Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Konwalia09

Duży problem z oddawaniem moczu...

Polecane posty

Gość Konwalia09

Witajcie. Jak widać po temacie, mam problem z oddawaniem moczu i to naprawdę duży. Może znaczne od początku. Jestem dziewczyną i w tym roku skończę 20 lat. Od jakichś ok. 4 lat mam problemy z siusianiem, dokładnie chodzi o to, że nie mogę wysiusiać się do końca i w moim odczuciu sporo moczu zostaje mi w pęcherzu. Ale to nie wszystko... Dosłownie przez cały czas mam parcie na pęcherz, non stop chce mi się siku, najbardziej wtedy kiedy jest mi zimno (szczególnie w stopy), to nie daje mi normalnie żyć. A żeby jeszcze tego było mało, w toalecie muszę się sporo nagimnastykować, żeby ten mocz ze mnie wyleciał, tzn. mocno naciskam na brzuch w miejscu pęcherzu, inaczej nic nie idzie, żaden strumień, a i tak wylatuje tylko co nieco... Uwierzcie mi, potrafię czasem całymi nocami siedzieć na toalecie i tak naciskać, bo nieważne ile uda mi się wycisnąć i tak cały czas mam mocz w pęcherzu, tak naprawdę mogę zamieszkać na sedesie i naciskać w nieskończoność... :/ Wiem, że już dawno powinnam pójść z tym do lekarza, ale jestem chorobliwie wstydliwa i mam duży problem z rozebraniem się do bielizny, a co dopiero do naga... No ale próbuje się w końcu przełamać i mam zapisany termin do ginekologa na za dwa tygodnie, by najpierw sprawdzić czy to nie jakaś infekcja pochwy, bo objawy takie jak swędzenie czy pieczenie na to wskazują, ale obawiam się, że to może być coś poważniejszego... Dlatego piszę tutaj, bo chciałabym sprawdzić czy moje obawy mogą być słuszne i pytanie do Was - jak myślicie, co może mi dolegać? Infekcja pochwy, dróg moczowych? Zbyt wąska cewka moczowa? Torbiele na nerkach? Kamica nerkowa? Dodam jeszcze, że ostatnio często czuję ból w okolicach nerek, martwi mnie to już coraz bardziej... Aha, i nie mam krwi w moczu, mocz i jego konsystencja są w normalnym kolorze. Proszę, podpowiedzcie mi, co może mi dolegać...a może jest tu ktoś, kto się na tym zna? Za każdą NORMALNĄ podpowiedzi będę bardzo wdzięczna

Gość Ekspert TENA Lady
Polecam jak najszybszą wizyte u lekarza. Zaniechanie w Pani sytuacji może prowadzić do rozwoju dolegliwości i pogorszenia standardu życia. Na tą chwile moge polecić Pani używanie wkładek TENA Lady zamiast zwykłych wkładek higienicznych - jako swoistego zabezpieczenia przed ewentualnym wyciekiem moczu - na co jest Pani w tej chwili narażona. Wkładki można kupić w aptece lub przez internet. Na stronie producenta znajdzie Pani również bezpłatne próbki, które zostaną wysłane do Pani w nieoznakowanej paczce. Pozdrawiam. Ekspert TENA Lady.