocami? Ok.18 jakas kasza z warzywami? Wolalabym uniknąć gotowych kaszek mlecznych z owocami i toną cukru, mogę coś przygotowac sama

Gość gość
Ja bardzo intensywnie od początku karmiłam dziecko tylko piersią. Miesiączkę dostałam po niecałych 2 miesiącach od porodu.....