Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polski pediatra w Finlandii, w Porvoo ! Ktoś, coś ?

Polecane posty

Gość gość

Jest tu ktoś kto mieszka w Finlandii, może w Porvoo i zna Polskiego lekarza pierwszego kontaktu, bądź pediatrę ?

Gość gość
A dlaczego Polskiego ,Fiński zły?

Gość gość
co to za dziura w Porvooo? dziurę masz też w mózgu, by wyprowadzac sie do tak ohydnego, ciemnego i deszczowego kraiku na polnocy

Gość gość
To dziwne co mówisz , bo mieszkam tu już dłuższy czas i jeszcze ani raz nie widziałam , żeby padał deszcz. Co więcej ... Kiedy pojechałam w odwiedziny do Polski , marzyłam tylko o tym by tu jak najszybciej wrócić ... Bo jest tu o wiele lepsza pogoda , ciągle słonecznie i gorąco ! Ale nie tego dotyczyło moje pytanie ... Czytaj ze zrozumieniem !

Gość gość
autorko pewnie ten kto napisał to w goglach sobie wpisał ,ja jak przeprowadziłam się do Norwegii to wszyscy gadali że jest tutaj zimno i ciemno ,pada i wieje a to g****o prawda ludzie nic nie wiedzą coś usłyszą nie doczytają i bredzą potem.

Gość gość
Sama przyznaje, że kiedyś też czytając na temat Finlandii byłam przerażona, ale mimo wszystko tu przyjechałam i mogę z ręką na sercu powiedzieć , że to co pisze w internecie jest jednym wielkim kłamstwem... że niby ciągle zimno i szaro, że niby ludzie nie mili ... Każdy , nawet nieznajomy wita się ze mną kiedy wychodzę z dzieckiem na spacer ... Otwierają mi wszędzie drzwi , zagadują. Jestem w stanie powiedzieć, że nawet w Polsce nie spotkałam się z tak sympatycznym społeczeństwem !

Gość gość
Ja tak nie na temat - autorko mieszkam 'po sasiedzku' i jesli ty mowisz po finsku to czapki z glow , co to w ogole za jezyk i posownia ? :)

Gość gość
I dodam ze bylam w Turku , skwar z nieba sie lal

gość 2016.05.22 Jaka szkoda, że nie przeczytałam już później tej odpowiedzi, miło byłoby spotkać jakąś bratnią duszyczkę na obczyźnie :) Czy wciąż mieszkasz w Finlandii ? Może jeszcze czasami tutaj zaglądasz ? Ja mieszkam wciąż w Porvoo z rodziną. Języka już kilka razy próbowałam się uczyć, ale nie wychodziło. Nie poddaję się, ale nie liczę na cuda :) PS: autorka wątku :)