Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odnośnie PREZENTÓW skąd w ludziach tyle chamstwa, buty i pazerności?!

Polecane posty

Gość gość

ludzie mnie coraz bardziej zdumiewają swoją zachłanności, chamstwem i pazernością. podam kilka przykładów. Moje dziecko ma urodziny. Pewna rodzina daje mojemu dziecku zawsze tanie bzdety ze sklepu po 5zł. Raz traktorek na 2 latka, którym sobie pociął palce. Innym razem dali brudną maskotkę, chyba po swoich dzieciach. Zawsze to jest po najmniejszej linii oporu. Jednak kiedy przychodzi do urodzin ich dzieci, mówią mi, że chcą takie prezenty, że mi klapki spadają. A to lego, a to pościel albo tornister z Monster high, mikroskop etc. Jak można samemu dawać najtańszy badziew, a od innych żądać wypasionych prezentów? I to tak na żywca, na chama. Abstra/h/u/j/ą/c, mi by było wstyd powiedzieć komuś, że ma mojemu dziecku kupić lego czy prezent powyżej 100zł. Na takie pytania odpowiadam: kup kredki, modeline, plasteline, niedrogą grę planszową, gumową piłkę. Czyli coś co nie obciąży budżetu obdarowującego. Kolejny przykład. Moja siostra ma chrześnicę. Ostatnio jej dała na urodziny dmuchany basen, fajny, kolorowy z palmą. Matka dziewczynki obśmiała moją siostrę, że taki basen bez szału, że jej młodszy syn dostał lepszy od chrzestnego, większy i z większymi bajerami! Nosz urna, jak tak można?! Nie potrafiłabym komuś tak powiedzieć, ze wskazaniem, że powinnaś kupić droższy i lepszy, tym bardziej, że ten basen był super i tani nie był. Skąd w ludziach taka pazerność i chamstwo? Dlaczego nie ma w nich taktu i odrobiny skromności? Tylko daj i daj, bo mi się należy! Chore to jest i najgorsze, że matki tej pazerności uczą swoje dzieci, które wyrosną na pokolenie roszczeniowców :O

Gość gość
moja propozycja tematu odnośnie PREZENTÓW skąd w ludziach tyle chamstwa, bikini i pazerności?!

Gość gość
15:06 buta - pycha jakbyś nie wiedziala, to cię uświadomiłam :P

Gość gość
tu ci nie odpowiedzą , bo większość kafetrrianek daje bierki bo nic tanszego nie ma w chińskim centrum , ale dla swojego bachorka żądają tabletuw , kładów , telefonów, laptopów. Takie skromnisie :D

Gość gość
a moja propozycja tematu odnośnie PREZENTÓW skąd w ludziach tyle chamstwa, fartuch i pazerności?!

Gość gość
matko przygłupie mopsiary nie znaja słowa- buta :-.

Gość gość
Jeszcze napisz autorko ze faktyczne dostosowałas sie do wytycznych i kupiłaś wyznaczone prezenty tym dzieciom??? Generalnie wyznaje zasadę ze "ile dajesz tyle dostajesz" i jak ktos kupuje komus prezent na urodziny to mam w pamięci co otrzymałam i staram sie dorównać kosztami a ze sa czasem niskie to dla mnie lepiej ;) Ostatnio siostra dała mi na urodziny grę planszowa (ani dla dorosłych ani dla dzieci) za 50zl wiec ja kupiłam rownież grę w takiej cenie. Zawsze ja jej czy ona mi dawała 100zl w kopertę ale skoro woli dawać byle co to ja sie dostosuje ;)

Gość gość
tak to jest jak się tylko mopem macha i trudne sprawy ogląda :D zeczownik, rodzaj żeński (1.1) książk. zbytnia pewność siebie, pycha rzeczownik, forma fleksyjna (2.1) D. lp od: but odmiana: (1.1) przypadek liczba pojedyncza mianownik buta dopełniacz buty celownik bucie biernik butę narzędnik butą miejscownik bucie wołacz buto wyrazy pokrewne: przym. butny czas. bucić się

Gość gość
chyba każdy zna znaczenie tego słowa, a tu się z was zlewają a wy mysliście, że takie mądre i oczytane jesteście ;)

Gość gość
mądre i oczytane? litości. Widać jaki poziom reprezentują kafe kury. Z lektur to chyba tylko program tv.... :-o

Gość gość
Nie wiem skąd u ludzi taka postawa zwłaszcza jeśli chodzi o prezenty dla dzieci ale niektórzy zapominają, że małe dzieci rosną i wszystko może obrócić się przeciwko rodzicom. Przykład - pannica 8-letnia, która widziała, jak rodzice komentują prezenty, że nie taki, w złym guście, pewnie szajs ze sklepu za 5 zł... pewnego razu rzuca w kąt prezent od rodziców i go kopie bo to szajs i nie z bajki frozen ;)

Gość gość
gość dziś nie wiem czy to do mnie piszesz? moje dziecko nie ma zabawek z popularnych bajek, nie komentuje przy nim zabawek jakie dostaje, ewentualnie zabiorę taki nieszczęsny traktorek, którym sobie pociął palce i wyrzucę. Nie kupuję drogich prezentów, tylko dlatego, że tego żądają wręcz ode mnie rodzice. Kupuje fajne prezenty dostosowane do wieku dziecka.