Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwawienie z odstawienia, a grzybica pochwy

Polecane posty

Gość gość

Witam, biore tabletki antykoncepcyjne około pol roku. Zazwyczaj plamienie występowało 6 dnia, a jak narazie nie pojawia sie. Tabletki bralam regularnie, co do minuty wręcz. Nie występowały wymioty, luźniejsze wypróżnienia nie wczesniej niz 12h od przyjęcia tabletki. Jednak miala dwa razy grzybice pochwy. Czy to moze miec wpływ na opóznienie krwawienia? Pozdrawiam. :)

Gość emii1212
Przez infekcję miesiączka opóźniła mi się o 4 dni - w sumie nawet mi to pasowało bo mogłam zakończyć leczenie (nystatyna i clotrimazol) i zrobić kurację probiotykiem dopochwowym invag - w celu wzmocnienia mikroflory, aby skutecznie wyleczyć infekcje. Kolejna miesiączka również była z opóźnieniem 2 dniowym ale kolejna już okej.

Gość gość
Mnie tez sie zdarza, że infekcja opóźnia miesiączkę. Przy tabletkach niestety skłonnośc do infekcji wrasta, spróbuj stosowac probiotyki, które chronią przed infekcjami lub jesli masz problem z suchościa pochwy to Hydrovag, który przywraca nawilżenie i dzieki zawartości kwasu mlekowego działa podobnie jak probiotyk chroniac przez bakteriami chorobotwórczymi.