Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość życiowy błąd

pcos czy to wyrok?

Polecane posty

Gość życiowy błąd

Witajcie kobietki ;-; przychodze do was z prosba o rade ;-; mam 16 lat i podejrzewa sie u mnie PCOS za niedlugo mam badania ale raczej mam to schorzenie wszystko na to wskazuje :( Moim najwiekszym problemem jest TOTALNY brak piersi ;-; moje piersi maja taki stozkowaty dziwny ksztalt sa malusienkie... tzn ich w ogole niema :( no i swoja droga jeszcze jedno najgorsze co towarzyszy PCOS czyli hirsutyzm ;-; czy wszystko moze miec ze soba cos wspolnego? Czy moje piersi pozostana takie na zawsze? A to owlosienie z tym tez nic nie zrobie? Pomocy i nie wmawiajscie mi samoakceptacji :( pozdrawiam wszystkie panie ktore wiedza co czuje ;-;

Gość gość
pierwsze slysze fajfusie zeby PCOS wplywalo na piersi. mozesz byc za chuda, malo estrogenow i malo progesteronu -to ma wplyw na cycki

Gość życiowy błąd
No właśnie nie jestem taka chuda 52 kg przy 158 ;-;

Gość gość
u to powinnas miec wzrost-waga=100

Gość gość
PCOS, owłosienie, czy małe piersi to są skutki nieprawidłowej gospodarki hormonalnej w twoim organizmie. Czyli to nie jest tak, że PCOS był przyczyną czegoś, ale tylko widocznym efektem jakiegoś defektu powodującego złe wydzielanie hormonów. Teoretycznie jak twoje piersi nie rozwinęły się z braku jakiegoś hormonu to podanie go powinno doprowadzić je do rozmiaru zapisanego w twoich genach (na takiej samej zasadzie jak podanie hormonów mężczyźnie zmieniającemu płeć powoduje, że rosną mu normalne piersi i dostaje kobiecą sylwetkę).

Gość magdalenazx
Wszystkiego na temat policystycznych jajników dowiesz się ze strony Inofemu http://www.inofem.pl . Inoefem to suplement diety, który pomaga w walce z PCOS, wspomaga walkę ze związaną z choroba niepłodnością, reguluje cykl i ma jeszcze wiele innych zalet. Nie wiem, czy znacie? Oczywiście są i inne, ale Inofem jest bezpieczny, dokładnie przebadany no i tańszy od konkurencyjnych środków dostępnych na rynku.

Gość Hipohostek
To nie jest wyrok nie martw się. Faktycznie przy PCOS mogą występować przykre skutki uboczne, dlatego ważne by się leczyć, by opanować szalejące hormony w tym mogą Ci pomóc takie suplementy jak inofem zawierające mio-inozytol i kwas foliowy, ale najlepiej znajdź dobrego lekarza i postępuj według jego wskazówek :)

Ale dziewczyny, małe piersi wcale nie muszą być związane z PCOS, może po prostu taka Twoja uroda? A jak to wygląda u Twojej rodziny, mamy, babci, ciotek? To też ważne, bo może się okazać, że to po prostu taka wasza cecha rodowa. Natomiast przy PCOS oczywiście warto się suplementować, chociażby własnie wspomniany inofem - http://www.inofem.pl/ , zajrzyjcie sobie na stronę po więcej informacji. A najważniejsze to skonsultować się z lekarzem, tylko on profesjonalnie odpowie Ci na Twoje pytania. My możemy tylko gdybać :)