Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 3 miesiącu ciąży i nikt nie zaproponował abym w aptece poszła bez kolej

Polecane posty

Gość gość

bez kolejki. Mam już 3 miesiąc ciąży. Wczoraj - 4 osoby w kolejce, ja podchodze i czekam, patrze sie czy ktos mi zaproponuje - nikt. Polska to naprawde fatalny kraj.

Gość gość
a ja od wczoraj, jeszcze mi się nogi trzęsą :)

Gość gość
nie przesadzaj.... ciąża to nie choroba, a 3. msc to dość wcześnie - wątpię ze ktoś w ogóle zauważył twój błogosławiony stan. Poza tym - każdy w aptece czy gdziekolwiek musi swoje wystać... podejrzewam, że twój stan nie jest na tyle poważny, żebyś nie mogła kilka minut poczekać w kolejce...

Gość gość
Moze jak mi sie ciaza zaawansuje to zmienie zdanie i stane sie bardziej roszczeniowa, ale poki co widze to tak, ze to ja prosze, kiedy potrzebuje. Bywa roznie, wole sie nie narzucac z pomoca, chocby dlatego, zeby nie sprawic przykrosc***ani z nadwaga i wzdeciami ;)

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego kobiety w ciąży i osoby starsze WYMAGAJĄ żeby każdy się sam domyślił i wpuścił przed siebie w kolejkę, albo ustąpił miejsca. Owszem, rozumiem jeśli ktoś naprawdę wygląda na osobę schorowaną, o złym samopoczuciu, niedołężności czy cokolwiek, to kultura osobista i zwyczajnie poczucie empatii nakazuje pomóc. Ale w sytuacji, gdy ktoś jest na przykład w 3cim miesiącu ciąży, co w sumie nie jest zbytnio rzucające się w oczy, to albo może zaczekać, albo grzecznie poprosić o wpuszczenie bez kolejki, czy miejsce w autobusie - tak samo jak starsi, ale nie niedołężni - stało by się im coś, jakby powiedzieli "przepraszam, czy mógłby Pan ustąpić mi miejsce" ? A tylko stoją i perfidnie pod nosem dogadują jaka to młodzież nie wychowana i bezczelna. Kilka dni temu w tramwaju widziałam chłopaka ze złamaną nogą o kuli, a nad nim kobietę - około 60 lat, która pyskowała na cały głos, że gówniarz miejsca nawet nie ustąpi.... No ludzie, szanujmy się.

Gość gość
Ciekawa jestem kiedy u bab i starszych ludzi zmieni sie ta roszczeniowosc? Sama bylam do niedawna w ciazy. I powirm tyle: zle sie czulam? Siedzialam w domu. Dobrze sie czulam? Szlam gdzie mialam isc nie zawrqcalam sobie ani innym glowy bo mnie trzeba puscic "dla zasady" no ja w ciazy.ca jak sie zle czulam to albo rezygnowalam albo otwieralam buzie a nie stalam i liczylam ze ktos sie domysli. Przezylam. Nie lubie takich roszczeniowych osob stanie i stoi i trzeba sie podporzadkowac bo ona w ciazy. Nie powiem ze ciaza to nie choroba ale powiem ze trzeba umiec sie odezwac!