Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona29

Nagła zmiana charakteru ruchów dziecka.

Polecane posty

Gość Zaniepokojona29

Jestem w 29 tygodniu ciąży. To moja pierwsza ciaza. Zauwazylam, że od jakiegoś czasu moje dziecko wypracowało sobie pewien cykl dnia. Jego ruchy były mocne, wyraźne, widoczne dla mnie gołym okiem. Zazwyczaj rano, wieczorem, po posiłkach, wtedy gdy odpoczywalam, a nierzadko nawet w nocy. Od piątku nagła zmiana. Mój mały jest powolniejszy, ruchy nie są tak częste i mocne jak dotychczas, najczęściej zamiast kopniaków czuje coś w rodzaju przeciągania, głaskania, drżenia. Nie jest tak aktywny jak dotychczas. Jedyne co mnie uspokaja to fakt, że te ruchy jakieś są i czuje je od czasu do czasu w ciągu dnia. Niepokoi mnie jedynie ta nagła zmiana :( Czy któraś z Was zauważyła coś podobnego w czasie swojej ciazy? Z góry dzięki za pomoc :)

Gość gość
Ja obecnie jestem w 36 tc, ale niedawno miałam podobne doświadczenie do Twoich :) Tzn ok 31 tc, dziecko mniej się ruszało, tzn wykonywało inne ruchy, ale mój lekarz wyjaśnił, że dziecko jest większe i ma mniej miejsca, przez co już nie rozbija się i nie pływa po całym brzuchu calym ciałem, tylko teraz czujemy np ruszanie kończynami czy całym ciałem, ale odczuwamy to jako muśnięcia, a nie obijanie. Jak masz szansę to nagrywaj sobie wszystkie takie poruszania się dziecko, bo za kilka tygodni za tym zatęsknisz :)

Gość Zaniepokojona29
Dzięki. Jak do tej pory ciaza przebiega prawidłowo, wyniki w normie, tetno dziecka też. Być może moje dziecko wchodzi w podobny okres.

Gość gość
moje dziecko kopalo i ruszalo sie tylko w nocy nie dajac mi spac ... :)