Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

REZYGNACJA Z PRYWATNEGO PRZEDSZKOLA

Polecane posty

Gość gość

zapisałam syna do prywatnego przedszkola gdyz po 1 etapie rekrutacji nie dostał się niestety. Dziś były wyniki z drugiego etapu i udało sie!-jestem w szoku,wprawdzie inna placowka niz ta o ktorej myslalam, ale spoko, nie jest zle z dojazdem. i tu pojawia sie moje pytanie-co z zaliczka ktora wplacilam w prywatnym? niby jest bezzwrotna ale to chyba w sytuacji gdybym w ciagu roku chciala dziecko zabrac stamtad, ale ja rezygnuje zanim jeszcze syn zaczal chodzic...jak myslicie nalezy mi sie jej zwrot???

Gość gość
Raczej nie

Gość gość
Nie należy, to na pewno, pewnie umowę podpisałaś. Ale możesz pogadać, może jeśli się znajdzie ktoś na twoje miejsce to zgodzą się na zwrot, chociaż za bardzo bym na to nie liczyła. Bo trudno liczyć na to że placówka ot tak, z dobrego serca odda pieniądze których oddawać nie musi a na pewno ma na co wykorzystać.

Gość gość
no tak ale z drugiej strony to dziecko tam nie zaczelo chodzic nawet..

Gość gość
Bezzwrotna czyli bez zwrotu jak nazwa wskazuje. Zaliczek sie nie zwraca nawet jak chcesz ja wypłacić dzień do daniu zaliczki.

Gość gość
Porozmawiaj z Dyrektorką Przedszkola - jeśli ma serce i zrozumienie (a to jest ważne w takiej branży) to pójdzie CI na rękę, ale to zależy od jej dobrej woli. Powodzenia!