Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak z rozwojem waszych 2,5 latków?

Polecane posty

Gość gość

Wydaję mi się, że córka rozwija się prawidłowo, ale chciałabym porównać.

Gość gość
Moja córka 1 Maja skończyła 2,5 roku. Mówi... dużo, bardzo dużo. Jest na etapie zadawania mnóstwa pytań, dlaczego, po co, jak?. Waży 14 kg i mierzy 96 cm. Jest bardzo pogodna, uwielbia zabawy z dziećmi. Śpiewa piosenki, powtarza wierszyki, dużo skacze i tańczy. Nie przepada za rysowaniem i malowaniem, ale za to modelina, plastelina i ciastolina jest uwielbiana. Nie ma dobranocki bez książeczki, chociaż zdecydowanie bardziej lubi jak jej się opowiada niż czyta.

Gość gość
Jeszcze... Je sama, pije sama, ale.... walczymy z pieluchami :-o

Gość gość
Liczy do dziecięciu od kilku miesięcy i dziesiątkami do setki od jakiegoś czasu. Sama robi swoje zakupy -ale nie zna się na pieniążkach -dostaje 5zł i idzie i mówi poplośe liźaka itp. Jest wysoka ubrania na 116 już Pieluch już nie nosi czasami w nocy. Załatwia się po części na nocnik i przekonuje się do muszli klozetowej. Mówi na okrągło i jest straszliwą gadułą. Kocha inne dzieci wręcz je ubóstwia chce i nie może się doczekać pójścia do przedszkola. Ogląda filmy na laptopie wręcz nałogowo a jej ulubiona to ..,,Mali Einsteini" Potrafi już układać proste puzle i odkąd skończyła 18mies buduje z klocków lego duplo potrafi 1,5 godziny tak.

Gość gość
gość dziś A i jeszcze o tym jedzeniu i piciu zapomniałam -sorki. Je i pije odkąd skończyła 10miesięcy sama także teraz to jest już brawura.

Gość gość
Ale wiesz takie tematy na kafe to nie idą raczej bo zazwyczaj ja się w nich udzielam a trudno odszukać bardziej komunikatywnego dziecka od mojej córci abstrahując już zupełnie od tego że to jak szybko rozwija się twoje dziecko w danym czasie nie ma większego znaczenia;) także temat nie pójdzie na 100%

Gość gość
Dokładnie. Dziecko po 4roku życia i tak nie będzie niczego pamiętało i równie dobrze może na wskutek jakiegoś zatrucia metalami ciężkimi zapomnieć jak się trzyma taką na przykład łyżkę do zupy i wówczas to że liczyło do 1000 nie ma już najmniejszego znaczenia. Rozwój ma znaczenie dopiero później a na początku to lajcik może nawet nie mówić do 3roku to nie ma znaczenia żadnego.

Gość gość
2.5 letnie dziecko w pieluchach ??