Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wy również kupujecie używane ciuchy dla swoich dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Facebook tonie po napływem grup sprzedażowych tzw. bazarków z używaną odzieżą dziecięcą. Ceny? No cóż drożej niż ja płacę za nowe. Może nie wszystkie nowe ale biorąc pod lupę stosunek tej ceny do wyglądu ubranka-nowe wygląda świeżo-używane nigdy tak nie wygląda-nawet to z tzw. dobrą metką. Ja nie kupuję używanej odzieży dla dziecka Raz w życiu kupiłam 4 spódniczki w lumpeksie bo był jakiś szał na sukienki i leginsy-nie produkowano spódniczek-nigdzie nie mogłam trafić na całym allegro nawet. Poszła więc do lumpa i kupiłam najnowsze jakie widziałam z materiałów tak trwałych jak sztruks i dżins nie było widać że to z odzysku. To co widzę na facebooku po 80zł sama wywaliłabym do kontenera albo dała biednym. Wyraźnie widać że tkanina jest już powyciągana i rzeczy były użytkowane intensywnie prawdopodobnie przez masę dzieci.

Gość gość
bo to wieśbook i wieśniary sprzedaja takie góóófna

Gość gość
Kupuje ubrania dziecku a lumpach

Gość gość
Kupuje w ciucholandach

Gość gość
Wiesz co, ja kupowałam, sporo. Było to jak dzieciaki były maleńkie, tak do dwóch lat. Nie miałam pracy, ale za to dużo czasu, chodziłam po szmateksach i kupowałam. Niektóre rzeczy całkiem fajne. Teraz trochę się nam poprawiła sytuacja, przeprowadziliśmy się do dużego miasta. Tutaj widzę że wszystkie dzieciaki mają nowe ciuchy, mało kto nosi używki. Fakt, że nie mam teraz czasu łazić po szmatach. Ale też jak jest wyprzedaż w sieciówkach, to można kupić nowe ciuchy tańsze niż używki, o jakie nieraz trwa wojna na allegro:D Pomijając fakt, że np dla chłopca 4-letniego nie da się kupić używanych spodni o jakimś cywilizowanym stanie, mało lub wcale zniszczonych;)

Gość gość
Ja kupuję ciuchy dla syna. Chodzi do żłobka. Codziennie ma brudna bluzkę lub spodnie, bo uczy się jest samodzielnie pomimo używania sliniaka. Szkoda by mi było dawac mu ciuchy za kilkadziesiąt zlothch. A tak jak się pobrudzi i plama nie zejdzie to nie problemu. Dodam, że do tej pory udawało mi się kupić ciuchy w idealnym stanie.

Gość gość
Dla pierwszego dziecka czasami coś kupiłam. Teraz już dla drugiego nie kupuję, kuzynki podrzucają ubranka po swoich dzieciach.

Gość gość
Ja nie kupuję używanych ani dla siebie ani dla dziecka. Szczerze to ja za darmo bym ich nie chciała.

Gość gość
Kupuje na eBay, i szczerze to zawsze jestem zadowolona.

Gość gość
Ja zawsze kupuje ciuszki z używanych ale moja Pani która zawsze ma fajne i prawie nowe nie zjechane ubranka zawsze je zamawia od tego importera ubranek www.polcan-odziez.pl .

Jak ktoś się nie wstydzi to kupowanie w secondhand-ach to fajna sprawa, a dla dzieci które raz dwa wyrosną to już w ogóle, można znaleźć jak pisano powyżej ciuchy w stanie idealnym więc po co przepłacać. Jak ktoś potrzebuje jeszcze więcej argumentów to odsyłam na tę stronę http://bosski.pl/2017/01/15/ide-z-siostra-na-zakupy-do-sklepu-z-odzieza-uzywana-damska/