Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na waszych komputerach jest spyware

Polecane posty

Gość gość

Odkryto że zaawansowane oprogramowanie szpiegowskie działające z poziomu dysków twardych, procesorów itd. (firmware) jest zainstalowane na milionach urządzeń na całym świecie i może być w każdej chwili aktywowane, aby podsłuchiwać i przekazywać dane do centrali. http://dailycaller.com/2015/02/17/spyware-linked-to-nsa-discovered-in-hard-drives-across-the-world/#ixzz49KD0hEbG CZY TE FIRMY które na to pozwalają nie powinny nam płacić odszkodowań za umieszczanie backdoorów w naszym, kupionym od nich sprzęcie? Oni mają dostęp do praktycznie każdego komputera / smartfona.

Gość gość
ja mam 10 letniego laptopa, nie mam nawet kamerki internetowej a mikrofon mi się zepsuł :classic_cool:

Gość gość
dla mnie to jet oczywiste bo taki był jeden z celów wprowadzania tych technologi do powszechnego uzytku. nikt nie wpadl na pomysł żeby coś gdzieś instalować kiedy już to było. to coś jest dlatego, że można to wykorzystać do szpiegowania

Gość gość
no tak ale już wiedzą że masz takiego laptopa i zaraz ci w nim coś piertolnie żebyś se kupiła nowego:D

Gość gość
To nie jest oczywiste to jest jawne oszustwo i nierzetelność firm które współpracują ze służbami specjalnymi. To tak jakbyś kupował samochód a producent zapasowe kluczyki przekazywał bezpiece żeby zawsze mogli się przejechać twoim samochodem. To samo z zamkiem do domu. A najbardziej mnie wnerwia bezczelność tych typów z USA, tych p świętoszków którzy całymi latami zarzucali Chinom "cyberszpiegostwo" a sami są 100 razy gorsi w tym względzie. Łapaj złodzieja drze się na cały świat amerykański superzłodziej.

Wystarczy mieć windowsa by mieć szpiega w kompie. Nie ważne jak stary ma się komputer.

Gość gość
jaka nierzetelność? sokro produkują to po to zeby szpiegować i produkt spełnia swoją rolę to moim zdaniem sa bardzo rzetelni:D

Gość gość
I jeszcze jedno ważne: przecież oprócz komputerów prywatnych na których nie ma za wiele ciekawego, choć Snowden ujawnił że pracownicy NSA powszechnie zaglądają do prywatnych zdjęć kobiet, ale oprócz tego są przecież komputery firm. Oni uprawiają szpiegostwo przemysłowe i przejmują w zarodku co lepsze rozwiązania. Może właśnie dlatego Europa, nawet Niemcy nie istnieją w nowoczesnych technologiach. Nie produkuje się w UE ani procesorów ani dysków ani kart grafiki ani smartfonów ani niczego, wszystko padło albo istnieje w formie szczątkowej.

Gość gość
c****j im w dooopy cwelom

Gość gość
no tak mistrzu ale władze europy mają wystarczającą wiedze w tych kwestiach aby teu zapobiec albo chociaż o tym poinformować a jednak tego nie robia wnioski wyciągnij sam

Gość Turkuć
Efekt uboczny globalizacji i rozpowszechnienia internetu. Teraz nawet lodówki i pralki będą nas szpiegować w trosce o naszą wygodę i bezpieczeństwo.

Gość gość
coś ci wytumacze. oficjalna nauka jest tak przedstawiona i zafałszowana, że zgodnie z jej dogmatami nie można wymyślić niczego nowego. dlatego każda rewolucja techniczna jest dziełem tych, którzy kontroluja ten fałsz w tym swietle nie mamy pojeci co nas otacza. oficjalnie jest to to co widzisz ale widzisz to co powiedziano ci że masz widzieć. np widzisz komputer osobisty, słyszałeś o jakiejś sieci internetowej, pewnie masz telefon. z tym, że to tylko nazwy:D

Gość gość
to nie jest efekt uboczny globalizacji. globalizacja jest efektem docelowym takich działań, które jednak sugeruja, że dotychczasowa wiochalizacja byla jedynie fikcją bo globalizacja na górze jest faktem od zawsze

Gość gość
przyjmując zatem że konflikt istnieje na lini podziału ludzkosć/pasożyty ludzkości i rozważając to z perspektywy najprostrzej taktyki to do tej pory dzielili nasze siły teraz chcą je skoncentrować. podzielone siły nie stwarzaja zagrozenia skoncentrowane z inicjatywy wroga siły sugerują , ze wróg zaminował miejsce koncentracji ewentualnie ma kilka zbędnych granatów

Gość gość
inna opcja jest taka, że jesteśmy w jednym miejscu to nie ma nas w innych miejscach a jak nas tam nie ma to można tam bezkarnie hasać i korzystac z własności

Gość gość
z punktu widzenia ekonomii globalizacja wygląda tak, że sie przeprowadzilismy do wielkiej światowej komuny cpunów i pedałów zostawiajac nasze narodowe ziemianki bez nadzoru. ileś tam pokoleń w pocie czoła meblowało to schronienie, rozbudowywało je i zakopywało dziengi w klepisku a teraz to wszystko oddamy bo globalizacja jest fajna a nacjonalizm to mordowanie żydowskich dzieci

Gość gość
rzad światowy to rząd swiatowy tamto, nie bedzie woojen nie bedzie ludobójstwa. no nnie bedzie bo nie bedzie o co sie zabijać:D wszystko trafi do skarbonki naszych dobroczyńców którzy zresztą mocno staraja sie o to aby zjednoczyć ludzi dobrej woli pod sztandarem pokoju przeciwko narodowym psychopatom, których sami sponsorują. tu nie chodzi o żadnen pokój tylko o zyski. jak zawsze zresztą. cała reszta to mydlenie oczu

Gość gość
tak swoją drogą to wcale ni zdziwiłbym sie gdyby wraz z dogmatami naukowymi zmieniał sie świat, który opisuja. czyli że kopernik faktycznie wzruszył ziemie strzymał słońceczy jak to tam leciało.;)

Gość gość
no i że polskie wydało go plemie:D ja sie pytam jakie korzyści polacy odnieśli z tak radykalnej zmiany otoczenia? dlaczego to amerykanie lataja w kosmos a nie polacy?

Gość gość
zgodnie z prawem patentowym wszechświat nalezy do nas bo my go wymyslilismy a amerykanie niech se lataja z siatkami na motyle za słońcem c****j mnie to obchodzi

Gość gość
przy okazji. rosjanie też o tym wiedzą a przodują w informatyce wymyślonej na zachodzie. mają njlepszych hakerów itd. i też nikomu słówka nie pisna.. hakerzy pewnie dlatego, że nie mają o tym pojęcia a putin pewnie dlatego, że gra w tej same druzynie

Gość gość
koooorfa ostatnią rzeczą jaką powinno sie robić w walce z nwo jest szukanie sinego antagonisty bo siła rzeczy sam nie jest alternatywą tylko dokładnie tym samym co nwo

Gość gość
zresztą co mnie kooorfa interesuja jakieś płotki, przydupasy i cwele. jeszcze tak nisko nie upadłem żeby sie przejmować tym co mi mogą zrobić jakieś l********gi

Gość gość
ale że jestem uprzejmy to was l********gi z tego miejsca serdecznie pozdrawiam😘:)