Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miniusiak

Nabiał dla maluszka

Polecane posty

Gość Miniusiak

od kiedy wasze maluszki zaczęły jeść twaróg, serki typu BIeluch naturalny?

Gość gość
9 miesięcy

Gość gość
usia siusia

Gość gość
moje dziecko juz w drugim miesiącu dostawało zmielony twaróg krowi i zsiadłe mleko.

Gość gość
a czy dajecie dziecku danio? w jakim wieku?

Gość gość
nie daję żadnego danio, dziecko je activię naturalną ze świeżymi owocami lub np. tą ze śliwką

Gość gość
a same pożeracie nasienie łapczywie !

Gość gość
kefir, maślankę podaję dziecku rocznemu, jogurt od czasu do czasu. Twarogu nie podaję, kazeina zawarta w twarogu jest nawet dla dorosłego człowieka niestrawialna.

Gość gość
21:57 kolejna nawiedzona bezlaktozowa pani? a badałaś się ty najpierw, i twoje dziecko, czy macie nietolerancję laktozy? bo kazdy ogarnięty medyk ci powie, że jak nie masz nietolerancji to masz jeść ten zakichany nabiał.

Gość gość
dziecku do lat 3 nie podaję - żadnych grzybów, nawet pieczarek - rabarbaru, szpinaku i szczawiu, nawet z duecie z nabiałem - twarogów, jogurtów, serków i małych dań na bazie jog8rtu i słodyczy

Gość gość
gość 22.00 Nie jestem nawiedzona, ale znam produkcję mleczarską od podszewki. Niektóre produkty dziecku podaję, jogurtu i twarogu nie. Sama nie jem twarogu, kazeina zawarta w tym produkcie "oblepia " żołądek, powoduje zgagi, jest częstym towarzyszem zaburzeń gastrycznych/ Problemów z tolerancją laktozy nie mamy, ale nabiał nie należy do lekkostrawialnych produktów

Gość gość
Nabiał - uwielbiam, niestety ma taki kwaśny odczyn, że i zgagi powoduje i często problemy z wypróżnianiem. Dzieciom nadal podaję w postaci masła, kefiru, maślanki i jako dodatków do zup - śmietany. Ok14 lat temu, chora na pewne schorzenie tarczycowe w prywatnym gabinecie usłyszałam - jak najmniej przetworów nabiałowych i chociaż je lubiłam, dostosowałam się do sugestii lekarza. Reakcja organizmu pozytywna/ Wapń potrzebny czepię z warzyw, owoców

Gość gość
nie daję żadnego danio, dziecko je activię naturalną ze świeżymi owocami lub np. tą ze śliwką x Nie wstyd ci podawać dziecku taki syf?

• NAJŚWIEŻSZE

• 0
      Hej